Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide un futbola tarkšķis: Fēru salas – Latvija 1:1 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide un futbola tarkšķis: Fēru salas – Latvija 1:1 (spēle galā)
Pāvels Šteinbors. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 19:00 Latvijas futbola izlase aizvada cīņu pret Fēru salu izlasi, kas ir mūsu grupas līdervienība UEFA Nāciju līgā. Latvijas izlase jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā vēl nav guvusi uzvaru, tiesa, nav arī piedzīvojusi zaudējumu. Nosaukti komandu sākumsastāvi, un no pārbaudes spēles pret Melnkalni Latvijas pamatsastāvā palikuši tikai trīs spēlētāji. Portāls Sportacentrs.com piedāvās spēles teksta tiešraidi, kā arī "Sporta tarkšķi", kurā redakcijas pārstāvji dalīsies viedokļos par spēli un kurā var iesaistīties arī jebkurš portāla viesis.

Vārti: Fero 28` - J. Ikaunieks 25`
Brīdinājumi: Natestads - Rugins, Uldriķis, Ošs
Fēru salas: Gestsons, Rolantsons, Natestads, Fero, Davidsens, Bjartdalids, Hansons, Vatnhamars (Baldvsinsons 83`), Hendriksons (Vatnhamars 13`), A. Olsens (Edmundsons 65`), K. Olsens.
Latvija: Šteinbors, Rugins, Stuglis, Ošs, Savaļnieks, Tobers (Kārkliņš 67`), Zjuzins (Emsis 81`), Cigaņiks, J. Ikaunieks, Jaunzems (Ķigurs 67`), Uldriķis (Krollis 81`)
Galvenais tiesnesis: Ivailo Stojanovs (Bulgārija)

90+3` Spēle beigusies!

90+1` Rugins kreisajā malā izkārto brīvu pozīciju Ķiguram, taču viņam bumba nav ērti pa sitienam, tāpēc seko izvēle doties dziļāk soda laukumā, kur viņš tiek atbruņots.

90` Abas komandas aktīvi iet uz uzvaru. Fērām bija labs uzbrukums, kurā izdevās piespēle uz vārtu priekšu, taču, par laimi, tur paspēja Savaļnieks, raidot bumbu prom.

88` Ošs saņem brīdinājumu par norautu pretinieku ātro uzbrukumu.

84` Latvijai vēl divas maiņas, laukumā nākot Krollim un Emsim. Fēru salas krietni atkāpušās aizsardzībā.

80` Bīstams uzbrukums, kurā Uldriķis lieliski pamet bumbu pa skrējienam Ķiguram, kurš raida bumbu uz vārtu priekšu, kur ir Kārkliņš, taču precīzi nospēlē pretinieku aizsargs.

76` Fēru salas raida bumbu vārtos, izmantojot nesaprašanos Latvijas izlases aizsardzībā. Par laimi, tiesneša asistents fiksēja aizmuguri un vārti netika ieskaitīti.

74` Pieaug Latvijas spiediens pretinieku vārtu tuvumā. Bumba pāris reizes bīstami nonāk pretinieku soda laukumā, tur aktīvi pacīnās Uldriķis.

70` Ikaunieks veic izcilu piespēli pagriezienā, un Uldriķis saņem bumbu labajā malā, noskrien aizsargu un raida bumbu uz vārtu priekšu. Vārtsargs to aizskar, un bumba nokrīt tieši pa sitienam Ikauniekam, taču viņš diemžēl sit pāri tukšajiem vārtiem.

67` Divas maiņas arī Latvijai, laukumā dodoties Ķiguram un Kārkliņam, kuri nomaina Toberu un Jaunzemu.

66` Fēru salu izlasē divas maiņas, laukumā dodas arī Vācijas Bundeslīgā spēlējošais Edmundsons, kurš nesen atlabis no ilgas traumas.

62` Savaļnieks tomēr paspēj izklupienā aizsniegt bumbu un novērst piespēli uz vārtu priekšu, kur pilnīgi viens jau bija Fēru salu uzbrucējs Olsens.

