Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Šabala mainās - diemžēl ne uz labāko pusi"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars: "Šabala mainās - diemžēl ne uz labāko pusi"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Sportacentrs.com drīzumā piedāvās plašu interviju ar Latvijas futbola izlases galveno treneri Marianu Paharu. Šobrīd piedāvājam īsu Pahara atbildi uz jautājumu par Valēriju Šabalu un viņa mazo spēļu praksi klubā.

Marians Pahars: "Par Šabalu sacīšu tā - viņš mazliet nepareizā virzienā iet. Diemžēl. Viņš man principā ir tuvs cilvēks - viņš pie manis atnāca, kad vēl strādāju "Skonto", nelielā vecumā un man viņa liktenis nav vienaldzīgs. Ilgā laika posmā esmu bijis ar viņu kopā - redzēju viņa progresu, redzēju, kā viņš aug, un viņš mani nevis vienkārši nenodeva, bet vēl vairāk - viņš manā labā pilnībā atdeva visus spēkus, sita iekšā daudz vārtu. Un turpina to darīt arī tagad, gūst vārtus izlasē un šai ziņā man pretenziju nav. Taču man ir pretenzijas pret viņu attiecībā uz disciplīnu, viņa klubu izvēli (uz kurieni viņš dodas un kā tas notiek), to, kāpēc viņš nespēlē. Lūk, visi šie momenti, un tas viss sākas no disciplīnas.

Es redzu, ka viņš mainās - diemžēl ne uz labāko pusi. Es vienkārši baidos, ka varam pazaudēt tādu puisi - tikai tāpēc, ka viņam ir 20 gadi, un viņš aiziet no galvenā ceļa kaut kur uz sāniem. Jo gūtie vārti - tas viss ir nosacīti. Vienu dienu to nebūs, un tas arī viss, finišs. Šeit ļoti svarīgi ir, lai viņš apdomātos. Es nevēlos dramatizēt - tur nav nekā ļoti "krimināla", nav, protams, taču ir nianses. Es viņu vienmēr atceros kā ļoti pieticīgu, ļoti čaklu, ļoti atbildīgu, klusu, vienmēr uzmanīgi klausošos puisi. Tas ir tas, ko par viņu zinu, kas viņā bija - viņam nekad nekas nav bijis jāsaka divreiz. Tagad gan [jāsaka divreiz - aut.]. Kāpēc? Kas mainījās? To nezinu. Varbūt Kipras ietekme vai kaut kas cits, vai kāda cilvēka ietekme. Es tiešām nezinu. Pirmkārt, tieši viņam tas viss ir jāapdomā - tā ir viņa dzīve, viņa karjera."

Pilna intervija ar Marianu Paharu portālā Sportacentrs.com būs lasāma nākamnedēļ.

1 2 40 komentāri

 +28 [+] [-]

, 2014-12-06 23:13, pirms 9 gadiem
plusiņš Paharam par korektu, bet tomēr tiešumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: casiljas

  +3 [+] [-]

, 2014-12-06 23:20, pirms 9 gadiem
te par viņu skats no ārpuses
inbedwithmaradona.com

  +3 [+] [-]

, 2014-12-06 23:20, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Kā jau teicu kādu laiku atpakaļ - Nekas no tā Šabalas nesanāks.
Nu Rakelam to pašu arī varēja teikt, re ka sāk atkopties!

  -1 [+] [-]

, 2014-12-06 23:39, pirms 9 gadiem
Kož?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-06 23:51, pirms 9 gadiem
Bet loģiski!Liekam tak puikam pašam labāk saprast kas ar viņu notiek!Ceru ka atsāks kapāt!
Starpcitu es Šabalu diezdan pielīdzinatu gribētu Rakelim,+/- vienadu stilu uzbrucēji.....Bet vienādi ar nomet savu formu!

