Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Evrā: "Sūdzības saņēmu pēc katra izlases treniņa"

Agris Suveizda

Evrā: "Sūdzības saņēmu pēc katra izlases treniņa"
Patriss Evrā nespēj valdīt asaras pēc zaudējuma pret Meksiku
Foto: AFP/Scanpix

Pēc piedzīvotās katastrofas Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā Francijas izlases kapteinis Patriss Evrā solīja pēc iespējas ātrāk atklāt visu patiesību par notikušo. Tomēr tik ātri tas vis nenotika – kopš atgriešanās no Āfrikas pagājis jau labs laiciņš, tomēr Evrā beidzot ir runājis. Viens no izlases līderiem intervijā Le Figaro pastāstīja par incidentiem, par mikroklimatu izlasē, kā arī atbild Lilianam Tirāmam, kurš skarbi kritizēja Evrā un pieprasīja viņa diskvalifikāciju.

- Tu kopā ar Abidālu, Riberī, Tulalānu un Anelkā esat izsaukti stāties Disciplinārās komitejas priekšā. Vai saproti šādu lēmumu?
- Esmu pārsteigts, jo domāju, ka visi pēc Pasaules kausa izcīņas vēlas pāršķirt jaunu lapu. Mums ir jādomā par nākotni. Kāpēc mūs sodīt bargāk nekā citus? Tas jau ir noticis – uz spēli pret Norvēģiju netika izsaukti neviens no Pasaules kausa izcīņas dalībniekiem. Tas [sods] parādīja, ka nebija piecu vai sešu līderu [vainīgo], kā tika rakstīts.

- Daži uzskata, ka tev neizdevās pildīt kapteiņa pienākumus…
- Spēlētāji un personāls zina patiesību. Es līdz pēdējam biju godīgs pret ikvienu. Es atdevu visu, lai pildītu savus pienākumus, es atdevu visu savu sirdi. Domeneks man pat lūdza piedošanu par uzlikto kapteiņa slogu…

- Izlases attieksme Dienvidāfrikā šokēja Franciju…Vai nožēlo notikumus autobusā?
- Es saprotu cilvēku vilšanos. Atvainojos viņu priekšā par ļaunumu, ko nodarījām. Pēc pēdējās spēles pret Dienvidāfriku spēlētāji atteicās no prēmijām [300 tūkstošiem eiro]. Mēs nebijām tās pelnījuši…Mums vajadzēja atrast citu veidu, kā demonstrēt mūsu nepatiku pret negodīgo Nikolā Anelkā izslēgšanu. Diemžēl mēs nevaram pagriezt laiku atpakaļ. Tas, kas notika Dienvidāfrikā, ir patiesi nopietni. Vienīgi ar jauno Francijas izlasi atgriežoties uz uzvaru takas, ir iespējams izārstēt rētas.

- Kā jūs nonācāt līdz tādam iznākumam?
- Pasaules kauss bija kā murgs. Mēs aizmirsām svarīgāko, lielākoties runājām par ikdienas problēmām, nevis futbolu. Taču tas nebija viss dialogs ar treneri. Pirms spēles ar Kostariku [pirmā pārbaudes spēle pirms finālturnīra – aut.] vairāki spēlētāji viņam [Domenekam] lūdza būt atvērtākam, dot vairāk norādījumu, instrukciju. Viņš jutās aizskarts un atteicās mainīt [taktisko izvietojumu]. Visas pārbaudes spēles aizvadījām ar šo formāciju, bet pirms finālturnīra atklāšanas spēles pret Urugvaju tā tika mainīta. Tam nebija loģikas.

- Kas notika ģērbtuvē puslaiku pārtraukumā pret Meksiku?
- Desmit minūtes treneris nerunāja, bet tad pēkšņi viņš sacīja Anelkā: "Nolādēts, es tev teicu, lai paliec uzbrukuma smailē!" Niko atbildēja. Notika vārdu apmaiņa, taču netika teikti tie vārdi, kas tika citēti "L'Equipe". Pēc tam es viņus nomierināju.