60` Negaidīti tehnisks uzbrukums Fēru salu izpildījumā - vispirms piespēle starp kājām un tad tiek apvadīts Stuglis, taču piespēle uz vārtu priekšu tiek bloķēta. Seko stūra sitiens, kurā Fēru salu futbolisti atkal masveidā dodas virsū Šteinboram, taču šoreiz pārspīlē un pārkāpj noteikumus.

58`Natestdads rupji nospēlē pret Uldriķi, "atriebjoties" par iepriekšējo epizodi Latvijas soda laukumā. Par laimi, pēc pretinieka asā izklupiena Uldriķis var turpināt spēli, kamēr Fēru salu spēlētājs tiek brīdināts.

51` Hansons pēc uzvarētās divcīņas laukuma vidū nolemj uzšaut pa vārtiem no metriem 30 un gandrīz pārsteidz Šteinboru, kurš slaidā lēcienā tomēr atvaira bumbu.

50` Otrā puslaika sākumā noris cīņa par iniciatīvu. Daudz divcīņu, daudz pārtvertu bumbu, netrūkst arī haosa laukuma vidusdaļā.

46` Sācies otrais puslaiks!

Statistika pēc pirmā puslaika

ValstsSitieni (rāmī)Bumbas kontr.%Stūra sitieniPārkāpumi
Fēru salas3(2)63%27
Latvija6 (2)37%45

45` Pirmais puslaiks noslēdzies!

42` Zjuzins aktīvi iesaistās cīņā pretinieku laukuma pusē, taču sanāk pārkāpums uz brīdinājuma robežas. Fēru salas ilgstoši cenšas iesākt uzbrukumu, taču tas netiek ļauts.

38` Pēc tāla centrējuma gaisa divcīņā uzvar Uldriķis, taču sitienu izdarīt cīņā ar aizsargu bija grūti, un vārtsargs viegli savāc bumbu.

30` Nevajadzīgu dzelteno kartīti pretinieku laukuma pusē, spēlējot pret aizsargu, nopelna Uldriķis.

28` Vārti! Fēru salas uzreiz izlīdzina rezultātu... Fēru salas gūst vārtus pēc stūra sitiena, aktīvi ejot virsū Šteinboram, kurš līdz ar to nevar iet izgājienā, un Odmars Fero uzvar savā gaisa divcīņā pret Ošu, panākot 1:1.

25` Vārti! Precīzi sit Jānis Ikaunieks! Pēc tāla centrējuma soda laukumā pacīnās Ošs, kurš ar galvu aizsūta bumbu uz soda laukuma pretējo pusi, kur to saņem pilnīgi brīvais Ikaunieks. Šoreiz ideāla situācija netiek palaista garām, un Ikaunieks mierīgi no tuvas distances pārspēj pretinieku vārtsargu, trāpot tālajā stūrī. Ikaunieks guvis ceturtos vārtus Latvijas izlasē savā karjerā.

22` Pēc stūra sitiena Tobers slaidā lēcienā tiek pie bumbas, taču viņa spēcīgais sitiens ar galvu nogādā bumbu nedaudz virs vārtiem.

18` Latvijas soda laukuma vidū bumba veiksmīgi nokrita pa sitienam Andreasam Olsenam, kurš sita, cik spēcīgi vien varēja. Latvijai par laimi, viņa sitiens bija ļoti neprecīzs.

15` Latvijas divas izcilas iespējas pēc kārtas. Vispirms Zjuzins no tuvas distances spēcīgi pārsita pāri, taču pēc sekojošā stūra sitiena pie tālā vārtu staba brīvs palika Uldriķis. Viņam bumba gan nebija pilnīgi ērtā sitiena pozīcijā, un neizdevās iesist tukšā vārtu pusē.

Tikmēr Fēru salu izlasē piespiedu maiņa Hendriksonam, kurš ikdienā spēlē Zviedrijas augstākā līgā.

13` Bīstams uzbrukums Fēru salu izlases izpildījumā, divatā aizskrienot pret diviem Latvijas aizsargiem. Piespēle uz vārtu priekšu gan neizdevās, un Šteinbors bumbu atvairīja, vēlreiz novēršot briesmas.

