Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF negrasās dīkstāvē atlaist darbiniekus: "Tas nebūtu pareizi"

Agris Suveizda

LFF negrasās dīkstāvē atlaist darbiniekus: "Tas nebūtu pareizi"
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija šodien aizvadīja jau piekto sēdi mēneša laikā, un starp tās tēmām bija gan gaidāmais vēlēšanu kongress, gan arī iespējamais atbalsts klubiem Covid-19 pandēmijas izraisītās dīkstāves laikā.

Būtiskākais jaunums sēdē bija 24. aprīlī plānotā vēlēšanu kongresa pārcelšana uz nenoteiktu laiku. Federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka kongress tiks rīkots iespējami drīz, kad vien situācija valstī mainīsies un būs to iespējams darīt. Tā kā visi nepieciešamie materiāli, kas biedriem jāizsūta pirms kongresa, praktiski jau ir gatavi, kongresu būtu iespējams sarīkot visai operatīvi.

Federācijas prioritāte joprojām ir aizvadīt klātienes kongresu, taču arvien starp variantiem ir arī neklātienes kongress. "Jau esam tikušies ar vairākiem uzņēmumiem, kuri varētu nodrošināt kongresa rīkošanu attālināti. Pirmajā reizē šķita, ka tas ir praktiski neiespējami, taču pēc tam prognozes uzlabojās. Galvenais būtu saprast, vai visi varētu pieslēgties tiešsaistes režīmā un vai pieslēgtos atbilstošie klubu pārstāvji," teica Pukinsks.

Ģenerālsekretārs norādīja, ka tehniski varētu realizēt gan kongresa vadīšanu, gan balsošanas režīmus, gan arī debates: "Daudz kas gan būtu atkarīgs no pašu biedru goda prāta – vai viņi izslēgtu savus mikrofonus un tos ieslēgtu tikai tad, kad viņiem dotu vārdu." Kongresa pārcelšanas dēļ tika arī pagarināts līgums ar pašu ģenerālsekretāru, kas bija spēkā līdz 15. maijam. "Valde un visas juridiskās institūcijas turpinās darbu [arī maijā, ja būs nepieciešams], jo tās ir spēkā līdz kongresam, nevis konkrētam datumam." Personu, kuras pieteikušās vēlēšanām, vārdus Pukinsks vēl nevēlējās nosaukt - vispirms jāsagaida, kad Vēlēšanu komiteja apstiprinās kandidatūras.

Vaicāts par federācijas atbalstu klubiem dīkstāves laikā, Pukinsks vēl nevarēja nosaukt, par cik lielu finanšu apjomu būtu runa: "Tas ir vēl viens izveidotās darba grupas uzdevums." Runājot par federācijas darbu, viņš uzstāja, ka šobrīd negrasās iet Latvijas Hokeja federācijas vai Urugvajas Futbola asociācijas pēdās un dīkstāves periodā šķirties no darbiniekiem: "Tas nebūtu pareizi vai ētiski."

"Mēs tomēr atšķiramies no daudzu citu sporta veidu federācijām – starptautiskās organizācijas apliecinājušas, ka plānoto finansējumu pagaidām saglabās, līdz ar to mums nav pamata samazināt programmas klubiem vai atlaist darbiniekus, sūtīt viņus bezalgas atvaļinājumā vai rīkoties tamlīdzīgi. Turklāt ir vairākas nodaļas, kurās praktiski ir tikai viens darbinieks un kuriem pat ir pienākums nodaļas darbu turpināt. Arī salīdzinājumā ar Urugvaju mums ir cita situācija, jo tai tomēr nav tik liela atbalsta, kamēr mums ir arī UEFA. Cita lieta, ka darbiniekus varētu lūgt izmantot sakrātās atvaļinājuma dienas, lai nebūtu tā, ka visus atvaļinājumā nāktos sūtīt tad, kad darba ikdiena atsāksies," Pukinsks turpināja.