- Kāpēc Anelkā izslēgšanu uzskati par netaisnīgu?
- Pēc publikācijas "L'Equipe" Federācijas prezidents un treneris piezvanīja man un sacīja, ka viņi bija spiesti to darīt [Anelkā izteikumu dēļ]. Es viņiem teicu, ka tie nebija viņa vārdi. Visi spēlētāji to zināja. Bogosjans [Domeneka asistents] kopā ar citiem spēlētājiem – Riberī, Tulalānu, Gallasu, Anrī un Abidālu – ieteica lūgt publisku atvainošanos. Niko piekrita to darīt spēlētāju un personāla priekšā, taču ne medijos – "L'Equipe" dēļ.

- Vai tā ir taisnība, ka Anelkā vēlējās pamest izlasi Tunisijā?
- Viņš jutās neapmierināts, jo savas pozīcijas dēļ nebija spējīgs paveikt ko vairāk. Viņš vēlējās aiziet. Es viņam teicu, ka viņš mums ir vajadzīgs.

- Kā nonācāt līdz idejai boikotēt treniņu?
- Pirms aiziešanas Anelkā teica runu. Spēlētāji aplaudēja, un daži pameta ideju, ka kaut kas ir jādara, lai parādītu komandas nostāju. Tādējādi parādījās ideja boikotēt treniņu. Prasīju spēlētājiem, vai viņi ir pārliecināti. Visi apstiprināja. Neviens nevarēja iedomāties, kādas sekas tam būs…

- Pastāsti ko vairāk par notikumiem autobusā…
- Viss tika izplānots iepriekšējā vakarā. Treneris nojauta, ka kaut kas notiks. Es viņam teicu, ka būs sekas [Anelkā izmešanai]. Domeneks smaidīja. Paziņojums tika nodots žurnālistiem. Treneris centās mūs atrunāt. Pēc tam vairākkārt prasīju komandasbiedriem, vai kāds vēlas pamest autobusu. Neviens neatbildēja. Domeneks vēlējās, lai mēs nolasām preses paziņojumu. Piecēlos, lai to izdarītu. Komandasbiedru dēļ būtu izgājis cauri ugunij, tomēr Domeneks izlēma to izlasīt pats…

- Vai starp spēlētājiem un Raimonu Domeneku bija plaisa?
- Es saņēmu sūdzības pēc katra treniņa. Spēlētāji norādīja, ka pārāk maz tiek slīpēta taktika, un izteica nepatiku ar treniņu metodēm. Centos nodot šo ziņu viņa asistentam. Bez rezultāta. Neviens nesaprata, kāpēc pēc neliela incidenta treniņā viņš izlēma pret Urugvaju rezervē atstāt Maludā. Arī Tjerī Anrī jutās pamests. Treniņos viņš bija lieliskā formā, taču nespēlēja un galu galā padevās. Domeneks vienatnē arī izdomāja pirms spēles pret Meksiku nocirst Gurkufa galvu. Komandasbiedriem teicu, ka ir jāturpina strādāt. Es neveiksmē nevainoju treneri, tikai izskaidroju, kas notika. Vienalga, vai treneris ir labs vai slikts, spēlētājiem ir jābūt sava likteņa noteicējiem.

- Vai potenciālā katastrofa nebija paredzama jau pēc kvalikācijas cikla?
- Es nedzīvoju ilūzijās, taču ticēju spēlētāju meistarībai. Pat pēc zaudējuma Ķīnai [pārbaudes spēlē] dziļi sevī nojautu, ka kaut kas nav kārtībā. Tomēr vēlējos saglabāt dzīvību komandā, mana loma bija uzturēt dzirksti.

- Kāpēc nepiedalījies spēlē pret Dienvidāfriku?
- Domeneks teica, ka neesmu morāli gatavs spēlēt. Jutos nodots. Līdz tam ar viņu man nebija nekādu problēmu. Tādējādi tiku nostādīts kapteiņa lomā, kas atsakās uzņemties atbildību. Taču es to spēli vēlējos uzvarēt. Es pat ticēju, ka vēl varam izkļūt no grupas. Tāpat treneris liedza man piedalīties preses konferencē pirms spēles. Komandasbiedri vēlējās, lai es atvainojos Francijas tautai.

