Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pukinsks: "Lemttiesīgu valdi var ievēlēt arī bez prezidenta"

Agris Suveizda

Pukinsks: "Lemttiesīgu valdi var ievēlēt arī bez prezidenta"
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka nav skaidra scenārija, kas notiks, ja valdes vēlēšanām tiks pielaists nepilns kandidātu skaits.

Saskaņā ar statūtu jauno redakciju valde turpmāk sastāvēs no deviņiem locekļiem – viena prezidenta, diviem viceprezidentiem un sešiem locekļiem. Lai valde būtu lemttiesīga, tajā nepieciešami vairāk nekā 50% locekļu jeb vismaz pieci ievēlēti locekļi. Gadījumā, ja vēlēšanām arī pēc pieteikumu labošanas tiks pielaists mazāk par pieciem kandidātiem, federācija visdrīzāk atsevišķi lems, kā rīkoties tālāk. "Tā būtu ārkārtēja situācija, kuru atsevišķi izskatītu valdē. Pat ja būtu samazināts kandidātu sastāvs, kongress varētu notikt, taču vēl būtu atklāts jautājums, vai visus apstiprinātos kandidātus arī ievēlētu. Teorētiski var būt situācija, ka kandidē visi septiņi, bet tāpat ievēl mazāk. Scenāriju droši vien varētu būt vēl vairāk, un man uz tiem nav 100% atbildes," portālam Sportacentrs.com teica Pukinsks.

"Varētu būt tā, ka pat ar trim cilvēkiem notiek kongress un vēlēšanas, viņi tiek ievēlēti un tiek nozīmēts ārkārtas kongress, uz kuru būs jauna pieteikšanās uz atlikušajām vakancēm. Tāpat varētu būt tā, ka kandidē septiņi cilvēki, visi tiek ievēlēti un valde nomināli var darboties veselu gadu. Tāpat var būt, ka no šiem septiņiem ievēl mazāk nekā vajadzīgo pusi, un līdz ar to atkal ir ārkārtas kongress pārējām vakancēm," Pukinsks turpināja. "Ja visi četri iesniegs dokumentus, tad notiks kārtējais kongress. Ja šo divu dienu laikā neiesniegs, tad droši vien taisīsim ārkārtas sēdi ar Vēlēšanu komiteju un lūgsim tās viedokli, jo arī Vēlēšanu komiteja, atbilstoši statūtiem, ir atbildīga par kongresa uzraudzību un atbilstību statūtiem. Diskutēsim ar viņiem un tad arī valdē."

Pukinsks norādīja, ka teorētiski valdi drīkst ievēlēt arī bez prezidenta un neviena viceprezidenta un valdi veidot tikai ar parastajiem locekļiem. Pašreizējā situācijā uz valdi gan varētu pretendēt nepietiekams skaits jeb maksimums četri parastie locekļi – Andis Rozītis, Emīls Latkovskis un Viktorija Mihaļčuka, kuru kandidatūras jau ir apstiprinātas, un Nauris Mackevičs, kuram divu dienu laikā jāizlabo integritātes anketa. Taču prezidenta ievēlēšana nav obligāta: "Likuma izpratnē valdes locekļi netiek nošķirti. Ja ievēl valdi [bez prezidenta un viceprezidentiem] un tā var darboties gadu, tad būtu interesanti, kurš veiktu prezidenta funkcijas. Klasiskajā scenārijā ja nav prezidenta, tad ir pirmais viceprezidents, bet ja nav pirmā viceprezidenta, tad ir otrais viceprezidents."

  -1 [+] [-]

, 2020-04-08 14:01, pirms 4 gadiem
Bardaks! Nost ar Grokšu, neko nav izdarījis šo 2 gadu laikā, tikai bardaku sataisījis LFF...

     [+] [-]

, 2020-04-08 14:19, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Bardaks! Nost ar Grokšu, neko nav izdarījis šo 2 gadu laikā, tikai bardaku sataisījis LFF...
Labrīt, speciālist, kurš interesējas par futbolu! Gorkšs jau pasen kā ir nost, letarģiskajā miegā biji iekritis un nu atmodies?
Teksta tiešraide: Gorkšs ir gāzts

     [+] [-]

, 2020-04-08 17:27, pirms 4 gadiem
Kā var ievēlēt bez prezidenta? Vai bez pilnas valdes kas statūtos paredzēta? Pēc tam no ievēlētās var 50% būt lemtiesīgi, ja pārējie nepiedalās. Pastudējiet tak savus statūtus un likumus vispirms.

     [+] [-]

, 2020-04-09 06:50, pirms 4 gadiem
Kongresus var nerīkot, ja tikai Eiropa neliek. Lieka laika kavēšana. Uzvarētāji ir zināmi nākamos 10 gadus uz priekšu! Un nekas nemainīsies!