Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Izlases rezerves ar "Skonto" spēlē neizšķirti

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Izlases rezerves ar "Skonto" spēlē neizšķirti
Jurijs Žigajevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien "Skonto" stadionā neoficiālu pārbaudes spēli aizvadīja Latvijas futbola izlases tuvākās rezerves, kas tikās ar Rīgas "Skonto". Mača galarezultāts neizšķirts - 2:2.

Mačs sākās ar Latvijas izlases tuvāko rezervju pārsvaru, un jau 3. minūtē pēc viena no uzbrukumiem Vladimirs Volkovs ar galvu sita pa vārtu pārliktni. Spēle turpinājās, un, lai arī mačs vairāk risinājās laukuma viduszonā, joprojām iniciatīva piederēja izlases futbolistiem. Tomēr ne viss notika loģiski - 29. minūtē, atspēlējot bumbu vārtsargam, kļūdījās Ritus Krjauklis, raidīdams bumbu savos vārtos - 1:0 par labu "Skonto". Savukārt 43. minūtē pēc saspēles laukuma labajā malā no 12 metriem tuvajā stūrī bumbu precīzi raidīja Aleksandrs Fertovs - pēc pirmā puslaika ar 2:0 vadībā bija "Skonto".

Otrajā puslaikā Aleksandrs Starkovs veica vairākas spēlētāju maiņas, kas mainīja mača gaitu. Tiesa gan, nesnauda arī "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts, laukumā ik pa laikam sūtot jaunus spēlētājus. Tomēr jau ar pirmajām minūtēm Latvijas izlases futbolisti uzbruka daudz bīstamāk, un drīz vien tas atmaksājās - 48. minūtē izlases kapteinis Jurijs Žigajevs no 20 metru attāluma izpildīja soda sitienu un bumba, visticamāk, nevienu neskarot, ielidoja Pāvela Doroševa sargātajos vārtos - 1:2. Starkova vadītā izlase turpināja uzbrukt, līdz 68. minūtē pēc Aleksandra Cauņas izpildīta stūra sitiena burzmā visveiklākais izrādījās vai nu Artis Lazdiņš vai Artjoms Rudņevs (puiši paši ģērbtuvē strīdējušies, kurš kāju pielika pēdējais), precīzi sitot tālajā stūrī - 2:2. Mačs ar šādu rezultātu arī noslēdzās, lai gan abām komandām netrūka visai labu iespēju gūt vārtus - "Skonto" sastāvā aktīvs bija gruzīnu uzbrucējs Vladimirs Dvališvili, kura azarts gan bieži vien radīja negatīvas sekas (vienā epizodē par nesavaldību gruzīns dabūja dzelteno kartīti), savukārt Latvijas izlasē pozitīvi sevi pierādīja ne tikai futbolisti, kas Latvijas izlasē gaisu apostījuši biežāk par citiem (Žigajevs, Cauņa), bet arī uzbrucējs Artjoms Rudņevs un vēl daži spēlētāji.

Spēle īpašu interesi skatītāju rindās nebija izraisījusi - katrā ziņā "Skonto" hallē blakus notikušajā dzīvnieku izstādē cilvēku bija krietni vien vairāk. Jāpiebilst, ka "Skonto" sastāvā atgriezās krievu aizsargs Maksims Usanovs, kurš komandā bija aizpērn, bet šosezon spēlēja dzimtenē. Pols Ešvorts gan Usanovam sevis pierādīšanai atvēlēja vien trīs minūtes. Savukārt Latvijas izlasē neredzējām Lietuvā spēlējošo Ivanu Lukjanovu. Pretēji iepriekšējai informācijai, Ivans uz spēli nemaz netika izsaukts.

