Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pēdējā minūtē ielaista pendele neļauj U19 futbolistēm kvalifikāciju beigt ar uzvaru

Andrejs Siliņš

Pēdējā minūtē ielaista pendele neļauj U19 futbolistēm kvalifikāciju beigt ar uzvaru
Karlīna Miksone
Foto: LFF

Ielaižot vārtus pašā mača izskaņā, Latvijas U19 meiteņu futbola izlase pirmdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē ar neizšķirtu pret Melnkalni (1:1) noslēdza Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Galvenā trenera Viktora Vicehovska vadītā komanda iepriekšējos mačos ar 0:4 atzina Krievijas pārākumu, bet ar 1:3 piekāpās mājiniecei Austrijai. Šodien pretī nāca Melnkalnes vienaudzes, kas arī bija zaudējušas savos pirmajos divos mačos.

Spēle bija diezgan līdzīga, abas komandas bieži apdraudēja vārtus - Latvija izdarīja pat astoņus sitienus vārtu četrstūrī. Spēles 59. minūtē FK "Liepājas" / FK "Nīcas" pussardze Karlīne Miksone atklāja rezultātu, izvirzot vadībā Latviju. Mūsu meitenes nebija tālu no uzvaras, ja ne "Iecavas" aizsardzes Renātes Gaugeres noteikumu pārkāpums soda laukumā otrajā kompensācijas laika minūtē. Jeļena Vujadinoviča savu iespēju garām nepalaida un no 11 metru atzīmes izlīdzināja rezultātu, izraujot punktu arī savai komandai - 1:1.

Latvija gan palika trešajā vietā, jo, lai arī Melnkalnei ir tāds pats punktu skaits, vārtu attiecība labāka latvietēm. Pirmo vietu izcīnīja mājinieces Austrijas spēlētājas, ka šodien ar 3:0 sakāva otrajā pozīcijā palikušo Krieviju.

Turnīra izspēles formāts paredzēja, ka katras kvalifikācijas apakšgrupas divas labākās komandas kopā ar divām labākajām 3. vietu ieguvējām starp visām grupām (skaitot rezultātus pret pirmajām divām komandām) iekļūst Elites kārtā, kur tām pievienosies pēc reitinga augstāk stāvošās Spānija un Francija.

Elites kārtas apakšgrupu izloze paredzēta 23. novembrī, spēles – 2019. gada aprīlī un jūnijā. Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu piedalīšanos laika posmā no 2019. gada 16. līdz 28. jūlijam risināsies Skotijā un tajā tiks izspēlētas ceļazīmes uz 2020. gada FIFA Pasaules WU-20 kausa finālturnīru.

Latvija - Melnkalne 1:1 (0:0)

Vārti: Miksone 59' - Vujadinoviča 90'+2'
Latvija: Ņesterova, Kazlauska (Ribakova 89'), Skribina, Gaugere, Zaičikova, Liniņa (Fūrmane 89'), Krasnova (Antonova 46'), Koha (Červinska 46'), Brigmane, Kuzmina, Miksone.

2019. gada Eiropas U19 sieviešu čempionāta kval. 7. grupa

VValstsUNZVārtiPunkti
1.Austrija30014:19
2.Krievija2017:36
3.Latvija0122:81
4.Melnkalne0121:121