- Vai tu vēl ceri atgriezties izlasē?
- Es neredzu savu nākotni bez Francijas izlases. Tā ir mana valsts, un es to vēlos. Marseljēza izraisa manī saviļņojumu. Vienmēr vēlos vilkt izlases kreklu. Katru spēli izlasē uztveru kā jaunu iespēju. Pagaidām gan vēl neesmu sazinājis ar Lorānu Blānu, jo domāju, ka viņam šobrīd ir citas lietas, ko darīt, kā runāt ar mani.

Pēc finālturnīra 1998.gada Pasaules kausa ieguvējs Liliāns Tirāms skarbi kritizēja Evrā, izsakoties, ka viņš bijis vājš kapteinis un ka viņam pienāktos diskvalifikācija. Viņam publiski beidzot atbildējis Evrā. "Zvanīju viņam, lai lūgtu paskaidrojumus. Viņš neatbildēja. Pēc tam atstāju pietiekami sālītu ziņu. Pēc tam viņš nosūtīja ziņu, izliekoties nezinām, ka tas biju es, kurš ar viņu kontaktējās. Viņš teica, ka [publiski] varu sacīt, ko vēlos, taču pirms tam nepieciešams aprunāties ar viņu. Pēcāk intervijā viņš to atkārtoja un teica, ka ir zvanījis man, taču man neesot labpaticies atbildēt. Tie ir meli," iesāka Evrā. "Ir viegli teikt, ka ar citu kapteini lietas būtu sakārtojušās citādi…Viņš nomelnoja manu vārdu, neuzzinot, kas notika patiesībā. Liliāns izliekas, ka ir Francijas futbola galva, ka ir jaunais treneris, Federācijas prezidents un valsts prezidents. Tas, ko mēs izdarījām Dienvidāfrikā, ir ļoti nopietni. Kāpēc jāpielej eļļa ugunij? Tā nav Federālās padomes biedra loma. Laiks Liliānam beigt spēlēt lomu, kas nepienākas viņam. "

Izmantotie resursi:
Le Figaro - Actualités

1 2 47 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2010-08-09 16:08, pirms 14 gadiem
Iekšēji konflikti iznīcināja FRA spēli šajā čempī. 'Tur jābūt lielām pārmaiņām!

 +55 [+] [-]

, 2010-08-09 16:18, pirms 14 gadiem
cik var raudāt...
stulba izlase, kura negodīgā ceļā tik uz DĀR. un ko ieguva? to, ko pelnījuši - pigu un bardaku komandā.

 +22 [+] [-]

, 2010-08-09 16:23, pirms 14 gadiem
Domeneks ir miskaste!!

 +10 [+] [-]

, 2010-08-09 16:27, pirms 14 gadiem
Trakas lietas, bet vajag to visu aizmirst un domāt par nākotni. Kaut francūžiem viss pēc iespējas ātrāk nokārtotos

 +36 [+] [-]

, 2010-08-09 16:30, pirms 14 gadiem
treneris bija nekads, bet speletaji pasi ari kaut kadas primadonas, ja nav Zidana tad franciem izskatas nav neviena, kas varetu vinus uz zemes nolaist. visa sita runasana ir tiesi tada pati ka LV basketbolistu runas pec dusu piedir*anas

 +16 [+] [-]

, 2010-08-09 16:30, pirms 14 gadiem
Lauris Bērziņš rakstīja: cik var raudāt...
stulba izlase, kura negodīgā ceļā tik uz DĀR. un ko ieguva? to, ko pelnījuši - pigu un bardaku komandā.
pabira!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-09 16:31, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Iekšēji konflikti iznīcināja FRA spēli šajā čempī. 'Tur jābūt lielām pārmaiņām!
ne tikai konflikti, bet ari daudzu individu iedomiba un savu speju parvertesana

  +3 [+] [-]

