Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Kobenhavn" traumu krīze turpinās: pret "Riga" nespēlēs arī viens no līderiem N'Dojs

Agris Suveizda

"Kobenhavn" traumu krīze turpinās: pret "Riga" nespēlēs arī viens no līderiem N'Dojs
Dams N'Dojs. Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas čempionei "Kobenhavn" Eiropas līgas "play-off" spēlēs pret Latvijas stiprāko futbola klubu "Riga" nevarēs palīdzēt senegāliešu uzbrucējs Dams N'Dojs, kurš iedzīvojās savainojumā atbildes cīņā pret Belgradas "Crvena zvezda" – lai arī maču pabeidza un izpildīja arī pēcspēles 11 metru sitienu, neizmantojot iespēju pielikt sērijai punktu. Dānijas čempionātā N'Dojs šosezon četrās spēlēs guvis četrus vārtus, bet "Kobenhavn" ar sešām uzvarām sešās spēles ir līdere.

"Pēc sīkākas medicīniskas apskates kļuvis skaidrs, ka operācija diemžēl ir neizbēgama. Veiksim to pēc iespējas drīzāk, un paredzam, ka atlabšanas procesa dēļ bez viņa nāksies iztikt tuvākos mēnešos – varbūt pat visu rudeni," kluba mājaslapā citēts "Kobenhavn" ārsts Mortens Besens. "Protams, šīs ir sliktas ziņas, jo viņš mums ir ļoti svarīgs spēlētājs," piebildis galvenais treneris Stole Sūlbakens.

Dānijā līdz pāreju perioda beigām atlikušas divas nedēļas, un laikraksts B.T. ziņo, ka "Kobenhavn grasās meklēt N'Dojam aizstājēju. Sūlbakens laikrakstam to gan neapstiprināja, runājot izvairīgi. Norvēģis gan atzina, ka šīs vasaras transfēru budžets līdz ar piecus miljonus eiro vērtā spāņu uzbrūkošā pussarga Pepa Bjela iegādi ir iztērēts un ka vēl viena uzbrucēja iegāde būtu jāfinansē no nākamā gada budžeta. Tāpat Sūlbakens noraidīja pazīstamā dāņu uzbrucēja Niklasa Bentnera kandidatūru.

N'Dojs kļuvis par kārtējo "Kobenhavn" zaudējumu. Vēl iepriekšējā sezonā ilgtermiņa savainojumos iedzīvojās dāņu veterāns, vārtsargs Stefans Andersens, kuram novembrī apritēs 38 gadi un kurš Ahilleja cīpslas plīsuma dēļ savu pēdējo spēli jau varētu būt aizvadījis, un horvātu jaunieguvums, uzbrūkošais pussargs Roberts Mudražija, kuram maijā tika veikta ceļgala operācija. Vēl pirms sezonas sākuma pārbaudes spēlē pret "Orenburg" krusteniskās saites saplēsa pamatsastāva kreisās malas aizsargs Nikolajs Boilesens, bet sezonas gaitā pie savainojumiem tika arī centra pussargs Rasmuss Felks, Pjeross Soteriu, kuri jau ir atgriezušies ierindā, un centra aizsargs Andrēass Bjellans.

Ja vārtsarga, malējā aizsarga un malējā pussarga pozīcijā savainojumu radītie robi tika aizpildīti ar jauniem spēlētājiem, tad uzbrukumā ar 4-4-2 spēlējošā "Kobenhavn" ir palikusi tikai ar diviem rotācijas centra uzbrucējiem un 17 gadus veco sjerraleonieti Mohammedu Daramī. Blakus N'Dojam pamatsastāvā ierasti spēlē 20 gadus vecais kluba audzēknis Jonass Vinds, kurš šosezon sešās spēlēs Dānijas čempionātā ir guvis piecus vārtus – gandrīz tikpat daudz, cik visā iepriekšējā sezonā. Savukārt nu senegālieša vietā sākumsastāvā vajadzētu spēlēt Kipras izlases uzbrucējam Setoriu, kurš pirms diviem gadiem no Nikosijas APOEL tika nopirkts par 2,5 miljoniem eiro. Iepriekšējā sezonā Soteriu pamatsastāvā izgāja tikai astoņas reizes un 20 spēlēs guva divus vārtus.

34 gadus vecais N'Dojs ir viens no labākajiem uzbrucējiem kluba vēsturē, no 2008. līdz 2012. gadam četrarpus sezonās Dānijas līgā 104 spēlēs izceļoties ar 59 vārtiem un palīdzot klubam sasniegt Čempionu līgas astotdaļfinālu. 2012. gadā viņš par pieciem miljoniem eiro tika pārdots Maskavas "Lokomotiv", un tāpat N'Dojs ir spēlējis Anglijas Premjerlīgā, "Hull" un "Sunderland" kreklā 26 spēlēs gūstot sešus vārtus. "Kobenhavn" N'Dojs atgriezās pirms gada, pirms tam spēlējot Turcijas "Trabzonspor". Iepriekšējā sezonā afrikānis 33 spēlēs guva 22 vārtus un kļuva par līgas otro labāko snaiperi, atpaliekot vienīgi no komandas biedra Roberta Skova, kurš izcēlās ar 29 vārtiem. Uzbrūkošais pussargs Skovs jaunās sezonas sākumā par desmit miljoniem eiro tika pārdots Vācijas "Hoffenheim". Aiz Skova un N'Doja iepriekšējā sezonā nākamais labākais vārtu guvējs komandā bija malējais pussargs Viktors Fišers, kurš bija precīzs deviņas reizes. Arī viņš vajadzības gadījumā var spēlēt uzbrucēja pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fck.dk/nyhed/ndoye-ude-...
https://www.bt.dk/superligaen/fc-ko...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-20 17:34, pirms 5 gadiem
Uzvarēsim 4-1, Šabala pēc nedēļas pievienosies Riga

     [+] [-]

, 2019-08-20 17:42, pirms 5 gadiem
Mums dzelteno kartīšu dēļ nespēlēs Debelko. Kam ir lielāks zaudējums?

     [+] [-]

, 2019-08-20 17:44, pirms 5 gadiem
Gabovs izvilks zeķi, redzēsiet

  +3 [+] [-]

, 2019-08-20 17:46, pirms 5 gadiem
Mums arī Valerianos nespēlēs , nu tad jau redzes ka bus , uz mājas speli došos pie jebkāda rezultāta , Rīga FC Ir pelnījusi atbalstu

  -1 [+] [-]

, 2019-08-20 17:47, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Mums dzelteno kartīšu dēļ nespēlēs Debelko. Kam ir lielāks zaudējums?
Neredzu lielu zaudējumu. Uzbrucēju Rigai pietiek. Biliņskis beidzot varēs vairāk uzspēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 18:04, pirms 5 gadiem
Runā kā Karašausks iedevis Aļonai brīvdienas, pastiprināti trenējas un dosies laukumā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 18:41, pirms 5 gadiem
Noskatījos pēdējo Dānijas superlīgas spēli ar Kopenhāgenas piedalīšanos.Individuāli meistarīgus spēlētājus nemanīju,bet komanda darbojās kā vienots mehānisms perfekti,ir labā fiziskā kondīcijā,uztur augstu tempu.