Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes U-21 izlases treneris: "Grūti motivēt savējos pēc Čempionu līgas un 50 000 skatītāju"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Nīderlandes U-21 izlases treneris: "Grūti motivēt savējos pēc Čempionu līgas un 50 000 skatītāju"
Ervins van de Lojs
Foto: Empics Sport/Scanpix

Šovakar "Skonto" stadionā Latvijas futbola U-21 izlase ar 0:3 piekāpās Nīderlandes vienaudžiem, visus vārtus ielaižot pēc pārtraukuma. Piedāvājam pretinieku komandas galvenā trenera Ervina van de Loja sacīto pēc mača Rīgā.

Ervins van de Lojs, Nīderlandes U-21 izlases galvenais treneris: "Mums tā bija laba spēle. Mums bija vairākas vārtu gūšanas iespējas pirmajās 10-15 minūtēs, divreiz trāpījām pa pārliktni. Izdarījām lielu spiedienu. Zinām, ka Latvijai ir laba komanda, kas ir bīstama pretuzbrukumos, ko jau pierādīja mačos pret Angliju un Ukrainu. Abās šajās spēlēs Latvijai padevās bīstami pretuzbrukumi. Domāju, mēs ar tiem šodien tikām labi un Latvijai bija tikai viena iespēja visā mačā. Mums savukārt bija pietiekami daudz momentu. Esmu priecīgs par savas komandas sniegumu, jo mums tā arī ir jauna komanda - iepriekšējā mačā zaudējām skotiem un uzbūvējām jaunu komandu, izlaižot laukumā ļoti jaunus spēlētājus."

Vai ir viegli motivēt futbolistus parādīt labāko sniegumu šādā spēlē, ņemot vērā, ka viņi jau tagad ir lieli meistari un pārstāv lielus klubus?
Van de Lojs: "Jā, tas reizēm ir grūti. Futbolistiem ir grūti saņemties spēlēt šādos apstākļos. Reizēm viņi spēlē Čempionu līgā 50 tūkstošu skatītāju klātbūtnē, bet šeit jāspēlē tādos apstākļos. Taču motivācija ir vēlme spēlēt Nīderlandes nacionālajā izlasē. Un šī iespēja ir taustāma - mūsu nacionālās izlases treneris Ronalds Kūmans šajā izlašu pārtraukumā izsauca astoņus spēlētājus, kas atbilst U-21 vecumam, un lielā izlase rīt spēlēs pret Vāciju. Tā ir laba lieta spēlētājiem - viņi zina, ja strādās labi šeit, tad būs iespēja tikt lielajā izlasē."