Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Engelis: "Kazakevičam par labu runāja Starkova un citu parakstītā vēstule"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Engelis: "Kazakevičam par labu runāja Starkova un citu parakstītā vēstule"
Jānis Engelis. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Šodien par Latvijas izlases futbolā galveno treneri ticis apstiprināts Dainis Kazakevičs, vienlaikus izziņojot par šķiršanos no slovēņu speciālista Slavišas Stojanoviča. Pēc lēmuma pieņemšanas Latvijas Futbola federācijas valdes loceklis Jānis Engelis kā galveno iemeslu nosauca treneru asociācijas vēstuli, kurā atbalstīta Kazakeviča kandidatūra.

"Iepriekšējā valdes sēdē nosaucu trīs četras kandidatūras, kuras būtu vērts apsvērt. Pats personīgi runāju ar Viktoru Dobrecovu, Jurģi Pučinski un Marianu Paharu. Vaicāju, vai viņi būtu gatavi pārņemt Latvijas izlasi, un visi teorijā atbildēja pozitīvi. Dainim par labu runāja treneru asociācijas vēstule. 12 cilvēki, starp kuriem ir Aleksandrs Starkovs, Mihails Zemļinskis un citi. Kāpēc viņiem neuzticēties, ja reiz vairākums tā iesaka?" retoriski vaicāja Engelis.

Tomēr izteikumos bija redzamas vairākas pretrunas. Piemēram, lēmumu par Stojanoviča atlaišanu viņš apdomājis ilgākā laika periodā, kamēr Kazakevičam pirms apstiprināšanas par Latvijas izlases galveno treneri pat nebija jāprezentē sava nākotnes vīzija – pieticis ar treneru asociācijas vēstuli. Valdes locekļi vairākas reizes pauda, ka Kazakevičs iepriekš uzstājies kā sporta direktors, bet trenera vīzija nav prezentēta nevienu reizi. Tiesa, viņi neuzskata, ka lēmums ticis pieņemts sasteigti.

Tāpat tika atzīts, ka Latvijas izlases treneris nav meklēts ārzemēs, bet no vietējiem speciālistiem par labu Kazakevičam nospēlējis arī viņam apkārt esošais personāls. "Viņam ir padomā Latvijas asistenti, kuri palīdzēs. Vēl līgumi nav noslēgti, tāpēc negribētos priekšlaikus nosaukt uzvārdus. Valdei pagaidām neoficiālo treneru štābu viņš nosauca, un tie ir speciālisti, kuri jau iepriekš strādājuši kopā ar Daini," teica Engelis.

Visnotaļ drīz Futbola federācijai būs jauna valde, tomēr pašreizējā izšķīrusies lēmumu par izlases treneri pieņemt pati, turklāt līgums parakstīts uz trīs gadiem. "Tas ir pareizs lēmums. Trīs mēnešus izlase būtu bez trenera, trīs mēnešus Stojanovičam turpinātu maksāt algu un tad vēl kompensāciju. Beigās tā būtu lielāka summa. Martā būs pārbaudes spēles. Ja gribam izveidot jaunu komandu, tad vajadzēja pieņemt lēmumu." Zināms, ka Stojanovičam par atlaišanu izmaksāta 170 tūkstošus eiro liela kompensācija.

Tiesa, Engelis iepriekš norādīja, ka lēmumu par Stojanoviča atlaišanu nav vadījis finansiālais aspekts, bet gan doma, ka Latvijas izlasi jāstūrē pašmāju speciālistam. Viņš arī noraidīja informāciju, ka Stojanovičs par atlaišanu uzzinājis vien šodien notiekošās valdes sēdes laikā, kad saņēmis īsziņu. Slovēņu speciālists uz valdes sēdi nebija uzaicināts, bet Engelis sacīja, ka jau iepriekš apspriesta viņa atlaišana un ka trenerim tam nevajadzētu būt nekādam jaunumam. Engelis arī sacīja, ka pats iepriekš Stojanovičam prasījis par latviešu asistentu piesaistīšanu, bet slovēnis pret šo ideju attiecies skeptiski.

