Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" par 22 miljoniem iegādāsies Gurkufu

Agris Suveizda

Lionas "Olympique" par 22 miljoniem iegādāsies Gurkufu
Joans Gurkufs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" savā mājaslapā paziņojis, ka ir panākta vienošanās par "Bordeaux" pussarga Joana Gurkufa iegādi. Pārejas summa būs 22 miljoni eiro, bet līgums ar Gurkufu tiks noslēgts uz četriem vai pieciem gadiem.

Beidzot praktiski noticis tas, par ko runāja pēdējās dienās,- Joans Gurkufs pāries uz Francijas vicečempioni Lionas "Olympique". Lionieši jau vasaras sākumā izteica milzīgu vēlmi iegādāties Gurkufu, kurš pēc prezidenta Žana Mišela Olasa vārdiem ideāli iederētos komandā un trenera taktiskajā zīmējumā. Tomēr ilgu laiku bija kāds būtisks šķērslis - līgumā bija noteikta 26,5 miljonus liela izpirkuma maksa, kas pēc Lionas kluba domām nekādi neatbilda spēlētāja īstajai tirgus cenai. Tomēr situācija mainījās, jo kopš 1.augusta vairs neeksistēja līgumā noteiktā izpirkuma maksa.

Sestdien Gurkufs ar savu advokātu esot aprunājies ar "Bordeaux" prezidentu Žanu Luiju Trio un lūdzis, lai viņš piekrīt Lionas kluba piedāvājumam. Svētdien "Bordeaux" galvenais treneris Žans Tiganā neizlaida Gurkufu pamatsastāvā, vēl vairāk pastiprinot baumas par futbolista potenciālo aiziešanu. Gurkufs gan izgāja laukumā spēles beigu daļā, uzvaras vārtos pat atdodot rezultatīvu piespēli (2:1 pret "PSG"). Tomēr nu skaidrs, ka Gurkufs pievienosies "Lyon", jo lioniešu mājaslapā oficiālā paziņojumā teikts, ka panākta vienošanās par pāreju. Pārejas summa būs 22 miljoni eiro, kas ar bonusiem var sasniegt 26,5 miljonus. Šodien "Lyon" ar Gurkufu pārrunās darījuma detaļas un vienosies, vai noslēgt sadarbību uz četriem vai pieciem gadiem.

Viens no būtiskākajiem iemesliem, kādēļ Gurkufs vēlējās pāriet uz "Lyon", noteikti bija iespēja spēlēt UEFA Čempionu līgā, tomēr noteikti savs faktors bijis tam, ka Lionā spēlē viņa draugi Ugo Loriss un Žeremijs Tulalāns. Tāpat "Bordeaux" bija nepieciešami finansiālie līdzekļi, jo neiekļūšana Čempionu līgā kluba budžetā iecirta 15-20 miljonu lielu robu.

Savu profesionālo futbolista karjeru 24 gadu vecais Gurkufs uzsāka "Rennes" vienībā, bet pēc trim sezonām 2006.gadā par 3,5 miljoniem eiro pārcēlās uz Itālijas "Milan". Karlo Ančeloti vadītajā komandā Gurkufs gan nekādi nespēja nostiprināties sastāvā un 2008.gada vasarā uz gadu tika izīrēts "Bordeaux". Tieši Gurkufa lieliskais sniegums bija viens no galvenajiem faktoriem, kādēļ "Bordeaux" no Francijas troņa gāza Lionas "Olympique", un pēc sezonas "Milan" jau varēja rūgti nožēlot to, ka darījumā bija iekļauts punkts, ka "Bordeaux" var Gurkufu iegādāties par tikai 14,5 miljoniem eiro, ko jaunā Francijas čempione, protams, arī izdarīja. Francijas izlasē Gurkufs aizvadījis 22 mačus un guvis vienus vārtus. Tāpat Gurkufs 2009.gadā tika atzīts ne tikai par Francijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet arī par gada labāko futbolistu Francijā. Tāpat togad Gurkufs saņēma balvu par skaistākajiem vārtiem "Ligue 1" turnīrā.

