Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mihelsons: "Kamēr citi staigā un gaida, Ļašenko izdara"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mihelsons: "Kamēr citi staigā un gaida, Ļašenko izdara"
Ģirts Mihelsons
Foto: FK "Metta/LU"

Jau ziņots, ka viens no LFF prezidenta kandidātiem Vadims Ļašenko dienu pirms LFF vēlēšanām uzaicinājis vairumu federācijas balsstiesīgo biedru ierasties uz diskusiju 26. aprīlī, kuras tēma būs "Latvijas jaunā futbolista ceļš". Minētajā diskusijā kā viens no dalībniekiem minēts arī FS "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons, kurš ar Sportacentrs.com starpniecību paudis savu nostāju šīs plānotās diskusijas sakarā.

Tā kā rakstā tika publicēts mans vārds, tad uzskatu par nepieciešamu sniegt komentāru saistībā ar 26.aprīļa diskusiju kluba “Futbola sarunas” dibināšanu.

Kā jebkurš cits LFF biedrs, tiekoties un runājot ar prezidenta amata kandidātiem par Latvijas futbolam svarīgiem jautājumiem, esmu vienmēr uzsvēris, ka Latvijas futbola sabiedrībā ir ļoti aktīvi darītāji un atbildes uz panākumiem ir blakus mums. Mums trūkst to, kuri nāk ar pašiniciatīvu.

Teicu, ka 2010. gadā kā aktīvs biedrs, pats biju autors “Komunikācijas dienai”, kura notika vairākus gadus un kurā biedri kopīgi izstrādāja vairākus priekšlikumus, ko aizvien var redzēt darbībā. Tas ir labs veids jaunu ideju ģenerēšanai, jo tā ir futbola tautas balss, kuras viedoklis ir izšķirošs Latvijas futbola rokraksta veidošanā!

Vadims Ļašenko kā vienīgais no LFF prezidenta amata pretendentiem izrādīja pārsteidzoši lielu interesi par šo iniciatīvu un teica, ka tādu arī viņš redz Latvijas futbola ikdienu, kur visi darītāji sanāk kopā. Viņš jautāja, vai drīkst izmantot manas idejas priekšvēsturi un veidot jaunu iniciatīvu. Tas ir tikai apsveicami, ka Vadims novērtē jau padarīto un uz tā bāzes dara visu vēl augstākā līmenī.

Sameklēt sponsorus, konstruktīvi un operatīvi uzsākt ilgtermiņa diskusiju ciklu, sapulcējot kopā visas Latvijas futbola organizācijas, kas Latvijas futbolam nepieciešams kā svaigs gaiss, ir patiess paraugs viņa kā darītāja spējām. Kamēr citi staigā un gaida, ka kāds darīs viņu vietā, Ļašenko izdara.

Saistībā ar LFF prezidenta vēlēšanām sekoju līdz notikumiem un dažādiem priekšlikumiem, par ko domas dalās, bet viens, kas mani uztrauc visvairāk, ir tas, lai mēs beidzot mainītu vecās skolas vadības stilu - no labāk neuzsākt neko jaunu un paklusēt uz modernu, izdarīgu un iniciatīvām bagātu.

Nav noslēpums, ka esošais LFF prezidents nosaucis Kasparu Gorkšu par sev vēlamu pēcteci un amata mantinieku. Vērojot šī brīža citu kandidātu iniciatīvu nomelnošanas kampaņas, rodas pārliecība, ka tiek arī mantots jau vairāk kā 20 gadus piekoptais vadības stils, kur LFF biedriem un futbola klubu vadītājiem jājūtas apdraudētiem un jāslēpjas par savu viedokli un brīvas gribas iniciatīvu.

Tāds stils ir nepieņemams un ir jāizskauž, ja vēlamies veidot uz sadarbību vērstas un cieņpilnas attiecības starp aktīvajiem darītājiem.

Vecā stila turpinātājiem nav vietas Latvijas futbolā ne šodien, ne nākotnē!

Futbola aktīvos cilvēkus, kuri ziedo savas dzīves bērnu un jauniešu izglītošanai, saukt par korumpētiem ir klajš spļāviens sejā katram organizatoram, trenerim, futbolistam, atbalstītājam utt. Zinu, ka esam rūdīti caur darbiem un pārvarēsim šos uzbrukumus, jo esam drosmīgi darītāji.

