Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas klubs "Hellas Verona" izpērk Latvijas U19 izlases pussargu Saveļjevu

Agris Suveizda

Itālijas klubs "Hellas Verona" izpērk Latvijas U19 izlases pussargu Saveļjevu
Aleksejs Saveļjevs (nr. 14)
Foto: LFF

Itālijas futbola klubs "Hellas Verona" savā mājaslapā paziņojis par sadarbības turpināšanu ar Latvijas U19 izlases pussargu Alekseju Saveļjevu, ar kuru jaunais līgums būs spēkā līdz 2021. gada jūnijam.

Aleksejs Saveļjevs šosezon spēlē "Hellas Verona" jauniešu komandā, kas ar 32 punktiem 30 mačos Itālijas spēcīgākajā jauniešu līgā jeb "Primavera" ierindojās 14. vietā 16 vienību konkurencē. "Hellas Verona" turpina cīņu par palikšanu līgā un pirmajā pārspēlē ar "Udinese" nospēlēja neizšķirti 1:1. Šodien gaidāma atbildes spēle.

Latvijas U19 izlases pussargs "Primavera" čempionātā, pārspēlē un "Primavera" kausā kopumā piedalījies 31 spēlē, tiesa gan, pirmajā mačā pret "Udinese" viņš devās uz maiņu. Saveļjevs pavasarī sāka visas trīs spēles Latvijas U19 izlases rindās Elites kārtā, bet tagad viņu izsaukt vēlējās Latvijas U21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Saveļjevs gan valstsvienībai nebija pieejams pārspēļu dēļ.

Saveļjevs iepriekšējā gadā arī debitēja Virslīgā, desmit spēles sākot pamatsastāvā un gūstot trīs vārtus vēlāk izslēgtās "Babītes"/"Dinamo" rindās. Pēc tam Saveļjevs jau kļuva par Marijampoles "Švyturis" īpašumu, un tieši no šā kluba viņš īrē ar izpirkuma tiesībām pievienojās "Hellas Verona". Kluba pieaugušo komanda šosezon A sērijā palika priekšpēdējā vietā un izkrita uz B sēriju.

Izmantotie resursi:
https://www.hellasverona.it/2018/05...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 01:55, pirms 6 gadiem
Oho, nemaz nezināju, ka Saveļjevs ir leišu kluba īpašumā. Pērn īsajā Babītes Virslīgas sezonā viņš bija ļoti individuāli manāms un bija izteikts komandas līderis, neskatoties, ka priekšējā līnijā bija arī tādi spēlētāji kā Suškins, Kārkliņš un Niks Savaļnieks.

Pozitīvi, ka Verona piedāvā ilgtermiņa līgumi, tad jau cerams, ka būs iespējas tur aizķerties.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 09:17, pirms 6 gadiem
Labi,ka vismaz kādam no nogremdētā Babītes sastāva izdevās pacelties augšā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 11:38, pirms 6 gadiem
Itālijā nav viegli aizķerties, mums jau vārtsargs Kristaps Zommers ilgu laiku nemās par Parma klubu, bet pieaugušo komanda vietu tomēr neatrada kaut gan ir jau 21 gads un tiek īrēts zemāko līgu klubiem.

     [+] [-]

, 2018-05-31 12:24, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Itālijā nav viegli aizķerties, mums jau vārtsargs Kristaps Zommers ilgu laiku nemās par Parma klubu, bet pieaugušo komanda vietu tomēr neatrada kaut gan ir jau 21 gads un tiek īrēts zemāko līgu klubiem.
Mjā, Zommers riktīgi iesprūdis

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 12:57, pirms 6 gadiem
Zombijs rakstīja: Itālijā nav viegli aizķerties, mums jau vārtsargs Kristaps Zommers ilgu laiku nemās par Parma klubu, bet pieaugušo komanda vietu tomēr neatrada kaut gan ir jau 21 gads un tiek īrēts zemāko līgu klubiem.
Viegli nav, jā, un Zommers nav vienīgais piemērs. Giļņičs bija Cesena komandā, tagad pa Vācijas pēc spēka 5. līgu ņemas. Tas pats Gauračs savulaik bija Ascoli, Vorobjovs Albinoleffe utt. Nevienam tā arī īsti neizdevās noturēties. Vorobjovs pat paspēja uzspēlēt B Sērijā, tagad ir BFC Daugavpils rindās 1. līgā.

Šobrīd Itālijā jauniešos mums ir vesela virkne spēlētāju - vārtsargi Zommers (Cosenza), Reinholds (Pisa) un Lazarevs (Mantova), aizsargs Veips (Sampdoria), pussargi Saveļjevs (Hellas Verona) un Zeleņkovs (Empoli).

Cerams, ka tomēr kādam no viņiem izdosies tur noturēties.

     [+] [-]

, 2018-05-31 14:56, pirms 6 gadiem
Laukuma spēlētājiem jābūt tehiski spēcīgiem un ar gudru galvu, lai ielauztos Itālijas lielajā futbolā. Diemžēl, tehniku Latvijā bērniem neieliek jau pamatos, bet to atgūt pēc tam ir diezgan grūti, ja nav jau instinktos.