5` Bīstams moments pie Latvijas vārtiem, mačā iesaistās Šteinbors, kurš atkal ir Latvijas izlases kapteiņa godā un atvaira spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas.

3` Latvijas izlasei rodas iespēja labam pretuzbrukumam, taču Tobera piespēle uz labo malu sanāk partnerim aizmugurē, un viss tiek piebremzēts.

1` Spēle sākusies!

Sākumsastāvi

Latvijas izlases vārtos šodien stāsies Pāvels Šteinbors, nomainot Robertu Ozolu, kuram tika dota pirms dažām dienām pārbaudes spēlē Melnkalnē, kas tika aizvadīta spēcīgā lietā un fiziski grūtos apstākļos. No šī mača Latvijas sākumsastāvā ir palikuši tikai trīs spēlētāji – Ošs, Cigaņiks un Tobers. Uzbrukuma priekšgalā ir izvirzīts Roberts Uldriķis, jāatgādina, ka Vladislavam Gutkovskim šī spēle jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. Uldriķim līdz ar to šis ir pirmais starts pamatsastāvā Kazakeviča vadībā.

Savukārt Fēru salām rezervē palicis Joans Edmundsons, kurš šosezon pārstāv Vācijas Bundeslīgas klubu „Arminia”, taču tikai nesen atguvies no ilgstošas traumas.

D līga, 1. grupa

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Fēru salas22004:26
2.Latvija20201:12
3.Malta20113:41
4.Andora20110:11

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Bez uzvarām esošā Latvijas izlase izbraukumā...

Futbola tarkšķis

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvā teksta formātā.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

1 2 3 4 119 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2020-10-10 18:06, pirms 4 gadiem
nafig to tarkšķi, ja visi Šuveiždas un Eiīļiņi izfiltrē tikai to, kas sirdij tuvāks, lai iet cirst

  -1 [+] [-]

, 2020-10-10 18:07, pirms 4 gadiem
Skatos sastāvā pilnīgi jauns spēlētājs : STULGIS

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:07, pirms 4 gadiem
Stuglis pārsteigums. Zjuzinu skaidrs, ka mainīs 2.puslaika sākumā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 18:08, pirms 4 gadiem
Stuglis gan iekš FC Riga labi pēdējos mačus norullēja, varbūt tāpēc. Labs vektors piedots

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:11, pirms 4 gadiem
Vucins vs Wolves

  +1 [+] [-]

, 2020-10-10 18:18, pirms 4 gadiem
tiešraides laikā ir jāskatās nevis jāpļāpā, vai es arī kļūdos. Īpaši, ja ekrāns ar čatu nav savienots. Hm ..

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:27, pirms 4 gadiem
Izksatās ka Ruginam un Cigaņņikam tā vieta s/sastāvā ir garantēta!

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:35, pirms 4 gadiem
Galvenais noturēties pret tabulas līderi!

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 18:40, pirms 4 gadiem
Atļaušos atkārtoties, jo ar lielu interesi gaidu šo spēli.

Šis tad arī būs patiesības mirklis mistera Vektora varēšanai.
Uzskatīju un [pagaidām] uzskatu, ka kā treneris viņš ir tukša vieta.

Taču viņam ir iespēja augt kopā ar izlasi. Protams, par izlašu treneriem parasti liek jau izaugušus trenerus. OK, mēs LV darām citādi. Bet mēs šeit daudz ko darām citādi - tilti arī mums varen dārgi sanāk.

Lai tad nu aug! Lai izdodas spēle un lai man tiek iemests sejā, ka nenovērtēju Kazakeviču! Man nudien nebūtu iebildumu!

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:46, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Skatos sastāvā pilnīgi jauns spēlētājs : STULGIS
4 čempiontituli LV. Domāju pamatoti.

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:47, pirms 4 gadiem
kāds var iemest linku luudzu?