Francijas čempionāta 2008./09.g. sezonas skaistāko vārtu guvumu Gurkufa izpildījumā varat vērot ŠEIT .

Izmantotie resursi:
Accueil - OLWEB.fr
French Football League : Ligue 1 , Ligue 2 ,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-08-24 11:45, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Lielisks papildinājums Lyon , šogad būs spēcīgs pretinieks ikvienam.
Lyon parasti bijis spēcīgs pretinieks ikvienam.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-24 11:48, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Lielisks papildinājums Lyon , šogad būs spēcīgs pretinieks ikvienam.
Tieši Gurkufa tipa un kvalitātes spēlētājs pietrūka, jo citādi vidējā līnija izskatījās ļoti vāja. Jo īpaši tādēļ, ka Tulalāns nu ir pārkvalificējies par aizsargu. Pjaničs kā uzbrūkošais pussargs un saspēles vadītājs nav slikts, viņam gaidāma spoža nākotne, taču 20 gados viņš vēl nav gatavs vilkt aiz sevis komandu. Atminoties laikus, kad Lionai bija tādi pussargi kā Esjēns, Mamadū Diarā, Žuninju u.c., vēl pavisam nesen uz vidējo līniju skats bija gaužām nepatīkams.
Uz papīra šobrīd sastāvs izskatās labs, bet redzēs, kā būs dzīvē, jo atkal ir vecās savainojumu problēmas - mēnesi nespēlēs Bastušs, Kriss un Sisoko, daudz ilgāk nespēlēs Edersons, bet Lisandro joprojām pēc savainojuma nav gatavs pilnvērtīgi doties laukumā.

  -2 [+] [-]

, 2010-08-24 11:52, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Lielisks papildinājums Lyon , šogad būs spēcīgs pretinieks ikvienam.
Pilnībā piekrītu ka labs papildinājums Lyon (rock)

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 14:01, pirms 14 gadiem
Lielisks, lielisks papildinājums lioniešiem. Bieži pie tik laba spēlētāja par tikai 22 milj. netikt. Gols tiešām lielisks. Fantastiska tehnika šim spēlētājam. Prieks, ka vismaz vēl viena šīs vasaras transfēru sāga ir beigusies tik labi. Lai veicas, Joan!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 14:24, pirms 14 gadiem
Uz Bordo piemēra var redzēt cik svarīgi ir komandai iegādāties labu treneri kad bija Blāns, Bordo viss bija lieliski, kad Blāns aizgāja uzreiz radušās problēmas un komandas līderis aizgāja uz tāda paša līmeņa klubu!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 14:36, pirms 14 gadiem
Nu ko beidzot, domāju, ir atrasts aizstājējs Žuninju, jo līdz ar viņa aiziešanu Lyonai francijas čempī ir bijušas lielas problēmas , jo nebija komandai tāda īsta pieredzējuša līdera, kas spēja uzņemties visu uz sevīm , kad to vajadzēja. (Eiropā tas bija cits stāsts tur spēlēja cita komanda pagājušo gadu ) Lai gan Joans galīgi nav vēl pie pieredzējušajiem futbolistiem pieskaitāms viņš vienalga spēj uzņemties līdera lomu visā komandā un nospēlēt tieši tā kā vajag komandai tajos atbildīgajos brīžos , spēlēs.
Prieks ka līgums noslēgts uz pietiekami ilgu laiku , jo ja Liona ir kādu nopirkusi vairāk kā par 20 milj. tad no viņiem grūti būs to dabūt prom par adekvātu summu .
Un vispār šogad Ligue 1 iskatās ka būs vēl saspringtāka nekā citus gadus , ja tas maz ir iespējams, ceru ka mani favorīti Tolouse un Lyona šogad būs trijniekā.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 15:19, pirms 14 gadiem
viens + ir.