Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF "Twitter" čalas: Gorkšs sašutis par Ļašenko, Mihelsons taisnojas

Rolands Eliņš

LFF "Twitter" čalas: Gorkšs sašutis par Ļašenko, Mihelsons taisnojas
Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Vakar atklātībā parādījās ziņas par LFF prezidenta amata kandidāta Vadima Ļašenko rīkoto pasākumu dienu pirms LFF kongresa, un šī pasākuma dalībniekiem tiek piedāvāts arī apmaksāts transports, stāvvieta un nakšņošana. Savu viedokli sociālajā tīklā „Twitter” neslēpa ne Ļašenko konkurents Kaspars Gorkšs, ne daudzi citi futbola apskatnieki un līdzjutēji, kamēr „Metta/LU” ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, kurš būs viens no pasākuma apmeklētājiem, aktīvi aizstāvējis šo ideju.

Pasākums paredzēts 26. aprīlī viesnīcā "Park Inn by Radisson Riga Valdemara", un Ļašenko uzaicinājumā minēts, ka diskusijas dalībnieki var pieteikties apmaksātam transportam, stāvvietai un nakšņošanai. Ielūgums paredzēts vienai personai. Savukārt 2. jūnijā pirms spēles starp Latviju un Igauniju paredzēts diskusiju otrais cikls.

„Latvijas Futbola Federacijai būtu jārīkojas, lai šādas lietas nenotiktu, bet tā vietā federācijas darbinieki un amatpersonas pat piedalās. Vai tiešām vēl ir vajadzīgas diskusijas par izmaiņu nepieciešamību? Pirmkārt, tā ir klaja necieņas izrādīšana un mēģinājums manipulēt ar vēlētāju viedokli. Ļašenko pasākuma rīkošanas laiks, izvēlētā publika un metodes, acīmredzami, nav nejaušas. Tieši kongresa priekšvakarā, piedaloties lielai daļai LFF “vecās gvardes”...,” savā „Facebook” labā raksta Kaspars Gorkšs. „Otrkārt, kandidāts jau pašos pamatos sāk pārkāpt UEFA regulas. Ceru, ka arī katram LFF biedram šis liks apdomāties un izdarīt pareizu izvēli starp palikšanu korumpētā sistēmā vai to mainīt.”

Trešais LFF prezidenta vēlēšanu kandidāts Krišjānis Kļaviņš, kurš ierasti vienmēr bijis aktīvs izteikt savu viedokli sociālajā tīklā „Twiiter”, šoreiz aprobežojies ar retvītu ar ziņu par Ļašenko rīkoto pasākumu, papildus komentārus nepiedāvājot (iespējams, uzskatot pašu ziņu jau par visu vajadzīgo pasakošu).

Pats nekādus ierakstus „Tviterī” nav veicis arī FK „Liepāja” prezidents Māris Verpakovskis, taču viņš „retvītojis” gan Gorkša sašutumu, gan divus daiļrunīgus komentārus gan par Ļašenko pasākumu, gan komentāru par „Metta/LU” ģenerālsekretāra Ģirta Mihelsona pausto šī pasākuma aizstāvību, kas noteikti padarīs nākamo „Liepājas” un „Mettas” Virslīgas spēli vēl interesantāku.

Mihelsons, iesaistoties „Twitter” diskusijās ar vairākiem futbola sabiedrības pārstāvjiem, uzsvēra, ka pirms šī pasākuma rīkošanas organizētāji par nekādām „sazvērestības teorijām” nebija aizdomājušies, bet vienkārši domājuši par labu futbolam. „Futbola sabiedrībai darbošanās laiks nav saistīts ar vēlēšanām. Futbols dzīvo katru dienu. Pirmā tikšanās 26.04., bet nākamā 2.06,” raksta Mihelsons, pēc tam piebilstot: „Mūsu valsts politika jau mūs visus ir tā sačakarējusi, ka visur saskatām aizdomas.”

Mihelsona nostāja gan nebūt netika uztverta ar sajūsmu, un arī „Mettas/LU” ultru vadītājs Raivis Bēts publiski pauda nosodījumu: „Pie tam atklāta korupcija (parasti korupciju tomēr cenšas noslēpt)... Esmu nepatīkamā šokā par Mihelsona nostāju. Par Vadimu Ļašenko - tur gan jau arī iepriekš viss bija skaidrs, kas viņš par putnu un galvenais - no kurienes.”