Skonto FC - Latvija 2:2 (2:0)

Vārti: Fertovs (43') - Rit.Krjauklis (29' - s.v.), Žigajevs (48'), Lazdiņš (68')
"Skonto": Doroševs, Junior Nathan (Usanovs 87'), Gamezardašvili (K), Kožans (Dubra 77'), Golubevs, Fertovs, Kozlovs (Rodrigues Erik 87'), Matoss Lorenco (Smirnovs 58'), Semjonovs (Siņeļņikovs 87'), Kalniņš (Perepečko 77'), Dvališvili.
Latvija: Māliņš (Koliņko 46'), Gabovs, Hščanovičs, Rit. Krjauklis (Radevičs 58'), Rol. Krjauklis, Afanasjevs (Cauņa 58'), Lazdiņš, O.Laizāns (Koļcovs 46'), Žigajevs (K), Blanks (Rudņevs 46'), Volkovs.

Saistītais raksts:
Starkovs: "Tā bija ļoti vērtīga spēle"

  +2 [+] [-]

, 2008-11-15 16:26, pirms 15 gadiem
normāli .

  +8 [+] [-]

, 2008-11-15 16:26, pirms 15 gadiem
Spēle īpašu interesi skatītāju rindās nebija izraisījusi - katrā ziņā "Skonto" hallē blakus notikušajā dzīvnieku izstādē cilvēku bija krietni vien vairāk.
Līmenis.

  +5 [+] [-]

, 2008-11-15 16:28, pirms 15 gadiem
Savukārt Latvijas izlasē neredzējām Lietuvā spēlējošo Ivanu Lukjanovu. Pretēji iepriekšējai informācijai, Ivans uz spēli nemaz netika izsaukts.

     [+] [-]

, 2008-11-15 16:30, pirms 15 gadiem
āriii

  +2 [+] [-]

, 2008-11-15 16:43, pirms 15 gadiem
Janchuks5 rakstīja: Spēle īpašu interesi skatītāju rindās nebija izraisījusi - katrā ziņā "Skonto" hallē blakus notikušajā dzīvnieku izstādē cilvēku bija krietni vien vairāk.
Līmenis.
Laikam precīzāk raksturot situāciju Latvijas futbola saimniecībā (attiecībā uz skatītāju piesaisti) ir grūti raksturot...

     [+] [-]

, 2008-11-15 16:55, pirms 15 gadiem
8 cilveki no latvijas izlases no daugavpils klubiem

  +6 [+] [-]

, 2008-11-15 16:56, pirms 15 gadiem
Bet kā gan varēja būt vairāk skatītāju, ja informācijas bija tik, cik tās bija!? Līdz vakardienai par to rakstīja kā par treniņspēli -- tātad -- par spēli treniņa ietvaros bez kādiem sacensību atribūtiem. Tāpēc arī uz to neaizgāju. Tikai pēdējā brīdī parādījās apzīmējums "draudzības spēle", kas jau nozīmē pavisam kaut ko citu. "Līmenis" šoreiz attiecas uz organizāciju, uz to, ka netika izmantotas šīs spēles dotās iespējas futbola popularizācijai; jas spēle būtu kaut mazliet pareklamēta, nešaubos, ka skatītāju atsaucība būtu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-15 18:25, pirms 15 gadiem
otrais puslaiks patika labāk.

     [+] [-]

, 2008-11-15 21:31, pirms 15 gadiem
Janchuks5 rakstīja: Spēle īpašu interesi skatītāju rindās nebija izraisījusi - katrā ziņā "Skonto" hallē blakus notikušajā dzīvnieku izstādē cilvēku bija krietni vien vairāk.
Līmenis.
Tiešām, bet draudzīgs neizšķirts.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-15 22:12, pirms 15 gadiem
Nekorekts salīdzinājums - dzīvnieku izstades ir daudz retāk ka futbols.
Piekrītu tam, ka vajag radīt cilvēkiem interesi nākt - dzīvnieku izstades taču apmeklē cilvēki, kuri cer vai nu noskatīt sev prestižu suni vai arī vienkarīš apskatīt suņu izrādes.

     [+] [-]

, 2008-11-16 05:23, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja a kas nepatik
man tas loti patik, un es mu priecigs par musu daugavpils speletejiem
ta turpinat