Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sluckis: "Cauņa kopumā ar saviem pienākumiem tika galā"

Sluckis: "Cauņa kopumā ar saviem pienākumiem tika galā"
Leonīds Sluckis
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas čempionvienības Maskavas CSKA galvenais treneris Leonīds Sluckis pēc neizšķirta 1:1 pret AS "Roma" komandu UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra mačā atzina, ka latviešu pussargs Aleksandrs Cauņa ticis galā ar saviem pienākumiem.

Otrdienas vakarā Aleksandrs Cauņa pēc ilgāka pārtraukuma bija iekļauts CSKA komandas sākumsastāvā un laukumā pavadīja 64 minūtes. CSKA futbolisti no zaudējuma paglabās tikai kompensācijas laika 3. minūtē, kad vārtus guva Vasīlijs Berezuckis.

Vaicāts par to, kādēļ treneris nolēma atstāt rezervē bulgāru Georgiju Milanovu un serbu Zoranu Tošiču, sākumsastāvā laižot Cauņu, Leonīds Sluckis atgādināja par zviedra Pontusa Vernblūma traumu. "Mēs ļoti riskējām, laižot laukumā Bebrasu Natho, kurš ir malacis, ka spēja aizvadīt visu maču, turklāt kvalitatīvi. Taču spēlēt bez aizsardzības tipa balsta pussarga būtu bijusi pašnāvība. Ja Natho būtu pilnībā vesels, tad varētu tā rīkoties, bet situācijā, kad ne mēs, ne viņš pats nebija pārliecināts par savu stāvokli, tas nebija iespējams."

"Tādējādi vienīgais variants, kā nospēlēt ar aizsardzības tipa balsta pussargu, bija izmantojot Cauņu. Jā, piekrītu, ka viņš nebija spēlējis ilgāku laiku, tomēr kopumā viņš ar saviem pienākumiem tika galā," norāda CSKA galvenais treneris.

CSKA vārtu guvējs Berezuckis un viņa komandas biedrs Alans Dzagojevs bija domās, ka punkts izcīnīts pilnībā pelnīti, turklāt Dzagojevs pat izteicās, ka otrā puslaika sniegums varējis atnest arī uzvaru. Dzagojevs arī norādīja, ka centra pussargiem sanākusi grūta spēle, jo "Roma" savus spēkus koncentrējusi tieši laukuma vidū un bijis ļoti grūti atrast brīvu līnīju piespēlei.

Savukārt "Roma" kapteinis Frančesko Toti nebūt nebija domās, ka viņa komanda būtu pelnījusi mazāk par trim punktiem, tiesa, viņš nevairījās arī no atbildības vienīgo vārtu zaudējumā: "Tas bija kā saņemt sitienu no Maika Taisona, jo es patiešām negaidīju, ka spēles beigās varam ielaist vārtus. Pirmajā puslaikā spēlējām labi, taču no lieliem klubiem tiek sagaidīts uzņemties iniciatīvu. Mača izskaņā vairs bumbu tik labi nepieturējām un tikām sodīti."

Intrigas pilna izvērtās arī E grupas otra spēle, kurā "City" pamanījās izraut uzvaru pār "Bayern" (3:2). Neraugoties uz to, Minhenes kluba treneris Žuzeps Gvardiola publiski uzslavēja savus futbolistus: "Esmu ļoti lepns ierasties šeit Anglijā, pie Mančestas "City", vienas no valsts labākajām komandām, turklāt spēlējām mazākumā. Centāmies daudz spēlēt ar bumbu, lai nenogurtu, jo uzskatu, ka pretiniekiem ir ļoti bīstami spēlētāji, kuri mums neļautu atslābināties. Laukumā mēs dominējām, taču pieļāvām divas kļūdas, un zaudējām. Žēl spēlētāju, jo viņi nebija pelnījuši zaudēt."

CSKA un "City" vakardienas panākumi ļāvuši saglabāt intrigu E apakšgrupā līdz pat pēdējai spēļu kārtai, kurā CSKA viesos tiksies ar Minhenes "Bayern", bet AS "Roma" savā laukumā uzņems "Manchester City". Pašlaik "Bayern" ar 12 punktiem jau ir garantējis pirmo vietu apakšgrupā, bet pārējām trim komandām ir pa pieciem punktiem.

Izmantotie resursi:
Sport-express.ru
Goal.com

     [+] [-]

, 2014-11-26 10:06, pirms 9 gadiem
Lai veicas Aleksandram! Vai viņš aiz Rudņeva ir otrs ar vislabāko līgumu?

  +1 [+] [-]

, 2014-11-26 10:24, pirms 9 gadiem
Jāni, tas ir atkarīgs no tā, vai joprojām viņš pusi algas maksā savam kungam un ķeizeram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-26 10:37, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Lai veicas Aleksandram! Vai viņš aiz Rudņeva ir otrs ar vislabāko līgumu?
Vai šobrīd Tev ir citi varianti? vēl Vaņins varētu būt labā līgumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-26 19:16, pirms 9 gadiem
Cauņam bija vairāk nekā 20 piespēles un 100% piespēļu precizitāte šajā mačā!