     [+] [-]

, 2014-12-06 23:52, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: tas pats sagaida arī wanabē Iniesta - Ikaunieku
sietiņkundze!Nevajag LV futbolistiem to novēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-06 23:55, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: divkosis,tu tak ienīd visu kas saistīts ar Skonteli
Melis!
Pret futbolistiem nekad neesmu gājis,izņemot ja tas tiek nepelnīti aicināts uz izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-06 23:56, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: kāds sietiņš? man vispār pie tirsas ir virslīga,neskatos es amatieru čempionātus
apzeltīts!
Pie tirsas bet pirmais sādžā?

  +3 [+] [-]

, 2014-12-06 23:57, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: kāds sietiņš? man vispār pie tirsas ir virslīga,neskatos es amatieru čempionātus
Protams, uz graciozo Kristīni ir daudz patīkamāk skatīties, bet kāds mums nacionālais čempis ir, tāds viņš ir. Par amatieru arī nevar gluži saukt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-12-07 00:02, pirms 9 gadiem
Jūs visi esat wannabeeee.... Aprunāt tikai mākat... Turpiniet skatīties Barcu, Real, Chelsea un pārējos top klubus, un uzskatīt, ka tas ir tik viegli... Ceru, ka Ikaunieks parādis jums visiem, "pro futbola kritiķiem", kur vēži ziemo...

  -1 [+] [-]

, 2014-12-07 00:06, pirms 9 gadiem
joprojām neesmu sapratis, kāpēc vajadzēja braukt uz to Kipru. Kipra man liekas ir LV futbolistu kapsēta. Tik daudz visādu Olimpa jauniešu un citu tur braukuši, man liekas neviens nav sevi tā kārtīgi tur spējis pierādīt. labāk būtu palicis Brugge - pat ja nedabūtu daudz spēlēt, toties treniņi būtu noderīgi un gan jau dublieros dabūtu spēļu praksi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-07 00:19, pirms 9 gadiem
Nu skumji, skumji to dzirdēt no izlases trenera. Skaidrs, ka nespēlēšana prieku nesagādā, bet padoties tādēļ nedrīkst. Tā tomēr jau ir Kipra un nevis Virslīga. Jāsāk vēlreiz no apakšas, tāpat kā LV izsitās. Kiprieši acīmredzami vēl pietiekami nenovērtē Šabalas prasmes, bet to var mainīt ar dubultsmagu darbu treniņos un, protams, bez disciplinas feileriem kā nokavētas komandas pusdienas, kas Šabalam gadījās...

Jāsaprot, ka karjerā vēl itin nekas nav sasniegts, tāpēc noņemt kāju no gāzes pedāļa ir lielākā kļūda. To zina Blanks, to zina Rakels, Karašausks un citi mūsu jaunie, kam solīta spoža nākotne savulaik. Ļoti ceru, ka Šabala un Ikaunieks savās gaitās izvēlēsies pareizo ceļu.

     [+] [-]

, 2014-12-07 00:20, pirms 9 gadiem
Tas, ka viņš sāk gaudot uz pilnmēnesi un viņa apmatojums kļūst intensīvāks vēl neko nenozīmē. Tici Marian!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-07 00:21, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: joprojām neesmu sapratis, kāpēc vajadzēja braukt uz to Kipru. Kipra man liekas ir LV futbolistu kapsēta. Tik daudz visādu Olimpa jauniešu un citu tur braukuši, man liekas neviens nav sevi tā kārtīgi tur spējis pierādīt. labāk būtu palicis Brugge - pat ja nedabūtu daudz spēlēt, toties treniņi būtu noderīgi un gan jau dublieros dabūtu spēļu praksi.
Ja klubs pasaka, ka īrēs tevi vai citādi būs jāsēž uz beņķa, kā spēlētājs, protams, tu izvēlies aizbraukt. Protams, neviens negaidīja, ka arī Kiprā nāksies pārsvarā solu deldēt, bet nu sola deldēšana Beļģijā nebūtu ar neko labāka par sēdēšanu Kiprā.

