Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

"Sporta tarkšķis": kā Latvijas futbolu izvest no zaudējumu un reputācijas bedres?

Rolands Eliņš

Portāls Sportacentrs.com uzsāk jaunu projektu! Turpmāk pirmdienu un ceturtdienu vakaros, laikā no plkst. 21:00 līdz apmēram 22:30, diskusijas “Sporta tarkšķis” ietvaros Sportacentrs.com autori tiešsaistes čata formātā pārrunās aktuālas tēmas Latvijas un pasaules sportā. Aicinām ar saviem jautājumiem un komentāriem iesaistīties arī portāla apmeklētājus.

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija esports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

“Sporta tarkšķis #1” dalībnieki ir Edmunds Novickis, Rolands Eliņš, Jānis Celmiņš, Arkādijs Birjuks un Agris Suveizda.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

“Sporta tarkšķis #1” - par Latvijas futbolu, idejām, kas nepieciešams, lai tas izrāptos no bedres

Latvijas futbola izlase FIFA rangā ieņem 137. vietu, kas nav izlases antirekords, taču par pozīciju rangā daudz satraucošāka ir cita statistika - divu gadu laikā Latvijas izlase ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru, to pašu absolūti neko neizšķirošā EČ kvalifikācijas mačā pret Austriju. Savukārt pirms tam 2019. gadā bija zaudējumu jūra, neiztrūkstot patiešām vājam sniegumam un lielām sakāvēm. Izlasei tagad ir jauns treneris un teorētiski arī jauns skats nākotnē, taču jaunais treneris savu iepriekšējo uzvaru oficiālā mačā ir izcīnījis pirms 41 mēneša. Tas gan netraucēja LFF izvirzīt viņam oficiālu mērķi kvalificēties "Euro 2024" finālturnīram.

Roku rokā ar izlases sniegumu soļo arī Latvijas futbola reputācija. Stereotipus ir viegli iegūt, bet ļoti grūti lauzt, un kopējais priekšstats par Latvijas futbolu šobrīd nav nosaucams par glaimojošu. Tikmēr futbola gaiteņos, federācijas un federācijas kandidātu birojos un Virslīgas klubu priekšnieku kabinetos neiztrūkst savstarpēju publisku ķildu un strīdu (nosaucot dažus no daudzajiem - Gorkša atlaišana, leģionāru limits, haoss ap gaidāmajām vēlēšanām), kas vēl vairāk samulsina sporta līdzjutējus. Ja izlase sāks gūt uzvaras, vai tas viss paliks otrajā plānā? Kam jānotiek, lai šīs uzvaras nāktu? Ko tieši tu mainītu šodien un tagad Latvijas futbolā un kuras idejas virzītu piedāvājumā?

Diskusija

     [+] [-]

, 2020-04-14 02:25, pirms 4 gadiem
Rolanda, dažiem no viedokļa punktiem noteikti var piekrist!
Šobrīd Latvijas futbolā pietrūkst tāda fanātiska personāža (autoritātes) kā Gunta I. Bet tas jau noiets etaps... Vecās sistēmas (shēmas) nestrādā... Ļašenko, Ģirģens.... Nepieciešama valsts, pašvaldības un privātās partnerības trijjūgs, lai šodien (rīt) sasniegtu vidusmēra Eiropas līmenī gan izlasei, gan klubam.
Vadoties no šī brīža haosa (bardaka) Lff, politiskās situācijas valstī, saulainu tāli neredzu. Nepieciešams Ex Skonto, jeb Belarusian BATE modelis, lai LV spēlētu gan izlase, gan klubs UEL group stage. Riga FC parādīja, ka futbols LV ir PAT ĻOTI DZĪVS!!!!