Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Baumas par Apiju? LFF nav mērķa naturalizēt leģionārus"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Baumas par Apiju? LFF nav mērķa naturalizēt leģionārus"
Kaspars Dubra pret Ofosu Apiju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas sporta direktors Dainis Kazakevičs sarunā ar Sportacentrs.com komentēja Ganas medijos izskanējušās runas, ka LFF varētu būt piedāvājusi pilsonību "Skonto" ganiešu aizsargam Ofosu Apijam.

"Pats izlasīju šādas baumas un dzirdēju tās pirmo reizi," sacīja Dainis Kazakevičs. "Pieļauju, ka Apija pats, gluži kā daudzi citi afrikāņi, vēlas tikt pie Eiropas Savienības valsts pases. Taču visādā ziņā tas nenāk no federācijas puses."

"Šobrīd nekādā veidā neesam strādājuši, lai naturalizētu kādu no Latvijā spēlējošajiem leģionāriem. Šādas lietas pašreiz nav federācijas darba kārtībā," Kazakevičs turpināja. "Vai Apija atbilstu izlases līmenim? Tas jāprasa Marianam Paharam."

"Protams, Apija ir kvalitatīvs spēlētājs, taču ar leģionāru naturalizēšanu jābūt ļoti piesardzīgiem. Ar to nevajadzētu aizrauties, un šādi jautājumi ir jāizskata stipri individuāli. Un tikai gadījumos, kad konkrētais spēlētājs varētu izlasei dot patiešām nopietnu devumu un pats spēlētājs ir ļoti nopietni noskaņots pārstāvēt valstsvienību," uzskata Kazakevičs.

"Un futbolistu ar Latviju ir jāsaista īpašai saiknei. Ne tikai tam, ka viņš gadu vai divus ir uzspēlējis Latvijas klubā, bet arī personiskām lietām un tam, ka viņš te ir uz ilgstošu laika periodu. Varbūt tad šādu jautājumu arī varētu izskatīt," Kazakevičs noslēdza.

Ganas futbola portāls ghanasoccernet.com izplatīja publikāciju, kurā apgalvots, ka Latvijas Futbola federācija esot piedāvājusi pilsonību Rīgas "Skonto" centra aizsargam Ofosu Apijam. Lai arī 24 gadus vecais futbolists ir aizvadījis vienu spēli Ganas izlasē (0:2 pret Argentīnu), tā bija tikai pārbaudes spēle, tāpēc Apija teorētiski drīkstētu mainīt futbola pilsonību un spēlēt Latvijas izlasē.

Rakstā apgalvots, ka federācija, ņemot vērā Apijas kvalitāti un progresu, esot pat piedāvājusi finansiālu prēmiju par to, lai viņš piekristu. Ganas portāls vēsta, ka Apija lēmumu šajā jautājumā varētu pieņemt tuvāko nedēļu laikā. Tāpat portāls ziņo, ka Apijam esot vairāki piedāvājumi no Eiropas klubiem, taču "Skonto" nevēlas no viņa šķirties.

Apija Virslīgai tika pieteikts jau iepriekšējās sezonas sākumā, taču nenokārtoto formalitāšu dēļ debitēja tikai 31. augustā pret "Jūrmalu" (5:0). Šosezon Apija "Skonto" rindās ir aizvadījis 17 spēles, visas sākot pamatsastāvā, un guvis vienus vārtus. Latvijas Futbola federācijas Treneru padome un "Latvijas Futbola virslīga" izvirzīja Apiju starp kandidātiem uz jūlija labākā Virslīgas spēlētāja balvu. Vēl kandidātu lokā ir arī Edgars Gauračs, Kaspars Dubra un Gints Freimanis.

Izmantotie resursi:
EXCLUSIVE: Ex-Kotoko star Ofosu Appiah...

Vai Apija būtu noderīgs Latvijas izlasei?

  • 94

  • 109

  • 14


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-08-02 22:44, pirms 10 gadiem
elmaars rakstīja: Vai viņu vajag izlasei?
Nevajag!
Bet vai viņam vajag izlasi? Nešaubos.....

  +9 [+] [-]

, 2014-08-02 22:45, pirms 10 gadiem
Haha kadas mulkibas vinsh pat nav tuvu labakais legionars Latvija

Tikai divi man liekas legionari atbilstu pilsonibai pedejo desmit gadu laika un tie bij Natans un Ndeki
Slēpts komentārs: elanss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-08-02 22:52, pirms 10 gadiem
Kā LFF vērtē 2007.g lēmumu?

sportacentrs.com (''Trīs futbolistus uzņem pilsonībā'', 8.03.2007.)