Balsojumā par Kazakeviča apstiprināšanu amatā seši valdes locekļi bija Par, kamēr Artūrs Zakreševskis un Anastasija Kučinska atturējās. Pirms tam balsojumā par Slavišas Stojanoviča atlaišanu Zakreševskis bija Pret, bet Kučinska atturējās. Pukinsks pirmdien izvairījās atbildēt, kurš valdes sēdē iekļāva darba kārtībā šos jautājumus, sakot, ka tas esot bijis valdes lūgums. Tikmēr Sergejs Kovaļovs uzsvēra, ka tas bija sešu valdes locekļu "kopējs lēmums". Šie seši valdes locekļi ir Vadims Direktorenko, Aleksandrs Isakovs, Guntis Blumbergs, Jānis Engelis, Kovaļovs un Egons Brants.

  +5 [+] [-]

, 2020-01-20 18:57, pirms 4 gadiem
Pus jelgavas psihene arī parakstījās

  +6 [+] [-]

, 2020-01-20 18:59, pirms 4 gadiem
Tikmēr Sergejs Kovaļovs uzsvēra, ka tas bija sešu valdes locekļu "kopējs lēmums". Šie seši valdes locekļi ir Vadims Direktorenko, Aleksandrs Isakovs, Guntis Blumbergs, Jānis Engelis, Kovaļovs un Egons Brants.

Atceraties šos uzvārdus un nelaidiet viņus ne tuvu futbolām

     [+] [-]

, 2020-01-20 18:59, pirms 4 gadiem
Vadims Direktorenko, Aleksandrs Isakovs, Guntis Blumbergs, Jānis Engelis, Sergejs Kovaļovs un Egons Brants

     [+] [-]

, 2020-01-20 19:15, pirms 4 gadiem
gudvins2222 rakstīja: Nav ko teikt.Bezadbildīgi degenirāti...
Lai nosauktu kādu par bezatbildīgu deģenerātu, vispirms jāiemācās pareizrakstība vārdiem ''bezatbildīgs'' un ''deģenerāts''...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-20 19:26, pirms 4 gadiem
Nav ko teikt.Bezatbildīgi deģenerāti...

  +4 [+] [-]

, 2020-01-20 19:30, pirms 4 gadiem
Šī vīra vienīgā kvalitāte - īstens latvietis... Toties krievu bars vēstuli parakstījis! Un tā jau ir reāla integrācija.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-20 19:33, pirms 4 gadiem
Ar Starkovu un viņa klēpja asociāciju viss skaidrs. Starkovs atbalsta savu korišu ar, kuru var darīt un bīdīt lietas...Par Kazakēviču ne no viena futbola cilvēka nekas labs nav dzirdēts.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-20 19:37, pirms 4 gadiem
Šitie tumsoņas pēc naudas izšķērdēšanas tagad attapās uzticēt vadīt izlasi vietējam sporta skolotājam! Lai ietaupītu!

  +7 [+] [-]

, 2020-01-20 19:57, pirms 4 gadiem
Tikko jau basketbola izlasei bija eksperments ar nekur netrenējušu Vecvagaru, tagad paši grib pamēģināt. Aunu bars. Galveais, ka Starkovs ieteicis, tas tāds nopietns arguments.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-20 20:13, pirms 4 gadiem
Tās ir šausmas. Nekāda godīguma. Dainis...ārprāc...tad varēja labāk likt to psihopātu Rihertu. Un Mihelsonu par asistentu. Pahars, Dobrecovs...kaut vai tas pats Tamazs ar savu entuziasmu. Stulbeņi

  +5 [+] [-]

, 2020-01-20 20:17, pirms 4 gadiem
Pats sevi ieceļ par U-21 treneris, tagad pats sevi ieceļ par nac.izlases treneri. Direktors rīkotājs. Redzēsiet pēc pāris gadiem Dainis būs LFF prezidents.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-20 20:30, pirms 4 gadiem
Vispār jau skaisti pateica - uzrunāja Dobriku, Paharu, Pučinski, a to ko patiešām vajadzēja (Pertiju) nē. Kur tālāk. To jau laikam arī visi aizmirsuši, ka slavenā treneru asociācija vienbalsīgi ieteica Strakovu toreiz, kad viņu arī iecēla pēdējo reizi par galveno treneri. Engels kādreiz tāds sakarīgs bija, tika pie siles, arī sāk dziedāt citu dziesmu, pēc neoficiāliem, bet pilnīgi drošiem avotiem ir zināms, ka viens no valdes locekļiem vēl Čekista laikā tirgoja LFF inventāru ar skaistiem atkatiem. Starp citu arī viņa uzvārds ir lasāms starp tiem, kas nobalsoja par KAZU!!! DEBESS ATVERIES

  +3 [+] [-]

, 2020-01-20 20:48, pirms 4 gadiem
Atlaistais Starkovs, kurš saņem un vēl kādu laiku saņems kompensāciju, iesaka izlases treneri...

