Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Kāda runa var būt par mantošanu, ja tas nav monarha tronis?"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gorkšs: "Kāda runa var būt par mantošanu, ja tas nav monarha tronis?"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresā piektdien notika organizācijas prezidenta un Valdes locekļu vēlēšanas. Sportacentrs.com apjautājās Kaspara Gorkša viedokli, ņemot vērā, ka Latvijas izlases kapteiņa vārds kongresa debašu laikā tika locīts ne reizi vien.

Atgādinām, ka pirms vēlēšanām prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kļaviņš sauca Kasparu Gorkšu par savas komandas sastāvdaļu un solīja izlases kapteinim LFF ģenerālsekretāra amatu, ja vien pašam spēlētājam nerastos izdevīgs piedāvājums turpināt futbolista karjeru. Savukārt jau vēlēšanu laikā LFF esošais prezidents Guntis Indriksons paziņoja, ka Gorkšs apsolījis kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās, turklāt pastāvot iespēja, ka tas notiks salīdzinoši drīz ārkārtas vēlēšanās gadījumā, ja Indriksons atkāpsies sava termiņa laikā. Taujājām Gorkša viedokli par abu kandidātu godīgumu, izmantojot Kaspara vārdu savās kampaņās.

Gorkšs: „Par situāciju ar Krišjāni Kļaviņu esmu jau izteicies vairākkārt iepriekšējās intervijās un kopš tā laika nekas nav mainījies [Gorkšs „Latvijas Avīzei” teica: „Ar Kļaviņu esmu runājis, man ir piedāvāts federācijas ģenerālsekretāra amats, taču tā dēļ es karjeru nebeigšu. Esmu aktīvs futbolists, tāpēc būtu muļķīgi šobrīd potenciālajiem darba devējiem dot signālu, ka grasos kļūt par funkcionāru. Nē, pabeigšu sezonu un meklēšu jaunu komandu. Ja neizdosies, tad skatīšos, kādas ir karjeras iespējas”].

Savukārt Guntis jautāja, vai es būtu gatavs kandidēt LFF prezidenta amatā. Es teicu, ka šādu iespēju nākotnē esmu gatavs izskatīt. Tas, ka esmu "izvēlētais" uz īsu mirkli ir glaimojoši, taču absolūti neko nenozīmē. Kad būšu nobriedis šo soli spert, tad "izvēlētā" statuss spēlēs mazu lomu, jo kandidēt uz šo nopietno posteni būšu gatavs tikai uz saviem noteikumiem, nevis kāda virzīts vai ielikts. To arī esmu pateicis Indriksona kungam. Varbūt viņam pieņemami bija kādi mani argumenti... Varbūt tas bija kaut kāds vēlēšanu manevrs... To mēs redzēsim. Pašlaik viņš ir izvēlējies ļoti nepiekāpīgu un par savu viedokli pastāvošu "izvēlēto", it sevišķi, kas attiecas uz stadiona projektu Barona ielā [Kaspars vairākkārt kritizējis šī stadiona projektu – aut.].”

Lai gan Indriksons vēl pirms vēlēšanām LTV intervijā teica, ka LFF prezidenta amatā sameklējis sev „pēcnācēju”, Gorkšs šādam „formātam” nepiekrīt: „Kāda šeit var būt runa par mantošanu, ja šis nav monarha tronis?! Saskaņā ar LFF statūtiem Indriksona atkāpšanās gadījumā būs jāsasauc jaunas vēlēšanas ar jauniem kandidātiem. Respektīvi, kā es to esmu kādam pirms tam teicis, ka tas ir tāpat, it kā es ietu pastaigāties ar tevi pa mežu un teiktu, ka visi čiekuri ir tavi, ja vēlies. Tikai tev viņi pašam ir jāsalasa...”

Taujāts, vai Gorkšam kopumā nav bijušas pretenzijas par to, kādā veidā viņa vārds ticis izmantots LFF vēlēšanu debatēs no Indriksona un Kļaviņa puses [Krišjānis par meliem sauca Indriksona paziņojumu, ka Gorkšs devis Indriksonam solījumu par kandidēšanu LFF prezidenta vēlēšanās – aut.], Kaspars nevēlējās to sīkāk komentēt, bilstot, ka nav redzējis pilno video no LFF vēlēšanām. Sportacentrs.com pilno video publicēs tuvākajā laikā.

