Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bergamo mērs: ""Atalanta" un "Valencia" Čempionu līgas spēle bija bioloģiskā bumba"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bergamo mērs: ""Atalanta" un "Valencia" Čempionu līgas spēle bija bioloģiskā bumba"
Bergamo "Atalanta" atzīmē vārtus pret "Valencia". Foto: Sipa/Scanpix

Eiropā koronavīruss vissmagāk skāris Itāliju un Spāniju. 19. februārī Bergamo "Atalanta" un "Valencia" aizvadīja Čempionu līgas spēli, kuru klātienē apmeklēja vairāk nekā 44 tūkstoši līdzjutēju, un Bergamo mērs dueli nosaucis par bioloģisko bumbu.

Bergamo "Atalanta" šajā sezonā debitēja Čempionu līgā. Ikdienas stadions neatbilst Čempionu līgas stadioniem, tāpēc mājas spēles tika aizvadītas Milānā, kas atrodas nepilnas stundas brauciena attālumā. Astotdaļfināla spēli pret "Valencia" klātienē vēroja 44 236 skatītāji. Četras dienas vēlāk Bergamo reģionā tika konstatēta pirmā saslimšana ar koronavīrusu, un Bergamo ir starp pilsētām, kas no slimības cietušas visvairāk.

"Spēle bija bioloģiskā bumba," sacīja Džiordžio Gori, Bergamo pilsētas mērs. "Tobrīd vēl nenojautām, kas notiek. Pirmais cilvēks ar pozitīvām analīzēm Itālijā bija 23. februārī. Ja vīruss jau tobrīd cirkulēja starp cilvēkiem, tad inficēti tika arī tie, kuri devās uz futbola spēli. Neviens tobrīd nezināja, ka starp mums klejo vīruss. Viens cilvēks to varēja nodot nākamajam, sekoja ķēdes reakcija."

Atbildes spēle pēc trim nedēļām jau tika aizvadīta aiz slēgtām durvīm. Inficēti tika vairāki Milānas "San Siro" stadionā bijušie cilvēki, ieskaitot kādu spāņu žurnālistu. Mērs gan uzsvēra, ka mačs nav bijis galvenais cēlonis, kāpēc Lombardijas reģions piedzīvoja tik strauju un smagu uzliesmojumu. "Atalanta" komanda šajā nedēļā paziņoja par pirmo saslimšanas gadījumu, kamēr "Valencia" vienība iepriekš pauda, ka slimnība esot aptuveni 35% no pirmās komandas spēlētājiem un personālam.

"Dzirkstele bija meklējama "Alzano Lombardo" slimnīcā. Pacients, kuram bija nesaprotams pneimonijas paveids, inficēja citus pacientus, ārstus un māsas. Tas bija pandēmijas kritiskais punkts," pauda Gori. Itālijā ar koronavīrusu miruši vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku, bet Spānijā miruši vairāk nekā četri tūkstoši.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/i...

     [+] [-]

, 2020-03-27 10:03, pirms 4 gadiem
Sports - kaput!

     [+] [-]

, 2020-03-27 11:31, pirms 4 gadiem
Tā diemžēl sanāk - vīrusa bioloģiskais prāts vienmēr ir pāris soļus priekšā cilvēka prātam. Ja kādas pāris nedēļas ātrāk tiktu pieņemti strikti mēri, varbūt izdotos šo sērgu ne tikai attālināt, bet pilnībā nokontrolēt. Bet kur nu tagad gaišā dienas laikā pārtrauks svētos NBA, NHL, PL, Serie A vai La Liga utt., ja kādiem pāris ir konstatēts vīruss, neviens negribēja zaudēt naudu, vēl kaut ko nopelnīt uz atvadām. Nu tagad prātvēderi atmaksās gan to pēdējā brīdī sapelnīto, gan vēl vairākkārtīgi.