     [+] [-]

, 2020-01-20 21:00, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Tikko jau basketbola izlasei bija eksperments ar nekur netrenējušu Vecvagaru, tagad paši grib pamēģināt. Aunu bars. Galveais, ka Starkovs ieteicis, tas tāds nopietns arguments.
Ja futbola izlase Kazakeviča vadībā līdz pat pēdējam brīdim pretendēs uz dalību Pasaules kausa finālturnīrā futbolā, kā to izdarīja Vecvagars ar basketbola izlasi, tas nemaz nebūs slikts rezultāts. Tikai kaut kā neticas.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-20 21:23, pirms 4 gadiem
kā ir tā, bet pasakiet man vienu.

Kāpēc treneru padomā ir kaut kāds ZEMĻINSKIS? Ko viņš līdz šim uztrenējis, lai viņam būtu tāds gods.
Piekrītu, ka padome ir kaut kāds Starkova cigāru klubs

     [+] [-]

, 2020-01-20 21:59, pirms 4 gadiem
Eņģelim pašam galva nav.....Nav futbola smadzenes arī pārējiem pieciem.

  +5 [+] [-]

, 2020-01-20 22:15, pirms 4 gadiem
Pamatskolas sporta skolotājs trenēs futbola izlasi, kumēdiņi.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-20 22:26, pirms 4 gadiem
Vajadzēja tādu Serbinu pamēģināt, ja nemaldos, Ilūkstes krievs. Kādu laiku arī Starkovam sterbeles laizīja, šķiet, bija pie Petroviča pat par jaunākā palīga vecāko izpalīgu. Savā laikā, kad Valmieras Gauja pa virslīgu spēlēja, palīdzēja Valmieras stikla šķiedras naudu izšiverēt par futbolam līdzīgu spēli. Sliktāks par šito izpalīdzīgo kungu nebūtu...

  +3 [+] [-]

, 2020-01-20 22:33, pirms 4 gadiem
O! Starkovs ieteica? Tas, kas principiāli attiecās kompensācijā par atlaišanu saņemt mazāk par 250 tūkstošiem? Tas ir īstais Latvijas futbola labvēlis!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-20 22:37, pirms 4 gadiem
Pie pašreizējām Latvijas futbolistu spējām un iespējām nepalīdzētu ne Klops, ne Vengers, ne Zidāns, bet seru Fergusonu pat negribējās pieminēt.Koka kājas, tukšums galvā un aizdusa pēc otrā sprintiņa nav ieliekami nevienā zīmējumā.

     [+] [-]

, 2020-01-20 23:17, pirms 4 gadiem
šitais treneris ir pietiekami paklaisīgs priekš valdes?

  +2 [+] [-]

, 2020-01-21 01:34, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Atlaistais Starkovs, kurš saņem un vēl kādu laiku saņems kompensāciju, iesaka izlases treneri...
šis labs...
sanāk, ka tagad tiks maksāts 3 treneriem... 2 bijušajiem un 1 esošajam...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 02:12, pirms 4 gadiem
Mja lai tad par pusalgu Namejs iet trenēt

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 09:58, pirms 4 gadiem
Gorkšs: vajag futbolu padarīt par sporta viedu, kur puikas grib iet trenēties. Vajag izlasei treneri, kurš var ieviest jaunas vēsmas.

Engels: mēs esam pašpietiekama ļaužu grupiņa. Mums viss ir labi, kamēr vien mēs esam noteicēji.

     [+] [-]

, 2020-01-21 10:13, pirms 4 gadiem
Nu ja Starkovs ieteica . ..

     [+] [-]

, 2020-01-21 10:36, pirms 4 gadiem
Redz kas par lietu.Visa šī paaudze augusi korupcijas un totalizatozu pasaulē,kur vienmēr ir bijusi svarīga pazīšanās un citu ietekmēšana.Līdz ar to rezultāts ir likumsakarīgs.