Ja futbola sabiedrība būs vienota, tad tā būs spēcīga un izdarīs visu nepieciešamo, lai atkal gūtu panākumus. Ja tajā valdīs saticība, tā būs spējīga realizēt visas ieceres, lai Latvijas futbols vēlreiz nokļūtu tur, kur kādreiz jau bija - Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas futbola vērtība ir tās cilvēki, kuri, esot kopā, uzticoties un atbalstot viens otru, darīs labu futbolam kā sirdslietai!

Uz tikšanos 26.aprīlī!

Ģirts Mihelsons (FS Metta līdzdibinātājs)

Rīga, 12.04.2018

1 2 51 komentārs

 +14 [+] [-]

, 2018-04-12 22:38, pirms 6 gadiem
Kaut kādi neticami muļķi strādā Latvijas futbola klubos.

  +9 [+] [-]

, 2018-04-12 22:40, pirms 6 gadiem
Izdara - tas ir ''nopērk'' balsojumu?

  +9 [+] [-]

, 2018-04-12 22:51, pirms 6 gadiem
Divejādas izjūtas - pēc būtības jau Mihelsons neko nepareizu nesaka, jo tās lietas, vērtības un reālie darba darītāji (ne gudri runātāji) ir viens no galvenajiem stūrakmeņiem, kas var futbolu izcelt no tā purva kur tas ir nonācis.
Tik šī pasākuma norises laiks un acīmredzamais 'zemteksts' tomēr mazliet aptraipa visus labos nodomus, kas es tomēr ticu, ka šī pasākuma kontekstā arī tomēr eksistē (t.i. gan jau šajās diskusijās kāda laba ideja futbola attīstībai radīsies). Līdz ar to - var tas Mihelsonam u.c. neaptikt, bet nu negatīvi komentāri ir tomēr pilnībā pamatoti, jo nu no malas izskatās nesmuki. Būtu šāds pasākums uzrīkots kaut vai nedēļu pēc prezidenta vēlēšanām - varētu visi jāt baltos zirgos un tiešām uzstāties kā labie tēli, kam tiešām rūp Latvijas futbola nākotne. A tagad... Slikta pēcgarša.

 +16 [+] [-]

, 2018-04-12 22:56, pirms 6 gadiem
Ir zināms, ka ĢM kā veca lupata ir pārdevies mazajam utainim.

  +8 [+] [-]

, 2018-04-12 23:04, pirms 6 gadiem
Nu bļāviens, lielās ar kaut kādu komunikācijas dienu 2010. gadā u.t.t.. Nu tas Mihelsons nesaprot, ka no 2010.gada futbols joprojām iet uz leju? tik daudz, kā paskatīties reitingā kur atradās LV izlase 2010.gadā un tagad jau var.
Tad sanāk viņš atbalsta lejupslīdi jeb pareizāk sakot visu nosaka nauda un personīgās intereses

  +9 [+] [-]

, 2018-04-12 23:19, pirms 6 gadiem
Balamute gatavais. Nekas vairāk, kā rezultāti, šim daiļrunātājam neinteresē. No trenneriem, kas trennē mazos bērnus, kuri no 6 gadu vecuma sāk spēlēt turnīros, tiek pieprasīts maksimāls rezultāts! Tādējādi no visiem bērniem tiek atlasīti labākie un tie arī tiek pastiprināti trennēti, pārējiem daļēji uzliekot mīksto. Tiek pat uzrīkots attiecīgās vecuma grupas turnīrs, lai "izlase " varētu patrennēties, par ko protams maksā arī tie, uz kuriem patrnnēties! Nu tad arī šai jzlasei trenneris stāv klāt, katram norāda savu vietu, no malas visu laiku korigē un saka ko un kā darīt, savukārt visām pārējām komandām, kurā arī it kā ir trenneris, tas vienkārši stāv malā un skatās kā mazie barā skrien pēc bumbas! Vienkārši nožēlojami! Jau 6 gados mazajiem censoņiem, kuri nav izpelnījušies būt 1. komandā, tiek daļēji nogalināta interese spēlēt un sacensties!!! Lūk tā notiek šī cilvēka futbola "akadēmijā" un kiram tik ļoti rūp futbola attīstība!

