Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļas "Olympique" panāk vienošanos par Žinjaka iegādi

Agris Suveizda

Marseļas "Olympique" panāk vienošanos par Žinjaka iegādi
Andrē Pjērs Žinjaks
Foto: AP/Scanpix

Francijias futbola klubs Marselas "Olympique" savā mājaslapā paziņoja, ka panākta vienošanās par "Toulouse" uzbrucēja Andrē Pjēra Žinjaka iegādi. Līgums ar Žinjaku tiks noslēgts uz pieciem gadiem.

Vakar ziņojām, ka Marseļas "Olympique" oficiāli pievienojās bijušais "Nice" uzbrucējs Loiks Remī, par kuru Francijas čempione šķīrās no 15,5 miljoniem eiro. Šodien aizpildīta atlikusī uzbrucēja vakance - panākta vienošanās ar "Toulouse" vadību par Andrē Pjēra Žinjaka pāreju. Līgums ar 24 gadus veco uzbrucēju tiks noslēgts uz pieciem gadiem. Presē lēš, ka "Toulouse" varētu būt nedaudz samazinājusi pieprasīto summu - no 18 līdz 16 miljoniem (atgādinām, ka 22% summas saņems "Lorient"), tomēr oficiālā pārejas maksa pagaidām netiek izpausta.

Tikmēr pirmās problēmas radušās ar Remī pāreju. Kluba prezidents Žans Klods Dasjē sacīja, ka vakardien medicīniskajā apskatē esot atklātas kādas sirds problēmas. Tādēļ, lai lieki neriskētu ar spēlētāja veselību, Remī rītdien neizies laukumā pret "Lorient". Vēlāk tiks veikta padziļināta medicīniskā izmeklēšana. Rītdien nespēlēs arī Žinjaks, kurš joprojām ārstē potītes savainojumu, kuru guva sezonas atklāšanas mačā. Toties pēc diskvalifikācijas ierindā beidzot atgriezies brazīliešu uzbrucējs Brandau.

Žinjaks profesionālo karjeru uzsāka "Lorient" vienībā, kas tobrīd spēlēja pēc spēka otrajā līgā. Pēc divām sezonām "Lorient" jau spēlēja augstākajā līgā, un Žinjaks 37 mačos atzīmējās ar deviņiem precīziem sitieniem. Tad Žinjaks pārcēlās uz Tulūzu, kur šovasar uzsāka jau ceturto sezonu. Veiksmīgākā sezona "Toulouse" rindās neapšaubāmi bija 2008./09. gadā, kad Žinjaks ar 24 vārtiem pārliecinoši kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju, bet klubs ierindojās augstajā ceturtajā pozīcijā. Aizvadītajā sezonā Žinjaks vairāk nebija tik produktīvs un guva tikai astoņus vārtus. Kopā Tulūzā Žinjaks 117 spēlēs guvis 58 vārtus. Francijas izlasē Žinjaks laukumā devies 16 mačos, piedaloties arī šā gada Pasaules kausa izcīņā, un izcēlies ar četriem precīziem sitieniem.

Visai interesantas baumas šodien presē parādījās Lionas "Olympique" sakarā. Lionieši joprojām meklē spēlētāju ar vārdu, un tas varētu būt brazīlietis Robinju, kuram tiek meklēts jauns klubs. Versijas gan ir dažādas - Robinju varētu tikt īrēts, kā arī nopirkts (lioniešiem joprojām transfēriem ir brīvi 19 miljoni eiro). Tikmēr spāņu prese rakstīja, ka Madrides "Real" varētu iegādāties Mišelu Bastušu, par kuru galdā varētu tikt likti 12 miljoni eiro, kā arī Roistons Drente. Tomēr pats Bastušs šodien žurnālistiem atklāja, ka nekāda piedāvājuma no "Real" pagaidām nav bijis.

Izmantotie resursi:
OM.net - Site officiel de l'Olympique de Marseille
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-08-20 19:48, pirms 14 gadiem
PČ bija tāds, nekāds viņš

  -4 [+] [-]

, 2010-08-20 19:54, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Remī nav nekas traks. Tik jauns un talantīgs. Beidzot Marseļa būs atradusi ideālu pastiprinājumu uzbrukuma līnijai. Cerams, ka spēs dot vēlamu rezultātu. Lai veicas!

  -2 [+] [-]

, 2010-08-20 20:00, pirms 14 gadiem
Man liekas marseļai labs pieteikums kļūt par francijas čempioni!
bet tagad Fabiano gan viņiem vairs nevajag

  -3 [+] [-]

, 2010-08-20 20:06, pirms 14 gadiem
Mourinju teica, ka 6ogad Real vairs nepirks speeleetaajus, taa kaa par Bastosu baumas!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-20 23:31, pirms 14 gadiem
Eminger rakstīja: Man liekas marseļai labs pieteikums kļūt par francijas čempioni!
bet tagad Fabiano gan viņiem vairs nevajag
Piekrītu,Remī un Žinjaks noteikti sit pušu Fabiano. Pluss vēl atņem konkurentiem straikerus.
p.s. redzēs kā beigsies ar Ben Arfu,es klusībā cer ka viņš paliks OM.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-21 12:04, pirms 14 gadiem
marxx2001 rakstīja: p.s. redzēs kā beigsies ar Ben Arfu,es klusībā cer ka viņš paliks OM.
Šajā ziņā ben Arfas nostāja ir kategoriska - ja viņš paliks OM, viņš šosezon nespēlēs! Pagaidām savu kursu viņš tur, jo treniņus neapmeklē jau vairāk nekā nedēļu. Vēl ir laiks līdz transfēru perioda beigām, un Marseļa joprojām meklē izdevīgāko variantu, kam izīrēt vai pārdot ben Arfu.,

  -2 [+] [-]

, 2010-08-21 12:08, pirms 14 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Šajā ziņā ben Arfas nostāja ir kategoriska - ja viņš paliks OM, viņš šosezon nespēlēs! Pagaidām savu kursu viņš tur, jo treniņus neapmeklē jau vairāk nekā nedēļu. Vēl ir laiks līdz transfēru perioda beigām, un Marseļa joprojām meklē izdevīgāko variantu, kam izīrēt vai pārdot ben Arfu.,
Jā,kautko tādu arī lasīju viņu mājaslapā.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-21 22:14, pirms 14 gadiem
Snitchin rakstīja: PČ bija tāds, nekāds viņš
bija, bet tagad jauns gads, jauns skills.

     [+] [-]

, 2010-08-21 22:19, pirms 14 gadiem
Cerams ka vinjs radis savu labako speli Marseļā.