Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" skarbais režīms beidzies, prezidents ļauj futbolistiem atgriezties mājās

Rolands Eliņš

"Napoli" skarbais režīms beidzies, prezidents ļauj futbolistiem atgriezties mājās
"Napoli" futbolisti
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas futbola kluba "Napoli" spēlētāji pēc vairākas nedēļas ilgušas dzīvošanas kluba telpās beidzot noslēguši vienošanos ar prezidentu Aurelio de Laurenti un varēs atgriezties ierastajos dzīves apstākļos.

"Napoli" rezultāti visu sezonu bijuši nestabili un šobrīd tā ir ārpus pirmā trijniekā A Sērijā, taču viens no zemākajiem sezonas punktiem pienāca Itālijas kausa pusfinālā, kur ļoti blāvā mačā nācās piekāpties Romas "Lazio". Šis mačs notika astotajā aprīlī, un neapmierinātais kluba prezidents Aurelio de Laurenti piedraudēja ar jaunu režīmu saviem spēlētājiem, proti, ar tik ilgu treniņnometni, cik vien būs nepieciešams.

Šie draudi arī daļēji tika piepildīti, un neprofesionalitātē apvainotie "Napoli" futbolisti pārcēlās uz dzīvi kopmītnēs netālu no treniņlaukuma, turklāt tika noteikta arī komandantstunda un aizliegums runāt ar presi. Atsevišķi Itālijas mediji vēsta, ka viesnīcā apstākļi bijuši visai spartiski, piemēram, nedarbojusies virtuve un nav bijis pieejams karstais ūdens. Pēc uzvaras pār "Fiorentina" 12. aprīlī futbolistiem uz vienu nakti tika atļauts atgriezties pie ģimenēm, taču jau nākamajā dienā no paša rīta bija jābūt atkal ierindā.

Šī metode nesa panākumus vismaz rezultātu ziņā, jo "Napoli" uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas ar vārtu attiecību 10:1, turklāt ir arī drošās pozīcijās pret "Wolfsburg" rīt gaidāmajā Eiropas līgas atbildes spēlē (Vācijā uzvarēts ar 4:1). Futbolistiem vakar izdevies beidzot vienoties ar de Laurenti, un kopīgā oficiālā paziņojumā pavēstīts par piespiedu treniņnometnes pārtraukšanu.

"Kluba prezidents un Kristians Madžo, spēlētāju pārstāvis, ir vienojušies, ka šovakar futbolisti varēs atgriezties mājās. Noslēgts dzelzs līgums, ar kuru spēlētāji un prezidents vienojas cienīt viņu pienākumus un kluba krāsas, cenšoties sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu sezonas beigās. Visi spēlētāji pauduši savu apņēmību nākamajās spēlēs parādīt maksimālu koncentrēšanos un profesionālismu."

Spēlētāju un prezidenta izlīgšana gan neizskatās glābusi trenera Rafaela Benitesa amatu - Itālijas mediji ziņo, ka viņš pēc sezonas beigām, visticamāk, pametīs klubu, bet Benitesa vietā jau panākta vienošanās ar pašreizējo "Sampdoria" treneri Sinišu Mihajloviču. Savukārt izkrišanas priekšā esošā "Cagliari" no amata aizgājušā Zdeneka Zemana vietā nolīgusi Džanluku Festu, bijuso komandas spēlētāju, kurš A Sērijas galvenā trenera amatā vēl nav debitējis.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2015-04-22 13:46, pirms 9 gadiem
tas nav humāni šitā turēt viņus,, bet redz ka ir savs labums 10:1

     [+] [-]

, 2015-04-22 13:55, pirms 9 gadiem
kurmiic rakstīja: tas nav humāni šitā turēt viņus,, bet redz ka ir savs labums 10:1
Nezinu kada Napoli sporta baze,bet paskatoties youtube kada ir Realam,(gan jau Barselonai,MU,Bayernam kkas lidzigs),tad nezinu vai kadam ta butu liela problema padzivot uz vietas!

     [+] [-]

, 2015-04-22 15:57, pirms 9 gadiem
Un i pareizi, pelna miljonus, vajadzeetu raadiit sniegumu, nesaprot normaali, tad buus japieveersas pie citaam riiciibaam

     [+] [-]

, 2015-04-22 20:42, pirms 9 gadiem
Viss ir humāni

     [+] [-]

, 2015-04-22 20:44, pirms 9 gadiem
Bus labi sagrekojusi!
Nebutu humani jau nu noteikti kads butu iesniedzis sudzibu!
Slikta snieguma del nacas savu algu "atpelnit"