  +9 [+] [-]

, 2018-04-12 23:25, pirms 6 gadiem
Populists nopirktais!!!

 +12 [+] [-]

, 2018-04-12 23:29, pirms 6 gadiem
Ko viņam citu teikt, ja tik ļoti gribas palikt pie siles.

Ne tikai mēģināja uzpucēt savas un ielikteņa spalvas, bet arī nomelnot KG

  +8 [+] [-]

, 2018-04-12 23:36, pirms 6 gadiem
Un vēl kaut ko vervelē par dzīves ziedošanu futbolam -kas tur kāds par velti strādā, vai varbūt režīmā 24/7. Jūs tāpat, kā citi ar ko citu, ar futbolu pelnat naudu, nevis ziedojat dzīvi. Daiļrunātājs-populists, nekas vairāk.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-12 23:38, pirms 6 gadiem
(FS Metta līdzdibinātājs) - zīmīgi, ka organizācijas pirmais nosaukums bija "Futbola skola ''Auda''"
( https://www.lursoft.lv/exec?act=URC... ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-04-12 23:47, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: visu cieņu ! Šī ir tā retā reize, kad viedoklim var piekrist !
Īpaši par nomelnošanu.. Jau tagad cilvēki nomelno Ļašenko .. Iepriekš brēca, ka Gorkšs būs Indriksona ieliktenis utt.. Sabiedrībā ir pārāk daudz muļķu, un to medijiem der atcerēties, bet ja viņi paši ir tieši tādi paši.. tad sākas šādas problēmas.. Kur normālus čaļus, kuri nopietni strādā , ņem un pataisa par balsu pircējiem, ielikteņiem, piešuj korupciju utt. Tas ir nožēlojami.. Manā skatījumā, Gorkšs uz šobrīdi nav labs kandidāts. Ļašenko ir īstais vecis.. No otras puses, es nešaubos ka arī Gorkšs ir godavīrs, un spētu strādāt Latvijas futbola labā ļoti nopietnā līmenī ar laiku..
Vienīgais, viņa līdznācēji, dažādie saukļi.. Tur ir cilvēki, kuri nav cienīgi būt Latvijas sportā. Kuri ir tieši šādas nomelnošanas līdzautori, melu autori.
Kurš un kur nomelno? Neesmu ne te, ne ari kada citā portālā, redzējis nevienu rakstu, kur kāds nomelno Ļašenko! Tāpar arī nekādas aktivitāte no paša Ļašenko nav manītas, izņemot šo, kas jau izskatās pēc balsu pirkšanas! Un nez no kurienes nauda šādam, galīgi ne lētam, pasākumsm?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-04-13 00:04, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: tad neesi iepazinies ar šo kandidātu.. Iesaku to izdarīt
Kur nauda ? Gan viņš pats sniegs komentāru par šo jautājumu.. Ne visi ir nabagi, un ne visi ir nespējnieki kaut ko organizēt un piesaistīt līdzekļus. Domāju Gorkšs arī varētu atļauties jēdzīgi stādīt sevi priekšā tiem, kuri balsos.. Bet viņš pagaidām ir tukšs..
Ja neesi redzējis nomelnošanu.. paskaties pēdējās intervijas ar kandidātiem, sporta raidījumus kuri ir par futbolu, vai palasi SC, twitter.
Iepazinies neesmu gan ar viņu. Programmu izlasīju, nekādas citas aktivitātes līdz šim no viņa neesmu manījis. Skatījos 3 Kļaviņa intervijas te sc, bet nevienā ne Ļašenko ne ari Gorkš netika pat pieminēti nevienu pašu reizi. Kas notiek triperī, man ir pilnīgi vienaldzīgi-nelasu to sūdu.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 00:52, pirms 6 gadiem
Redzēsim, kā sadalīsies balsis. Metta, tātad tāpat kā RFS, būs Ļašenko pusē. Liepāja, Riga FC un Spartaks oficiāli paudušas savu atbalstu Gorkšam.

