Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Miris Marseļas "Olympique" īpašnieks

Agris Suveizda

Miris Marseļas "Olympique" īpašnieks
Robērs Luī-Dreifus
Foto: www.lequipe.fr

Vakardien Francijas futbola pasauli satricinājusi ļoti šokējoša ziņa - no leikēmijas miris Marseļas "Olympique" īpašnieks Robērs Luī-Dreifuss, kuram bija tikai 63 gadi.

Vakardien Francijas medijos parādījās divas sliktas ziņas - vispirms nopietnu savainojumu guva "Lille" vārtsargs Mikaels Landro, kā arī sirds anomālijas atklātas uzbrucējam Stīvam Savidānam, kuram, visticamāk, ārsti neļaus turpināt karjeru. Taču pašā vakarā Francijas futbola (un ne tikai) pasauli šokēja Marseļas "Olympique" īpašnieka, miljardiera Robēra Luī-Dreifusa nāve. Viņš bija slims ar leikēmiju.

Luī-Dreifuss pēc Marseļas mēra lūguma 1996.gadā kļuva par kluba īpašnieku. Kaut arī franču-šveiciešu miljardieris transfēros investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro, viņam tā arī neizdevās izbaudīt Francijas čempiona prieku. Savukārt UEFA kausā "Marseille" divreiz apstājās finālā.

Robēra ērā neskaitāmas reizes mainījušies kluba prezidenti. Tā tas notika arī šovasar, kad durvis tika parādītas senegālietim Papem Diufam. Marseļas komandu pēc sezonas beigām piemeklējušas smagas pārmaiņas - aizgāja prezidents un galvenais treneris, tāpat netika pagarināti ar sešiem pirmās komandas spēlētājiem, kā arī vēl trīs ir tikuši pārdoti. Taču nu klubs palicis arī bez īpašnieka...

Izmantotie resursi:
lequipe.fr