  +4 [+] [-]

, 2014-12-07 01:09, pirms 9 gadiem
Es tevi Zigfrid nesaprotu, kapec visu laiku janoliek latviesi? Noliec Briedi, noliec Sabalu, noliec Ikaunieku... kapec nevar priecaties par to kas mums ir? Ikaunieks ir superigs talants, 19 gadu vecuma kluvis par ligas labako speletaju, izdarijis seviski maksimalo, tagad jaizdara pareizie soli un vins var klut par lielu spetaju. Dazreiz liekas, ka saki taa tikai tapec ka ir latvietis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-07 02:47, pirms 9 gadiem
Club Bruge ir liela komanda, Metz nu noteikti nav
Slēpts komentārs: laidnis

     [+] [-]

, 2014-12-07 04:30, pirms 9 gadiem
Labi, ka beidzot vismaz viens Latvijā saprot ,ka ar diegiem nav aršana.Par Rudņevu arī vajadzētu saprast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-07 08:09, pirms 9 gadiem
Patīkami dzirdēt taisnību! Paharam jādabon atpakaļ viņš uz pareizā ceļa!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-07 08:15, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Es tevi Zigfrid nesaprotu, kapec visu laiku janoliek latviesi? Noliec Briedi, noliec Sabalu, noliec Ikaunieku... kapec nevar priecaties par to kas mums ir? Ikaunieks ir superigs talants, 19 gadu vecuma kluvis par ligas labako speletaju, izdarijis seviski maksimalo, tagad jaizdara pareizie soli un vins var klut par lielu spetaju. Dazreiz liekas, ka saki taa tikai tapec ka ir latvietis...
Nevajag tik bieži ņemt nopietni to krievu! Kā jau teicu, ka Jankas transfērs liek svīst pavisam noteikti visam platajam galam!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-07 08:56, pirms 9 gadiem
Tiem talantīgākiem puikām parasti tie raksturi sarežģītāki.Izdosies sevi pārvarēt, būs spēletāji ar lielo burtu.Otro variantu nepieminēsim.

     [+] [-]

, 2014-12-07 09:27, pirms 9 gadiem
laidnis rakstīja: Neiebraucu tekstā - tāds vārdu savārstījums, jeibogu. Kāda tad īsti ir tā problēma ar Šabi - alkohols, zvaigznes, nauda..!?
viss kopā

     [+] [-]

, 2014-12-07 09:47, pirms 9 gadiem
Nu gan jau viņam kāds konflikts ar Anorthosis treneri. Nu neticu, ka viņš Kiprā uz maiņu nevarētu pat tikt (kā vakar). Arī tā sodīšana par nokavētām pusdienām ir pārspīlējums. Ja viņš trenerim nepatīk, tad nav ko čakarēties - ir jābrauc prom. Kautvai atpakaļ uz Beļģiju un spēlē dublieru čempionātā. Ja tur labi spēlēs var izsaukt uz lielo komandu.

     [+] [-]

, 2014-12-07 09:55, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Tiem talantīgākiem puikām parasti tie raksturi sarežģītāki.Izdosies sevi pārvarēt, būs spēletāji ar lielo burtu.Otro variantu nepieminēsim.
Otru variantu tiešām nepieminēsim, jo, viņam ejot pēc šī brīža kursa ir reāli pārspēt Verpakovski visu laiku rezultatīvākā izlases spēlētāja topā

  +1 [+] [-]

, 2014-12-07 11:13, pirms 9 gadiem
laidnis rakstīja: Neiebraucu tekstā - tāds vārdu savārstījums, jeibogu. Kāda tad īsti ir tā problēma ar Šabi - alkohols, zvaigznes, nauda..!?
"Taču man ir pretenzijas pret viņu attiecībā uz disciplīnu, viņa klubu izvēli (uz kurieni viņš dodas un kā tas notiek), to, kāpēc viņš nespēlē. Lūk, visi šie momenti, un tas viss sākas no disciplīnas."
1 2 40 komentāri