, 2010-08-09 16:32, pirms 14 gadiem
Tas, kas notika ar šo spēlētāju baru (par komandu to laikam ir grūti nosaukt, par izlasi - ne tik!) bija sagaidāms jau pirms čempja, jo Domeneks laikam ir vislielākais pārpratums trenera krēslā, kuru esmu savā diezgan garā mūža laikā redzējis. Viņš sagrāva Francijas izlasi un noveda to līdz anarhijai, kurā parādījās katra spēlētāja negatīvās īpašības. Faktiski lielākā daļa to, kas spēlēja DĀR savu reputāciju ir neglābjami sabojājuši, jo Francijā futbols ir ļoti svarīgs un francūži vienmēr ir bijuši augstprātīgi, tādēļ tāds publisks un starptautisks apkaunojums, kāds tika piedzīvots PČ, tik drīz netiks piedots.

Lai Blāns veido savu izlasi tā, kā viņš to uzskata par labu esam - cerams, ka viņš atgriezīs izlasi tādā līmenī, kādā tā bija 1998.gadā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-09 16:57, pirms 14 gadiem
Hah. negodīgi tika uz čempi un re kas iznāca.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2010-08-09 17:00, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: blā, blā blā... Es labs , Domeneks slikts...Neko jaunu nepateica. Kamēr Francijas izlasē spēlēs pārsvarā melnie, šī izlase jau pēc noklusējuma ir norakstīta...
rasists!

  +9 [+] [-]

, 2010-08-09 17:01, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: blā, blā blā... Es labs , Domeneks slikts...Neko jaunu nepateica. Kamēr Francijas izlasē spēlēs pārsvarā melnie, šī izlase jau pēc noklusējuma ir norakstīta...
Kaut kā melnie netraucēja izlasei 1998. g. kļūt par pasaules, 2000. g. par Eiropas čempioniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-08-09 17:02, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: jēziņ, un tāds strādā sc.com par autoru?
un kas tev nepatīk? tāpēc man nevar būt savs viedoklis?

  +4 [+] [-]

, 2010-08-09 17:06, pirms 14 gadiem
ManCity The Best! rakstīja: pabira!
+100. Tādus būtu jāizsūta uz Franciju ar "Kick me" zīmi uz muguras!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-08-09 17:07, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: blā, blā blā... Es labs , Domeneks slikts...Neko jaunu nepateica. Kamēr Francijas izlasē spēlēs pārsvarā melnie, šī izlase jau pēc noklusējuma ir norakstīta...
Paskaties uz savu Anglijas izlasi, gudreli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-08-09 17:10, pirms 14 gadiem
Kas attiecas uz Evrā, tad neuzskatu, ka viņam bija jābūt kapteinim (un ne jau dēļ nepatikas pret viņa klubu), tomēr ar šādu treneri tam vairs nebija nozīmes. Domeneku vajadzētu giljotinēt kā Mariju Antuaneti un galvu izstādīt uz kāda mieta kaut kur Elizejas laukos!

  +6 [+] [-]

, 2010-08-09 17:12, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Mana izlase ir Latvijas izlase. Cik man zināms vēl vakar tur neviens melnais nebija
Čigāni jau laikam neskaitās. Vai arī Tu biji pret Paharu, kad viņš tur spēlēja?
Rasisms vispār ir tāda slimība. Es arī videnē ar tādu slimoju...precīzāk gan ar antisemītismu. Bet ar laiku no tās var izārstēties. Zāles sauc par IQ paaugstināšanu

  +5 [+] [-]