  +9 [+] [-]

, 2014-08-02 22:57, pirms 10 gadiem
1 rakstīja: Kā LFF vērtē 2007.g lēmumu?

sportacentrs.com (''Trīs futbolistus uzņem pilsonībā'', 8.03.2007.)
Laikam negrib atcerēties, jo toreiz vajadzēja izpildīt guņas infantīlās kaprīzītes. Kur tagad ir tie skonto pabiras ?
Slēpts komentārs: SportaFansNR1

 +11 [+] [-]

, 2014-08-02 23:06, pirms 10 gadiem
zefons rakstīja: Laikam negrib atcerēties, jo toreiz vajadzēja izpildīt guņas infantīlās kaprīzītes. Kur tagad ir tie skonto pabiras ?
Pļutka spēlē Armēnijā, Sputajs pagājušosezon spēlēja Ilūkstē, Kostjuks laikam beidzis karjeru.
Jurijs Andrejevs 2006.gadā par Sputaju un Kostjuku: ''Ja viņi nespēlēs Latvijas izlasē, tad spēlēs Krievijas, Lietuvas un Ukrainas izlasēs.''

  +3 [+] [-]

, 2014-08-02 23:33, pirms 10 gadiem
Bija arī baumas par Ndeki , bet tās tādas arī palika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2014-08-03 00:36, pirms 10 gadiem
Latvijai savulaik ir bijusi iespēja naturalizēt krietni talantīgākus un noderīgākus spēlētājus, taču tā vienmēr ir izvēlējusies naturalizēt tādus kā Perepļotkins un Miholaps, kas pēc pilsonības saņemšanas krietni krītas kvalitātē. Tāpēc arī tagad - labāk iztiksim ar pašu kadriem, lai cik viduvēji tie Eiropas un pasaules līmenī arī būtu.

     [+] [-]

, 2014-08-03 08:03, pirms 10 gadiem
Vai tie kas spēlē Vācijā vai kādā Anglijā cīnās par tās valsts pilsonību?
Ofosu Appiah ir profesionāls spēlētājs, vienalga kurā klubā viņš spēlē, klubam ir obligāti jānoformē uzturēšanās atļauja un darba atļauja. Jo kā zināms ar vienu vīzu kuru izsniedz tikai uz 3 vai 6 mēnešiem strādāt nevar.
Bet kā zināms latviešiem nekad nav labi, vienalga kurš spēlē Latvijas izlasē- latvju bāleliņi vai leģionāri.

     [+] [-]

, 2014-08-03 08:23, pirms 10 gadiem
Futbols savieno cilvēkus, vienalga vai balts, melns vai dzeltens. Futbolā nevar iet runa par rasismu.
Jums vajadzētu beidzot sākt runāt un domāt kā pieaugušiem cilvēkiem un izbeigt šo rasismu.
Mēs visi uz šīs pasaules esam ārzemnieki. Nevienam nepieder šī zeme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-03 09:50, pirms 10 gadiem
nevajag to snikeru mums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-03 10:41, pirms 10 gadiem
Edit: izskatās, ka Perepļotkins šovasar pametis Armēnijas klubu.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-03 10:46, pirms 10 gadiem
Appijam ir draudzene ar LV pasi, atliek to aprecēt un būs pilsonis, bez nekādām te mahinācijām.

bet šaubos, ka viņš baigi noderētu LV izlasei, tā kā, ja pats personīgi tiks pie pilsonības, tad treneri, lai paši skatās, bet dēļ tā, ka ir futbolists gan nav jēgas dot pilsonību.

Varētu būt arī aģenta pasūtīts raksts, lai kādam parādītu, ka viņš ir ļoti ļoti vajadzigs

  +3 [+] [-]

, 2014-08-03 13:26, pirms 10 gadiem
... ar leģionāru naturalizēšanu jābūt ļoti aktīviem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-08-03 16:51, pirms 10 gadiem
tad lai labāk izlase atrodas 100+ vietā, nekā mūsu karogu pārstāv afrikānis, kuram uz tādu Latviju ir nospļauties, ja vien tā nedotu tādu labumu kā eiropas pase.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-03 18:24, pirms 10 gadiem
Pēc FIFA noteikumiem, lai naturalizētais spēlētājs varētu spēlēt izlasē, viņam attiecīgajā valstī ir jānodzīvo 5 gadi bez pārtraukuma. Tā ka šīs ir pilnīgas muļķības.

     [+] [-]

, 2014-08-04 15:43, pirms 10 gadiem
Apija ir kvalitatīvs spēlētājs, par to šaubu nav. Ir pat debitējis Ganas izlasē neoficiālā mačā un, kā Koļesņičenko pērn izteicās, bija paplašinātajā kandidātu sarakstā uz 2014. gada Pasaules kausu, uz kuru gan pēc problēmām ar dokumentiem un nespēlēšanas Skonto loģiski netika paņemts.

Neskatoties uz to, ka, kā leģionārs ir patiesi solīds, neredzu jēgu viņu naturalizēt. Centra aizsargi nav problemātiska zona Latvijas izlasei un tas nozīmē, ka, ja pat Apija tiktu naturalizēts, viņš sēdētu uz sola. Es atbalstītu Mingazova naturalizāciju, ja viņš jau nespēlētu Turkmenistānas izlasē, jo viņš patiesi ir/bija komandas līderis un Virslīgas labākais leģionārs. Bet Apiju naturalizēt vienkārši nav jēgas.