  +4 [+] [-]

, 2018-04-13 01:04, pirms 6 gadiem
Vai ķēmu saksons pārtapis par kaprīzo kaprīzi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-13 07:01, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: ja esi atradis laiku noskatīties 3 Kļaviņa intervijas, tad viss skaidrs.. noteikti esi izlasījis arī viņa programmu
starp citu, te nesen daži teica , ka Ļašenko programmu sarakstījis kāds no LFF Nemaz nerunāsim par viņa LV valodas kritizēšanu. Balsu pirkšanu.. Manuprāt, tā tomēr ir nomelnošana..
Un tā starp citu, Kļaviņš to savu programu va iebāzt sev pakaļā. Nevienam sevi cienošam futbola cilvēkam tā nav vajadzīga.
Nezinu kas tev tur ir skaidrs un ari visai maz tas uztrauc. Ja būtu izlasījis programmu, un nezinātu ka tā ir Kļaviņa, tad gan jau pavisam savādāks viedoklis būtu😁. Man Kļaviņš arī nekādas simpātijas neraisa, bet sevi pasniegt viņš māk vislabāk.

 +11 [+] [-]

, 2018-04-13 07:24, pirms 6 gadiem
Kā lai tic tādam cilvēkam (Mihelsonam), kurš solīja reorganizēt Latvijas futbolu, dibināja kaut kādu tur biedrību, bet, kad vēlēšanas pagāja, apklusa, un atgriežas atkal tikai tad, kad jāreklamē Ļašenko? Mihelsons ir LFF vadošās šlakas peška un marionete, tāpēc viņa viedoklis nav vērā ņemams.

  +8 [+] [-]

, 2018-04-13 08:40, pirms 6 gadiem
Var izlikties par idiotu, protams, taču Mihelsons runā par vienu, lai gan notikuma būtība un pārmetumi ir par kaut ko citu. Skadirs, ka pasākumam nav ne vainas - noderīgs, vajadzīgs. BET NE JAU DIENU PIRMS VĒLĒŠANĀM AR "all included".
Veco tradīciju turpinātājs, kur ar banāniem rokās staigā apkārt, ir tieši Ļašenko. Piz**ec, godīgi sakot. Var tad arī pie ieejas uz vēlēšanām rokasspiedienā iedot katram ķepā.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 09:36, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: ja esi atradis laiku noskatīties 3 Kļaviņa intervijas, tad viss skaidrs.. noteikti esi izlasījis arī viņa programmu
starp citu, te nesen daži teica , ka Ļašenko programmu sarakstījis kāds no LFF Nemaz nerunāsim par viņa LV valodas kritizēšanu. Balsu pirkšanu.. Manuprāt, tā tomēr ir nomelnošana..
Un tā starp citu, Kļaviņš to savu programu va iebāzt sev pakaļā. Nevienam sevi cienošam futbola cilvēkam tā nav vajadzīga.
Nu protams, kā iepriekšējā kongresā, kad KK solīja jaunu stadionu un piepūšamās halles ziemā, bet vairāki biedri vecuma grupā 60+ piecēlās kājās un pateica, ka agrāk mēs spēlējām uz pļavas un treniņi tā pat notika, nu ar šādu domāšanu arī mēs spēlējam pa pļavām uz zaudējam gibrautāram. Kur ir Mežecka un Indriksona Barona ielas stadions, kuru viņi solīja? Lašenko ir viņu tradīcijas turpinātājs. KK ir piedāvājums, jā viņam ir netīras lietas apakšā, bet , ja papētam Lašenko, tad viņa shēmas jau ātri virzās uz Guņas. Gorkšs ir vispazīstamākā seja, ir arī labs CV un atbilst amatam, bet manuprāt tieši KK būtu varbūt pat labāks, jo viņš ar lielu deksmi grib sevi pierādīt, ka viņš var izdarīt futbola labā, ko labu.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-13 09:40, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: Indriksons strādāja par velti
Kur palika milijons, ko iztērēja neuzbūvētam stadionam?

  +6 [+] [-]

, 2018-04-13 10:05, pirms 6 gadiem
Dienu pēc vēlēšanām - lūdzu!