Jāatgādina, ka visi trīs LFF prezidenta vēlēšanu kandidāti piekrituši pirmsvēlēšanu diskusijai pie viena galda, ko "Sportacentrs.com TV" ekrānos varēs vērot 17. aprīļa vakarā 21:00, kā arī portālā Sportacentrs.com.

Verpakovska retvītotie ieraksti

Mihelsona argumenti

Latvijas futbola sabiedrības un līdzjutēju viedokļi

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 15:59, pirms 6 gadiem
Cerams SC būs 17 aprīlī kārtīgi sagatavojušies šīm debatēm! Iepriekšējais kongress jau bija liels cirks, šis varētu būt vēl interesantāks! Cerams, ka viss beigsies labi un ievēlēs KK vai Gorkšu!

  +9 [+] [-]

, 2018-04-13 16:25, pirms 6 gadiem
Darbiņš KNAB

  +6 [+] [-]

, 2018-04-13 16:40, pirms 6 gadiem
Esmu ļoti vīlies Mettas vadībā, daudziem pats klubs simpatizē, bet riebjas vadība, es laikam arī pievienošos. Līdz šim bija mīļākais klubs LV. Izskatās, ka pamazām grib pārņemt ietekmi LV futbolā un kā tad to izdarīs, ja vecajiem kāps uz varžacīm? Ja atbalstīs kādu citu, tad pie siles netiks, tas nu ir skaidrs.

  -3 [+] [-]

, 2018-04-13 16:43, pirms 6 gadiem
Vispār sportacentrs.com arī pie vainas, kāpēc ir jāpublisko viss, ko viņš tur saka, saprotu, būs 3 kandidātu debates, lai ir, un tas arī viss. Bet atsevišķi raksti par Mihelsoniem, par LFF ballītēm, liekas, kas spirtacentrs ir arī uzpirksts vai kāds labi sableķojis.

  +9 [+] [-]

, 2018-04-13 16:46, pirms 6 gadiem
26.04. pateiks kas jādara bet 2.06. paldies un katram konvertiņš

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 17:04, pirms 6 gadiem
bembists rakstīja: Darbiņš KNAB
KNAB ir valsts iestāde, vai ne tā? FIFA kategoriski iestājas par Federāciju neatkarību, tā kā te KNABs nepalīdzēs

  +7 [+] [-]

, 2018-04-13 17:10, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka viens otrs pārējos kandidātus gatavojas ņemt uz masu t.i. naudu. Ļašenko ar savu finansiāli spēcīgo aizmuguri brutāli gatavojas prezidenta amatu nopirkt. Skumji... No otras puses - uz ko gan mēs cerējām - visur visu pērk, kukuļo, bet te, naudīgākajā sporta veidā, ņems un uzvarēs godīgā ceļā ar saturīgāko programmu un nākotnes plāniem. Tas būtu vienkārši nereāli!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 17:27, pirms 6 gadiem
Es nesaprotu, kā nav kauns, pašiem savu futbolu, es atvainojos, drāzt, neakd šito nesapratīšu, sēdēt uz saviem 2004. gada lauriem ? aļo garaž, es arī biju Portugālē, bet sen esmu atpakaļ realitātē, mēs pat vairs negrimstam sūdos, tie jau ir mutē!!!!!!!

  +6 [+] [-]

, 2018-04-13 17:50, pirms 6 gadiem
Kasparam Gorkšam, es domāju nevajadzētu noskatīties kā tas V.Lašenko vnk. Krievu manierē ( ar vārda apzīmējumu - naglastķ) jau tagad kko riktējas un nosaka , Latvijā mums futbolā vajag savu cilvēku, kā Igauņiem!! pietiek jau ar to ka Rīgā ir viens mēris, un viss ir pa.. ļā ielaists!!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-13 18:43, pirms 6 gadiem
Interesanti palasīt visu šo gudrīšu komentus! Pats verpaks jau jau aizmirsa, kā iepriekšējā kongresā balsoja.... pats par sevi???!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 19:06, pirms 6 gadiem
Par korupciju federācijā tikai tagad sākam runāt atklāti,bet tā jau pastāv gadiem ilgi.Ticu Kasparam pietiks spēka,lai izcīnītu ,iespējams pat šī gadsimta svarīgāko uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-13 19:08, pirms 6 gadiem
Veči, būsim reāli! Mūsu dzīvē nekas nemainīsies neatkarīgi no tā, kurš kļūs par federācijas prezidentu un futbolisti arī diez vai uzreiz sitīs golus vienu pēc otra. Tas viss ir cirks.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 20:21, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: KNAB ir valsts iestāde, vai ne tā? FIFA kategoriski iestājas par Federāciju neatkarību, tā kā te KNABs nepalīdzēs
LFF ir federācija (biedrība), kura nav KNAB pārraudzībā, bet te principiāli varētu noņemt valsts finansējumu (Izglītības un zinātnes ministrija) federācijām, kurās notiek šādi interesanti apmaksāti pasākumi.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 21:04, pirms 6 gadiem
Vadoties no Latvijas politiskās "virtuves" es arī braukšu uz šo saietu. Viss par velti..... Varbūt būs arī meitenes...? Par ko es balsošu? Āāāāaaa..... Cik biezs katra kandidāta konvertinš....

