Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Vajadzēja realizēt momentus pirmajā spēlē"

Ints Megnis
Ints Megnis

Koņevs: "Vajadzēja realizēt momentus pirmajā spēlē"
Mihails Koņevs. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē gan Latvijas čempione futbolā "Riga", gan Īrijas spēcīgākā futbola vienība "Dundalk" spēlēja ļoti uzmanīgi, baidoties kļūdīties, bet tāpēc bija nepieciešams realizēt iespējas, kas radās pirmā mača otrajā puslaikā, sarunā ar Sportacentrs.com pauda "Riga" vienības galvenais treneris Mihails Koņevs.

Kā zināms, pēc 210 spēlētām minūtēm abu komandu savstarpējā cīņā rezultāts joprojām bija 0:0, tāpēc tika izpildīta 11 metru sitienu sērija, kurā "Riga" piedzīvoja sāpīgu neveiksmi.

"Tas ir futbols, neviens nav apdrošināts pret 11 metru sitieniem, tomēr biju pārliecināts, ka tiksim tālāk. Man bija tāda sajūta pat brīdī, kad puiši netrāpīja sitienus. Tomēr, neko darīt," teica Koņevs. "Nepieciešams gūt vārtus. Šajā spēlē mums simtprocentīgu vārtu momentu nebija, tomēr tādi bija pirmajā spēlē, īpaši tās otrajā puslaikā - kad viņi nogura, bija trīs iespējas, kurās vajadzēja iesist. Tad jautājumi būtu noņemti. Šodien, kā jau paredzēju, bija uzmanīga spēle, visi baidījās kļūdīties."

"Galvenais, ka komanda šodien neskrēja kā vēlējos. Ja būtu skrējuši kā izbraukumā, mēs viņus apspēlētu. Nezinu kāpēc, bet visa komanda, īpaši pirmajā puslaikā, apstājās. Ar to jātiek skaidrībā," stāsta treneris. "Redzams, ka otrajā puslaikā pretinieks pagura, mēs pārņēmām bumbas kontroli, bet tāpat nebija asu uzbrukumu, kā parasti spēlējam.
Sāpīgi, jo arī pērn zaudējām 11 metru sitienos, kaut bija pa spēkam uzvarēt."

11 metru sitienu sērijā "Optibet" Virslīgas jūnija labākais futbolists Felipe Brizola raidīja bumbu pāri, kamēr Stefans Paničs un Armands Pētersons izpildīja ļoti nepārliecinošus sitienus, kuri tika tverti. "Vakar nedaudz atstrādājām pendeles un Pētersons iesita divus skaistus vārtus. Sērijas beigās palika tikai Pētersons, Rugins, Černomordijs, neviens no viņiem nav sitējs, bet izvēlējos Pētersonu. Žēl par Brizolu, arī vakar redzēju, ka viņš neiesita un nebija laba sajūta, tomēr viņš domāja, ka ir meistars."

Eirokausu sezona gan "Riga" komandai vēl nebeidzas, jo tagad vienība pārceļas uz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu, tomēr tur gaida ļoti grūts pārbaudījums - Polijas čempione Gļivices ''Piast", kas trešdien pamatlaika izskaņā pamanījās ielaist divus vārtus pret Borisovas BATE.

"Pret poļiem būs vēl divreiz grūtāk. Pirmkārt, Polijas čempions ir Polijas čempions. Otrkārt, tur būs traki līdzjutēji. Manuprāt, BATE būtu labāks pretinieks, turklāt mums [vadošais aizsargs Herdi] Prenga, līdz ar to centra aizsarga pozīcijā paliek tikai Stuglis," secina Koņevs. "Turklāt pēc divām dienām vēl ir spēle pret "Daugavpili", jo nacionālo čempionātu neviens nav atcēlis. Sāpīgi, bet dzīve ar to nebeidzas, vēl ir daudz spēļu. To arī puišiem ģērbtuvē teicu, ka tāds ir futbols."

  +2 [+] [-]

, 2019-07-18 00:06, pirms 5 gadiem
Tīrā atmazka,nu un kapēc tā spēlējāt pirmā puslaikā? Gan jau pats tādu uzdevumu devis,!
Varu derēt,ka Konevs līdz sezonas beigām nenostrādās,jo pap..sts liels piķis! Īpašnieki to
nepiedos!!

  +4 [+] [-]

, 2019-07-18 00:29, pirms 5 gadiem
Neredzu nekādu jēgu no tādiem legionāriem,kas svarīgos brīžos nav spējīgi uzņemties iniciatīvu,lai pavilktu komandu.Īri pelnīti iet tālāk.

     [+] [-]

, 2019-07-18 01:18, pirms 5 gadiem
Koņev, pret Piast laid laukuma Bilinski! Viņš saviem tautiešiem iesitīs golu!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 07:07, pirms 5 gadiem
Padzeniet Lajuku un realizēsiet momentus. Lajuks ir Jūsu karma. Dies' visu redz un viss kaut kad nāk atpakaļ..

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 07:21, pirms 5 gadiem
Brizola augstās domās par sevi, pēc lasītā var noprast.
Trenerim vajag būt uzcītīgākam. Šo komandu varēja uzvarēt 2.puslaikā.
Tagad pret Poliju būs grūtāk spēlēt.