Vispār grūti iedomāties Ļašenko kā LFF PREZIDENTU. Jā, varbūt talantīgs menedžeris, jā varbūt pazīstams dažam labam futbola sabiedrībā, bet ko iegūs futbols, ja ievēlēs viņu?! Kāda būs sabiedrības reakcija? Tajā skaitā arī tās sabiedrības daļas reakcija, pie kuras viņam būs jāiet prasīt naudu, to reakcija, ar kuriem viņam būs jāpārrunā valsts vai pašvaldību mēroga projekti. Kas viņu tur uztvers par pilnu? Viņu acīs viņš būs Ušakovs Nr.2, ar kuru neviens pat runāt negribēs (izņemot varbūt Rīgu)... Un kur tad šeit galu galā plānojas tā attīstība?!

  +4 [+] [-]

, 2018-04-13 10:10, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: Indriksons strādāja par velti

Par velti nekas nenotiek!

  +4 [+] [-]

, 2018-04-13 10:12, pirms 6 gadiem
....es par to, ka LFF prezidentam jābūt cienījamai un respektējamai figūrai sabiedrībā (ne tikai šaurajā futbola sabiedrībā), lai notiktu būtiska attīstība, bet KAS IR ĻAŠENKO?!

  +4 [+] [-]

, 2018-04-13 10:33, pirms 6 gadiem
aloizs rakstīja: ....es par to, ka LFF prezidentam jābūt cienījamai un respektējamai figūrai sabiedrībā (ne tikai šaurajā futbola sabiedrībā), lai notiktu būtiska attīstība, bet KAS IR ĻAŠENKO?!
Es, tev pateikšu kas ir Ļašenko - Ieliktenis, kuru acīmredzot vecie LFF darboņi, bīda amatā!

 +10 [+] [-]

, 2018-04-13 10:39, pirms 6 gadiem
Visu laiku piesauc un rāda piemēru ar telpu futbola panākumiem, Latvijā gribu jautāt kādi tad tie ir?
Manipulēt ar šo sporta veidu ir tas pats, ja tagad florbola cilvēki gribētu radīt izmaiņas hokejā!

p.s- Runājot par Ģ. Mihelsonu tad šis ir tīrākais piemērs kāpēc nebūtu labi ja ievēlētu Ļašenko.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-13 10:39, pirms 6 gadiem
"Vadims Ļašenko kā vienīgais no LFF prezidenta amata pretendentiem izrādīja pārsteidzoši lielu interesi par šo iniciatīvu un teica, ka tādu arī viņš redz Latvijas futbola ikdienu, kur visi darītāji sanāk kopā. Viņš jautāja, vai drīkst izmantot manas idejas priekšvēsturi un veidot jaunu iniciatīvu. Tas ir tikai apsveicami, ka Vadims novērtē jau padarīto un uz tā bāzes dara visu vēl augstākā līmenī."
tad saprotu tā, ka izrādīt interesi ir izdarīt???, un turpināt to kas bija līdz šim, nu BRAVOOOOO , tarakāni mānā galvā stāvus applaudē.

     [+] [-]

, 2018-04-13 11:07, pirms 6 gadiem
Diezgan ticama prognoze - Ļašenko uzvarēs šajās vēlēšanās, būs pāris kosmētiskas izmaiņas, bet vecā postpadomju skola turpināsies. Savukārt, nākamajās vēlēšanās kandidēs un uzvarēs Verpakovskis, kurš tad būs diezgan spēcīga personība, lai kaut ko tiešām mainītu jau saknē.

     [+] [-]

, 2018-04-13 11:08, pirms 6 gadiem
dzeko rakstīja: Visu laiku piesauc un rāda piemēru ar telpu futbola panākumiem, Latvijā gribu jautāt kādi tad tie ir?
Manipulēt ar šo sporta veidu ir tas pats, ja tagad florbola cilvēki gribētu radīt izmaiņas hokejā!

p.s- Runājot par Ģ. Mihelsonu tad šis ir tīrākais piemērs kāpēc nebūtu labi ja ievēlētu Ļašenko.
Hokejs un florbols nebūtu korekti!
Drīzāk volejbols un pludmales volejbols(abi sporta veidi ir profesionāli)

Panākumus vari redzēt šeit:
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_...
Nākmagad to jau pārsauks par ČL zāles futbolā!

Klubs ir augstu izsēts un gūst daudz uzvaru!
1 2 51 komentārs