  +5 [+] [-]

, 2016-05-02 18:30, pirms 8 gadiem
"Kaspars nevēlējās to sīkāk komentēt"

hahaha, KK teksts.... Aj, muhļītāji vieni mums tur ir, visi melo viens otram

  -2 [+] [-]

, 2016-05-02 18:38, pirms 8 gadiem
GI jau neteica , ka Gorkšs mantos, bet gan ,ka uzticas Kasparam un vai LFF biedri ievēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-02 18:46, pirms 8 gadiem
Abi divi izmantoja Kasparu, lai gan nevienam viņš neko nav solījis

 +12 [+] [-]

, 2016-05-02 18:51, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: GI jau neteica , ka Gorkšs mantos, bet gan ,ka uzticas Kasparam un vai LFF biedri ievēlēs.
Viņš Sporta Studijai teica, ka atradis sev "pēcnācēju".
Slēpts komentārs: biskaps

  -1 [+] [-]

, 2016-05-02 19:01, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Kļaviņa solītie menti uzradās pie Tevis?
Jā, jā, tāpat kā visus pēc kartas jau gadiem tiesā sūdz, netiekas ar Gavrilovu, uzcels 6 pūšļus utt. Klajš populisms un demagoģija.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-02 19:13, pirms 8 gadiem
Abi divkosīgi izmantojuši Gorkša vārdu.

Jebkurā gadījumā dīvaina loģika - LFF galvgalī ievēlēts cilvēks, kurš izteicies, ka nav nemaz spējīgs (nevēlas vai katrs lai nu tulko pēc sava prāta) vadīt LFF visus 4 gadus. Tad kāda jēga kandidēt. Šis kaut kā manā prātā nelīmējas kopā.

     [+] [-]

, 2016-05-02 19:22, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Kļaviņa solītie menti uzradās pie Tevis?
Pārsmējušies visi

     [+] [-]

, 2016-05-02 19:41, pirms 8 gadiem
Veči un dāmas, izlaseit pēdejo rindkopu!

  +5 [+] [-]

, 2016-05-02 20:18, pirms 8 gadiem
GI tak pofig ko par viņu tagad domā, viņš dabūja to ko gribēja, smuki vai nesmuki - viņam tas ir tagad pie kreisiem sāniem!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-02 22:25, pirms 8 gadiem
Te mēs redzam godīgumā 2016, ka KK > GI

Nepaskaidrošu. Gorxy visu pateica!!!

  +4 [+] [-]

, 2016-05-02 22:26, pirms 8 gadiem
Lai vai ko:
Šomase dzied par LFF biedriem:
Mēs jau sen to bijām pelnījuši...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-02 22:26, pirms 8 gadiem
LFF biedri var sevi reabilitēt, gāžot likumīgi GI jau šogad.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-02 23:19, pirms 8 gadiem
D-Mob rakstīja: "Kaspars nevēlējās to sīkāk komentēt"

hahaha, KK teksts.... Aj, muhļītāji vieni mums tur ir, visi melo viens otram
Kad un kur KK, to ir teicis? Intervijā pēc prezidenta vēlēšanām KK atbildot uz Agra jautājumu, vai viņš mudinās Gorkšu rakstīt atklāto vēstuli, par spekulācijām saistībā ar pašu Gorkšu. KK atbildēja tā ir viņa (Kaspara) izvēle.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-03 08:39, pirms 8 gadiem
biskaps, 2016-05-02 18:52, vakar, ignorēt, atbildēt
inokentijs371 rakstīja: GI jau neteica , ka Gorkšs mantos, bet gan ,ka uzticas Kasparam un vai LFF biedri ievēlēs.

Menti bija aizņemti. Neieradās. GI kongresā skaidri pateica, ka redz KG kā prezidentu, ja biedri ievēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-03 13:13, pirms 8 gadiem
varētu veikt rokādi tāpat kā galvenajos amatos ruslandē, piem., Janka par prezi, bet Gunča par generalissimus- jaunas vietas, svaigi plāni un viss notiek..