, 2010-08-09 17:14, pirms 14 gadiem
Lauris Bērziņš rakstīja: un kas tev nepatīk? tāpēc man nevar būt savs viedoklis?
tas nav viedoklis tā ir histērija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-08-09 17:20, pirms 14 gadiem
Evra bija ists kaptneinis, visa FRA izlase rikojās pareizi. Vienreiz tam bija janotiek. Žēl ka čempja laikā.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-09 17:23, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Nemaz neesmu tāds rasists kā iedomājies. Man ir žēl noskatīties uz saucamo Francijas izlasi. man ir žēl noskatīties ejot pa ielu Parīzē kas notiek ar frančīem. man ir skumji Londonā, man ir skumji Berlīnē. Šie cilvēki nepieder pie mums- eiropiešiem. Viņi atnāk un atņem mums mūsu ideālus un vērtības. Viņi iznīcina to vērtību sistēmu, kas ir dārga man. Es negribu skatīties sasmirdušus melnos lēkājam bungu ritmos. Es te nerunāju par Evrā vai konkrēti kādu melno, es runāju par vispār notiekošām lietām.
Viss, ko savulaik arābiem, melnādainajiem, indiāņiem un pārējiem nodarīja eiropiešu varas un naudas kāre, tagad nāk atpakaļ. Tikai gan ne tik asiņainā veidā, kā to agrāk darīja eiropieši, pakļaujot un iznīcinot neskaitāmas tautas un civilizācijas. Ne velti Franciju lielākoties pārpludinājuši imigranti no valstīm, kuras paši savulaik iekaroja...

  +2 [+] [-]

, 2010-08-09 17:24, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Nemaz neesmu tāds rasists kā iedomājies. Man ir žēl noskatīties uz saucamo Francijas izlasi. man ir žēl noskatīties ejot pa ielu Parīzē kas notiek ar frančīem. man ir skumji Londonā, man ir skumji Berlīnē. Šie cilvēki nepieder pie mums- eiropiešiem. Viņi atnāk un atņem mums mūsu ideālus un vērtības. Viņi iznīcina to vērtību sistēmu, kas ir dārga man. Es negribu skatīties sasmirdušus melnos lēkājam bungu ritmos. Es te nerunāju par Evrā vai konkrēti kādu melno, es runāju par vispār notiekošām lietām.
Es arī neesmu par to visu sajūsmā, tomēr viņiem ir tādas pat tiesības kā mums un pasaule mums ir viena, tāpēc mums nav nekādu tiesību viņus aizskart ne morāli, ne fiziski.
Mēs nevaram likt visus melnādainos vienā katlā. Vienkārši ir problēmas ar izglītības līmeni, tas arī visu sarežģī. Šīs problēmas ir jārisina. Bet futbolisti nav nekādi narkomāni vai noziedznieki, tāpēc nevar viņus diskriminēt tikai dēļ ādas krāsas. Tas nav pareizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-08-09 17:31, pirms 14 gadiem
Cirks aizbraucis, klauni palikuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-08-09 17:38, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Čigāni jau laikam neskaitās. Vai arī Tu biji pret Paharu, kad viņš tur spēlēja?
Rasisms vispār ir tāda slimība. Es arī videnē ar tādu slimoju...precīzāk gan ar antisemītismu. Bet ar laiku no tās var izārstēties. Zāles sauc par IQ paaugstināšanu
Tad jau tavs IQ ir pazeminājies, jo parasti rasisti un nacionālisti ir cilvēki ar augstāko izglītību. Viņi vismaz saprot kādu ļaunumu pasaulei nodara globālisms. Bet ja par tēmu, arī es uzskatu, ka pārāk daudz melno vienmēr bojās mikroklimatu baltajās izlasēs. Un vispār Francijai nebija jābrauc uz čempi.

 +33 [+] [-]

, 2010-08-09 17:41, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es arī neesmu par to visu sajūsmā, tomēr viņiem ir tādas pat tiesības kā mums un pasaule mums ir viena, tāpēc mums nav nekādu tiesību viņus aizskart ne morāli, ne fiziski.
Mēs nevaram likt visus melnādainos vienā katlā. Vienkārši ir problēmas ar izglītības līmeni, tas arī visu sarežģī. Šīs problēmas ir jārisina. Bet futbolisti nav nekādi narkomāni vai noziedznieki, tāpēc nevar viņus diskriminēt tikai dēļ ādas krāsas. Tas nav pareizi.
Vienkārši nēģerim ir jādzīvo Āfrikā, žīdam Izraēlā un tad nekādas stulbas problēmas neradīsies. Nevajag līst svešā zemē un neviens tad nediskriminēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 47 komentāri