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 22:29, pirms 6 gadiem
metta laikam vēlas palikt bez faniem

     [+] [-]

, 2018-04-13 23:22, pirms 6 gadiem
Dagsis rakstīja: LFF ir federācija (biedrība), kura nav KNAB pārraudzībā, bet te principiāli varētu noņemt valsts finansējumu (Izglītības un zinātnes ministrija) federācijām, kurās notiek šādi interesanti apmaksāti pasākumi.
LSFP bezzobainība...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-13 23:22, pirms 6 gadiem
Šķiet, biju viens no pirmajiem, kas pārliecinoši prognozēja Ļašenko uzvaru.
Nu jau tā ir par 90% notikusi.
Kur var uzlikt naudiņu?

     [+] [-]

, 2018-04-14 11:27, pirms 6 gadiem
Sajūta tāda, ka viņi parastos cilvēkus uzskata par idiotiem, kas neko nesaprot un ēd no karotes visu ko viņiem dod, Mihelson nokaunies tu neesi pats gudrākais, tā ka beidz gudri d.
Mēs te varam spriedelēt, bet no tā nekas nemainīsies, jo balsos "nopirkti" cilvēki, vienvārd sakot pie šādas darbības futbolu varam norakstīt vel uz 20 gadiem.
P.s.
No esošajiem kandidātiem tā īsti neesmu ne par vienu, bet nu kategoriski pret Ļašnko pēc šādiem gājieniem izskatās kā kārtējais afērists.
Gorkšam nav pieredzes, visu cieņu viņam kā spēlētājam, bet pagaidām es neredzu viņam vajadzīgās kvalitātes kā vadītājam. Kļaviņš tieši otrādi, ir pietiekami enerģisks, prot runāt, bet viņa tiešā nesaistība ar futbolu un vēsture nerada par viņu labu iespaidu.
Žēl, ka Māris Verpakovskis neizvirzija savu kandidatūru..

     [+] [-]

, 2018-04-14 13:17, pirms 6 gadiem
Man domāt,ka Ļašenko ir kārtējais Indriksona variants! Viss tiek pakārtots atkal vecai sistēmai. Un nevajag kungi te salīdzināt telpu futbolu ar Lff,kaut kā smieklīgi sanāk!" Lai cik tu vilku nebaro,viņš vienalga uz mežu skatās!"Nemaz nebūtu pārsteigts,ka tas ir Indriksona gājiens ar zirdziņu,lai noturētu sev un visiem veciem krabjiem varu LFF. Vai tad nemaz nesaskatījāt Indriksona nelīdzsvarotību un ačgārnības izteiktajos komentāros?To,ka viņš, it kā, ir par Kasparu Gorkšu,vēl neko nenozīmē! Jūs tak ļautiņi mīļie,laikam nepazīstat padomijas sistēmu!

     [+] [-]

, 2018-04-14 19:59, pirms 6 gadiem
Tas ir apmēram kā dzērājam iedot 5 eiro un nodrošināt transportu uz Saeimas vēlēšanām ar ''norunu'' ka šie 5 eiro taču pusdienām un patērētajam laikam domāti. Tāpat arī šajās LFF vēlēšanās tā var noslēpt kukuļu došanu, jo katram jau tie transporta izdevumi būs savādāki un ej nu pierādi ka viņš nav iztērējis teiksim 2000 eiro transportam un viesnīcai.

     [+] [-]

, 2018-04-14 20:00, pirms 6 gadiem
Tā ir kukuļošana

     [+] [-]

, 2018-04-14 20:03, pirms 6 gadiem
Varbūt Gorkšam nevajag to amatu, jo jauniešu tāpat Latvijā gandrīz vairs nav. Ja nu vienīgi pēc dažiem gadiem ievestie 2 miljonu bēgļu uzlabos situāciju futbolā. Kaut gan šaubos vai šie bēgļi šeit paliktu, tāpat lektu fūrēs iekšā un muktu.