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 18:51, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: nafig to tarkšķi, ja visi Šuveiždas un Eiīļiņi izfiltrē tikai to, kas sirdij tuvāks, lai iet cirst
Eliņš vispār ir nekas futbola lietās.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-10 18:53, pirms 4 gadiem
Faroe Islands vs Latvia Te ir angliski
Faroe Islands vs Latvia Te iet krieviski
Faroe Islands vs Latvia Te laikam spāniski
Faroe Islands vs Latvia Te arī angliski

Latviski uz sitiena neatradu

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 18:54, pirms 4 gadiem
Marssss rakstīja: kāds var iemest linku luudzu?
https://latvijastv.xyz/tv6-tiesraide/

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 18:54, pirms 4 gadiem
Celmiņa secinājums par Gobzemu iespārda.
Diez vai, sen atpakaļ nosakot sapulces datumu un laiku, Gobzems pētīja, vai paraleli notiek sporta pasākumi.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-10 19:00, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Celmiņa secinājums par Gobzemu iespārda.
Diez vai, sen atpakaļ nosakot sapulces datumu un laiku, Gobzems pētīja, vai paraleli notiek sporta pasākumi.
Tā ir, ka kad neko jēdzīgu par spēli nevar uzrakstī - jāraksta šādas muļķības...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 19:01, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tā ir, ka kad neko jēdzīgu par spēli nevar uzrakstī - jāraksta šādas muļķības...
Tak iepriekšējā spēlē šis sāka par Dinamo kunkstēt

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:04, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Celmiņa secinājums par Gobzemu iespārda.
Diez vai, sen atpakaļ nosakot sapulces datumu un laiku, Gobzems pētīja, vai paraleli notiek sporta pasākumi.
Tak ko tu gribi, sestdiena ir laba diena, lai turpinaatu kostinju - arii Gobzemam (nu, man arii). Vinja sapulci neskatos, futbolu gan.

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:07, pirms 4 gadiem
psc kadi lagi pa tv skatoties !

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:08, pirms 4 gadiem
duum rakstīja: psc kadi lagi pa tv skatoties !
vējš antenu kustina?

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:09, pirms 4 gadiem
Vispaar peec shiim paaris minuuteem izskataas... suudiigi.

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:10, pirms 4 gadiem
Man patīk, ka Eliņš parasti sāk visus šos tarkšķus, bet pēc tam maz ko uzraksta čata gaitā.

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:10, pirms 4 gadiem
Vaaarti!! Fēru salu izlasi sit!!!!!!

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:12, pirms 4 gadiem
Kāds ir mākslīgais segums pēc taustes, kā plastmasa?

  -1 [+] [-]

, 2020-10-10 19:14, pirms 4 gadiem
tādi bomži lmao

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:15, pirms 4 gadiem
Tak uzlaidiet kautvai FK Rīga un viņi uzvilks šos aitiniekus. Šausmas kāds kauns...
Slēpts komentārs: DainixDT

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:17, pirms 4 gadiem
Forshas paaris epizodes. Vieniigais, ko gribas pateikt - "Vechi, vaarti ir tur!"

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:17, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Tak uzlaidiet kautvai FK Rīga un viņi uzvilks šos aitiniekus. Šausmas kāds kauns...
Nav mums Brisola, Veslijs, Prenga, Durišič, Panič, Debelko utt.
Slēpts komentārs: DainixDT

  -4 [+] [-]

, 2020-10-10 19:19, pirms 4 gadiem
Garmatainais nabags nejēdz pa bumb trāpīt 😂😂🙈

  +2 [+] [-]

, 2020-10-10 19:21, pirms 4 gadiem
Nevaru saprast, just par Latvijas izlasi jeb vinju uzbruceeju Olsenu, kursh patieshaam izskataas kaa Lord of the Rings ruukjis, nu mazliet pagarinaataa rezhiimaa.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-10 19:23, pirms 4 gadiem
Vinam vismaz nav pedzi... matu gumijas, vairāk tāds viking style

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:25, pirms 4 gadiem
GOLAAAZOOOOOOO

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:25, pirms 4 gadiem
KUR BOCMANIS, KAS LIEPĀJAS FUTBOLU LIELĪS?
1 2 3 4 119 komentāri