Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Tunisija: Cik tālu aizkļūs Kartāgas ērgļi?

Agris Suveizda

Tunisija: Cik tālu aizkļūs Kartāgas ērgļi?
Tunisijas izlases uzbrucējs Isams Žemā
Foto: AFP/Scanpix

Tunisijas izlase Āfrikas Nāciju kausa (ĀNK) izcīņā spēlēs vienā grupā ar Kamerūnas, Zambijas un Gabonas izlasēm. Bukmeikeri paredz, ka Tunisija iekļūs ceturtdaļfinālā, tomēr neuzskata, ka tunisiešiem būtu lielas cerības kļūt par čempioniem.

Vispārīgi

Tunisijas izlase četrpadsmito reizi piedalīsies Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīrā. Līdz šim labākais sasniegums ir pirmā vieta 2004.gadā, kad izšķirošās cīņas notika tieši Tunisijā. Kartāgas ērgļi divreiz izcīnījuši arī otro un vienreiz - trešo vietu. Tunisijas valstsvienība spēlējusi pēdējos astoņos finālturnīros, un no pēdējiem septiņiem turnīriem tikai vienreiz tunisieši nav spējuši izkļūt no apakšgrupas. Savukārt pēdējās divas reizes Tunisija izstājās ceturtdaļfinālā. Tāpat Kartāgas ērgļi čettreiz spēlējuši pasaules futbola forumā, pēdējos trīs PK izcīņas finālturnīros ieskaitot. Tomēr nākamajam PK finālturnīram Tunisijai neizdevās kvalificēties. Kopumā ĀNK finālturnīrā Tunisija aizvadījusi 50 spēles, izcīnot 18 uzvaras un 13 reizes cīnoties neizšķirti (zaudējumu pēcspēles sitienos skaitot kā zaudējumu arī spēlē; vārtu attiecība - 64:63).

Kvalificēšanās

Tunisija Pasaules kausa izcīņas atlases cikla Āfrikas zonas otrajā kārtā tika ielozēta vienā grupā ar Burkinafaso, Burundi un Seišelu salu futbolistiem. Sešos mačos izcīnot 13 punktus, Tunisija ierindojās otrajā pozīcijā un iekļuva nākamajā kārtā. Tajā Kartāgas ērgļi spēlēja pret Mozambiku, Nigēriju un Keniju. Arī trešajā posmā tunisieši grupā ieņēma otro vietu (11 punkti), kvalificējoties ĀNK finālturnīram. Tomēr Tunisija bija ārkārtīgi tuvu arī PK finālturnīram, taču Nigērija paralēlajā spēlē mača pašā izskaņā izrāva uzvaru pār Keniju, bet tunisieši nespēja uzvarēt Mozambikā un palika aiz durvīm. Atlases cikla rezultatīvākais spēlētājs izlases rindās ar četriem gūtiem vārtiem bija Isams Žemā.

Sastāvs

Lielākā daļa Tunisijas izlases futbolistu pārstāv vietējo čempionātu, vēl trīs spēlē Francijas augstākās līgas klubos, bet divi citi spēlētāji aizstāv Vācijas komandu krāsas (vēl pa vienam ir arī Čehijā un Saūda Arābijā). Taču izlases sastāvā nebūs tās visu laiku rezultatīvākā uzbrucēja naturalizētā brazīlieša Fransiluedu dus Santuša, kurš šobrīd ir bez kluba. Tāpat Tunisijas cietoksni vairāk nesargā ilggadējais izlases balsts, kapteinis un vārtsargs vienā personā Ali Bumnižels, kuram jau ir 43 gadi un kurš karjeru, protams, jau ir beidzis.

Treneris

Tunisijas valstsvienību vada 60 gadus vecais Fauzi Benzarti. Bijušais Tunisijas kluba "Monastir" spēlētājs trenera karjeru uzsāka tālajā 1979.gadā un trenējis sešus Tunisijas klubus (dažus arī vairākkārt). Solīdā vecumā esošais Benzarti (60 gadi) vienā darba vietā pārāk ilgi nav uzturējies, pārsvarā strādājot vien vienu vai divas sezonas. Pie Tunisijas izlases stūres Benzarti bija arī 1994.gadā, bet pie tās atgriezās pagājušajā gadā. Pirms tam viņš nedaudz vairāk kā divus gadus trenēja Lībijas valstsvienību.

Tunisijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsGadiKlubs
VārtsargsAdel Nefzi35Club Africain (Tunisija)
VārtsargsAymen Mathlouthi25Étoile du Sahel (Tunisija)
VārtsargsFarouk Ben Mustapha20CA Bizertin (Tunisija)
AizsargsKhaled Souissi24Club Africain (Tunisija)
AizsargsKarim Haggui25Hannover (Vācija)
AizsargsRadhouène Felhi25Munchen 1860 (Vācija)
AizsargsAmmar Jemal22Étoile Sahel (Tunisija)
AizsargsSouheïl Ben Radhia24Étoile Sahel (Tunisija)
AizsargsKhalil Chemmam22Esperance ST (Tunisija)
AizsargsYassin Mikari26Sochaux (Francija)
AizsargsBilel Ifa19Club Africain (Tunisija)
PussargsHocine Ragued26Slavia Praha (Čehija)
PussargsChaouki Ben Saada25Nice (Francija)
PussargsKhaled Korbi24Esperance ST (Tunisija)
PussargsOussama Darragi22Esperance ST (Tunisija)
PussargsChadi Hammami23CS Sfaxien (Tunisija)
PussargsHaytham Mrabet29CS Sfaxien (Tunisija)
PussargsMohamed Ali Nafkha24Etoile Sahel (Tunisija)
UzbrucējsAmine Chermiti22Al-Ittihad (Saūda Arābija)
UzbrucējsZouheir Dhaouadi21Club Africain (Tunisija)
UzbrucējsIssam Jemâa25Lens (Francija)
UzbrucējsYoussef Msakni19Esperance ST (Tunisija)
UzbrucējsAhmed Akaichi20Etoile Sahel (Tunisija)
ValstsSk
Tunisija16
Francija3
Vācija2
Saūda Arābija1
Čehija1

Tunisijas izlases vieta FIFA rangā - 53. (augstākā - 19.)

Tunisijas izlases apakšgrupas spēļu kalendārs

DatumsSpēle
13.janvārisZambija - Tunisija
17.janvārisGabona - Tunisija
21.janvārisKamerūna - Tunisija

Kā Tunisijas izlasei klāsies ĀNK izcīņā?

  • 10

  • 14

  • 47

  • 19


     [+] [-]

, 2010-01-09 09:09, pirms 14 gadiem
Visām komandām tik cildinošas iesaukas.