Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF vēlēšanām neapstiprina nevienu prezidenta un viceprezidenta kandidātu

Agris Suveizda

LFF vēlēšanām neapstiprina nevienu prezidenta un viceprezidenta kandidātu
Vadims Ļašenko. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas Futbola federācija (LFF) savā mājaslapā paziņojusi, ka Vēlēšanu komiteja apstiprinājusi tikai trīs kandidātus valdes vēlēšanām, vēl četriem kandidātiem dotas divas dienas trūkumu novēršanai, bet vēl septiņu personu iesniegumi ir noraidīti.

No četrpadsmit iesniegtajiem pieteikumiem kandidēt vēlēšanās jaunajos statūtos atbilstošajām prasībām atbilduši tikai trīs. Nesen izveidotā Vēlēšanu komiteja (priekšsēdētāja Inga Kačevska, komitejas locekļi Mārtiņš Dambergs, Jānis Endelis) par valdes locekļa kandidātiem atzinusi Vidzemes Futbola centra vadītāju Andi Rozīti, bijušo Virslīgas izpilddirektoru un pašreizējo Latvijas Telpu Futbola asociācijas (LTFA) valdes locekli un LFF Klubu sacensību komitejas locekli Emīlu Latkovski, kā arī bijušo LFF administrācijas vadītāju Viktoriju Mihaļčuku.

Divas dienas laika pieteikuma trūkumu novēršanai dotas prezidenta kandidātam un pašreizējam LTFA prezidentam Vadimam Ļašenko, kurš iepriekš atklāja, ka viņa iesniegumu parakstījuši pat 103 biedri, viceprezidenta kandidātiem Olafam Pulkam (JDFS "Alberts" valdes priekšsēdētājs) un Sergejam Kovaļovam (pašreizējais LFF viceprezidents un Tukuma sporta skolas direktors) un valdes locekļa kandidātam Naurim Mackevičam (FC "Daugavpils" ģenerāldirektors). Visam kvartetam esot nepilnīgi aizpildīta integritātes anketa, un Pulkam vēl jāiesniedz arī pases kopija.

Savukārt septiņi pieteikumi vēlēšanām ir noraidīti. Starp tiem ir gan prezidenta kandidāts un pašreizējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, gan viceprezidenta kandidāti Maksims Miņejevs (iekšlietu ministra padomnieks juridiskajos jautājumos) un Vladimirs Šteinbergs (Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis un LFF Klubu sacensību komitejas loceklis), gan arī valdes locekļa kandidāti Anastasija Kučinska (pašreizējā LFF valdes locekle), Guntars Indriksons (LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komiteja), Jānis Apse (futbola kluba "Dinamo Rīga" vadītājs) un Jānis Engelis (pašreizējais LFF valdes loceklis un "Super Nova" prezidents). Visi septiņi nav savākuši nepieciešamo parakstu skaitu (14). Ģirģenam, Indriksonam un Engelim apstiprināti 13 paraksti, Šteinbergam un Apsem – mazāk par 13, Kučinskai – tieši 10, bet Miņejeva iesniegumam nebija pievienots neviens paraksts. LFF Vēlēšanu komitejas atteikumi dalībai vēlēšanās ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā trīs dienu laikā no lēmuma paziņošanas 7. aprīlī.

Saskaņā ar jaunajiem statūtiem LFF valde turpmāk sastāvēs no deviņiem locekļiem – viena prezidenta, diviem viceprezidentiem un sešiem locekļiem -, no kuriem vismaz vienai jābūt sievietei. Lai valde būtu darbspējīga, tai nepieciešami vairāk nekā 50% locekļu.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12546/apstipri...

     [+] [-]

, 2020-04-08 10:00, pirms 4 gadiem
Vēlēšanu komitejas izveide bija tālredzīgs lēmums.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 10:08, pirms 4 gadiem
kas tas par supersvarīgo bubuli "INTEGRITĀTES ANKETA"?
nopietnāks siets nekā SAB.

vai arī kandidāti tādi cirvji, ka parastu papīru nemāk noformēt?

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 10:10, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: kas tas par supersvarīgo bubuli "INTEGRITĀTES ANKETA"?
nopietnāks siets nekā SAB.

vai arī kandidāti tādi cirvji, ka parastu papīru nemāk noformēt?
https://lff.lv/files/documents/568/...

     [+] [-]

, 2020-04-08 10:53, pirms 4 gadiem
Kāda iespēja iztikt bez ākstīšanās, ja runa iet par LFF?

     [+] [-]

, 2020-04-08 11:38, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kāda iespēja iztikt bez ākstīšanās, ja runa iet par LFF?
LFF likvidācija! Ja kādam Latvijā gribas uzspēlēt futeni, savāc divas komes, otrod vai noīrē laukumu un spēlē. Ja gribas skatīties, tam ir belaru čempis, nākotnē arī citi čempji, ČL, EČ un PK.

  +3 [+] [-]

, 2020-04-08 11:39, pirms 4 gadiem
1 rakstīja: https://lff.lv/files/documents/568/LFF_velesanas_2020_integritates_parbaudes_anketa.pdf
Paldies, pamatskolas līmenis.
Saprotu, ka šo var uzskatīt par formālu prasību un piekasīšanos (droši, ka prasība no FIFA). Bet ja vīri grib vadīt futbolu, bet nevar veltīt 10 minūtes, lai precīzi aizpildītu vienkāršu dokumentu pāris jautājumus - nav pelnījuši amatus.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 13:48, pirms 4 gadiem
Pat Mackevičs nav spējīgs sagrupēt un aizpildīt visus nepieciešamos dokumentus 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 13:50, pirms 4 gadiem
Kolhozs...
Tā teikt... kko iesniedzam... kas zin, varbūt jau pat apzināmies trūkumu (piemēram, Pulks, Ģirģens) ... bet šā kā tā sniedzam... varbūt izies cauri

     [+] [-]

, 2020-04-08 16:31, pirms 4 gadiem
izskatās, ka tiek strādāts pie tā, lai ļašenko paliktu vienīgais kandidāts