Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sluckis atvadās no CSKA ar zaudējumu Vemblija stadionā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Sluckis atvadās no CSKA ar zaudējumu Vemblija stadionā
Igors Akinfejevs ielaiž 43. Čempionu līgas spēlē pēc kārtas

Foto: Scanpix

Šovakar Čempionu līgā pēdējā kārta tika aizvadīta arī "E" grupa. Pirmās un otrās vietas īpašniekus noskaidrojām divas nedēļas iepriekš. Trešo vietu kvartetā un ceļazīmi uz Eiropas līgas turnīru šodien izcīnīja Tottenhemas “Hotspur” futbolisti, kuri Vemblija stadionā ar 3:1 pārspēja Maskavas CSKA komandu.

No Mančestras līdz Londonai septiņu gadu laikā

7. decembra vakars ieies CSKA vēsturē kā pēdējā reize, kad komanda spēlēja trenera Leonīda Slucka vadībā. Vakar Maskavas klubs oficiāli paziņoja, ka Leonīds Sluckis atbrīvos savu amatu pēc sezonas pēdējās spēles (nacionālajā čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē iestājās ziemas pārtraukums). Ar lielu pārliecību var teikt, ka par nākamo CSKA treneri kļūs baltkrievs Viktors Gančarenko, kurš Latvijā ir pazīstams ar savu darbu “BATE” klubā. Par Slucka aiziešanu krievu mediju vidē runāja kopš novembra sākuma, kad CSKA nespēja tikt galā ar Maskavas “Spartak” Krievijas superderbijā.

Var teikt, ka jau tālajā 2009. gada rudenī bijušais “Moskva” un Samaras “Krylya Sovetov” treneris pārņēma CSKA komandas vadības grožus no spāņa Huande Ramosa (likteņa ironija vai sakritība, ka Ramoss savulaik ir trenējis “Hotspur”). Čempionu līgā Sluckis debitēja ar izbraukuma spēli pret vareno Mančestras “United”. 85. spēles minūtē pie rezultāta 3:2 CSKA labā laukumā izgāja pašreizējais RFS komandas futbolists Nika Piļijevs. Tajā sezonā CSKA daudziem par pārsteigumu aizcīnījās līdz turnīra ceturtdaļfinālam.

Septiņu gada laikā Maskavas CSKA Leonīda Slucka vadībā paguva trīs reizes izcīnīt Krievijas Premjerlīgas titulu, pa divām reizēm triumfēt kausā un superkausā, kā arī divas reizes izkļūt no grupas Čempionu līgā. Pašlaik tiek runāts, ka krievu treneris varētu turpināt savu karjeru ārzemēs. Bet visam pa priekšu Leonīds Sluckis ir ieplānojis doties ceļojumā uz… Antarktīdu!

Akinfejeva sērijai mūžam dzīvot, CSKA klubam jāmeklē rezerves

Maskavas CSKA komandai šosezon nav iespējas lielai sastāva rotācijai. Jāatzīmē, ka centra uzbrucēja pozīcija šoreiz tika atvēlēta Lasinam Traore. Londonas komandai salīdzonot ar iepriekšējo spēli pret "Swansea" viena izmaiņa - beļģa Mussa Dembelē vietā spēlēja Harijs Vinkss. Visas spēles garumā mājinieki vairāk kontrolēja bumbu un bieži veidoja bīstamas situācijas pie Igora Akinfejeva vārtiem. Spēles 7. minūtē laba iespēja atzīmēties ar vārtu guvumu bija Delli Allī. Hjon Min Sons, Kristians Eriksens un tas pats Delli Allī vēl pāris reizes apdraudēja CSKA vārtus. Tieši tāpēc visnotaļ neloģiski šķita Alana Dzagojeva gūtie vārti spēles 33. minūtē. Viesu prieki nebija ilgi, jo jau pēc piecām minūtēm jaunais Allī tomēr panāca savu un pagarināja Igora Akinfejeva rekordu. Tagad krievu vārtsargs ielaiž 43 Čempionu līgas spēles pēc kārtas. Puslaika beigās Harijs Keins no tuvas distances guva Tottenhemas otros vārtus.

Uz otro puslaiku CSKA futbolisti izgāja bez īpašām cerībām izlīdzināt spēles rezultātu. Skaidrs, ka iemesls tam ir fiziskais un morālais nogurums pēc diezgan sarēžģīta gada. "Hotspur" futbolisti izveidoja vairākus momentus, no kuriem gan spēja realizēt tikai vienu. Akinfejevam spēles izskaņā vajadzēja kārtīgi pastrādāt, lai saglabātu pieklājīgu 1:3.

"Bayer" iesoļo astotdaļfinālā ar uzvaru

Citā spēlē tikās Leverkūzenes "Bayer" un "Monaco". Abas komandas jau bija garantējušas izkļūšanu no grupas, tāpēc laukumā devās "tuvākās rezerves" futbolisti. Viens no viņiem ir ukrainis Vladlens Jurčenko, kurš 30. minūtē atklāja spēles rezultātu. Otrajā puslaikā Julians Brands panāca 2:0, bet punktu spēlei pielika neveiksmīgais rikošets no "Monaco" vārtsarga Morgana de Sanktisa muguras.

UEFA Čempionu līga, E grupa

Sestās kārtas spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Tottenham – CSKA3:1 (2:1)Allī 38' 78' Keins 45+1' - Dzagoevs 33'
Bayer – Monaco3:0 (1:0)Jurčenko 30' Brands 48' Vendels 84'

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Monaco63219:711
2.Bayer62408:410
3.Hotspur61136:67
4.CSKA60335:113

     [+] [-]

, 2016-12-08 00:12, pirms 7 gadiem
Dīvaini, ka Spurs izlika tik spēcīgu sastāvu šajā spēlē, jo sen zināma šī kluba vienaldzīgā attieksme pret EL. Biju gaidījis, ka šajā spēlē Spurs pārsvarā spēlē rezervisti. Tāpēc vēl jo nesaprotamāk liekas tas, kāpēc 5.kārtas ļoti svarīgajā spēlē pret Monaco, Tottenham neizlika optimālo sastāvu...

     [+] [-]

, 2016-12-08 00:29, pirms 7 gadiem
es tikai nesaprotu vienu... visi zin, ka Akinfejevs ielaidīs golu...
kapēc pārmaiņas pēc vārtos neielikt 2.vārstsargu....
kaut uz 1 spēli...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-08 01:30, pirms 7 gadiem
Akinfejevam rocinas svakas,ja paskatas ielaistos vartus vairuma no rokam bumba ieslid iripo vartos.