Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubras BATE ielec izsēto pulkā, CSKA var tikt MU, "Valencia", "Bayer"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dubras BATE ielec izsēto pulkā, CSKA var tikt MU, "Valencia", "Bayer"
Aleksandrs Cauņa
Foto: pfc-cska.com

Noslēdzoties visām spēlēm UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3.kārtā, ir kļuvuši zināmi grozi "play-off" kārtā jeb izsētās un neizsētās komandas.

Atgādinām, ka Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrs sastāv no trim kārtām, plus 4.kārtas, kas tiek saukta par "play-off". Trešdienas vakarā 3.kārtu pārvarēja gan Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, gan Kaspara Dubras Barisavas BATE, kvalificējoties minētajai "play-off" kārtai. Komandas, kas uzvarēs "play-off" kārtā divu spēļu summā, iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudētājas pārcelsies uz Eiropas līgas grupu turnīru, kur no Latvijas pārstāvjiem jau gaida Andris Vaņins un "Sion".

Jau daudzus gadus Čempionu līgas kvalifikācijā ir tā sauktais "čempionu zars" un "ne-čempionu zars". Neskatoties uz šo zaru nosaukumiem, praksē krietni sarežģītāks ir "ne-čempionu" zars, jo tajā piedalās vairāki lielvalstu klubi.

Abos zaros "play-off" kārtā ir pa 10 komandām, tātad abos zaros būs pa pieciem pāriem. Piektdien notiks izloze, bet šovakar pilnībā noskaidrojies, kuras komandas izlozē būs izsētās un kuras neizsētās.

"Ne-čempionu" zarā, pateicoties ļoti augstiem reitingiem, izsēto statuss garantēts bija "Manchester United", "Valencia" un "Bayer" (attiecīgi Anglijas, Spānijas un Vācijas 4.vietu ieguvējas). Pēc vakardienas "Ajax" izstāšanās izsētās statusu nodrošināja arī Portugāles "Sporting", bet vēl uz vienu izsētās komandas godu reāli pretendēja Cauņas CSKA, kurai kāju priekšā varēja aizlikt tikai Ukrainas "Shakhtar". Ogļrači to arī izdarīja, pārspējot "Fenerbahce".

Tādējādi CSKA nonākusi neizsēto statusā un piektdienas izlozē Cauņas komanda pretī iegūs vienu no šīm četrām komandām - "Manchester United", "Valencia", "Bayer" vai "Sporting". Savukārt "Shakhtar" nav iespējamo pretinieku lokā politisko apsvērumu dēļ. Starp citu, neizsētās statuss ne tikai CSKA, bet arī "Lazio", kas garantē ļoti spēcīgus pārus cīņā par Čempionu līgas grupu turnīru.

"Čempionu zarā" BATE cerības uz izsēto statusu nebija lielas, tomēr beigās tas izdevās, turklāt pat ar 4.augstāko reitingu (atgādinām, ka izsētas pavisam piecas). Kurš gan pirms šī vakara spēlēm būtu paredzējis, ka 3.kārtā izstāsies gan "Red Bull" (1.spēlē 2:0 uzvara pār "Malmo", bet šovakar viesos 0:3...), gan "Viktoria" (viesos tā uzvarēja "Maccabi" ar 2:1, bet šodien mājās vēl 75.minūtē bija 0:0 un derētu pat 0:1, taču izskaņā zaudējums ar 0:2!).

Izsētās statuss nozīmē, ka BATE izlozē izvairīsies no tādām komandām kā "Basel" un "Celtic", bet pretī varēs iegūt vienu no šīm piecām čempionēm: "Maccabi" (Telaviva, Izraēla), "Partizan" (Serbija), "Malmo" (Zviedrija), "Skënderbeu" (Albānija), "Astana" (Kazahstāna). Starp citu, baltkrievu žurnālisti aprēķinājuši, ka BATE pat zaudējot "play-off" kārtā un piedaloties "tikai" Eiropas līgas grupu turnīrā, garantējusi sev gandrīz sešus miljonu eiro prēmiju no UEFA. Lūk, ko var panākt ar labiem sportiskiem rezultātiem!

Čempionu līgas "play-off" izloze (7.augusts)

"Čempionu zars"

IzsētāsNeizsētās
Basel (Šveice)Maccabi (Izraēla)
Celtic (Skotija)Partizan (Serbija)
APOEL (Kipra)Malmo (Zviedrija)
BATE (Baltkrievija)Skënderbeu (Albānija)
Dinamo (Horvātija)Astana (Kazahstāna)

"Ne-čempionu zars"

IzsētāsNeizsētās
Manchester United (Anglija)CSKA (Krievija)
Valencia (Spānija)Lazio (Itālija)
Shakhtar (Ukraina)Club Brugge (Beļģija)
Bayer (Vācija)Monaco (Francija)
Sporting (Portugāle)Rapid (Austrija)

Grupu turnīrā gaida: "Barcelona" (Spānija), "Chelsea" (Anglija), "Bayern" (Vācija), "Juventus" (Itālija), "Benfica" (Portugāle), PSG (Francija), "Zenit" (Krievija), PSV (Nīderlande), "Real" (Spānija), "Atletico" (Spānija), "Porto" (Portugāle), "Arsenal" (Anglija), "Manchester City" (Anglija), "Sevilla" (Spānija), "Lyon" (Francija), "Dynamo" (Ukraina), "Olympiacos" (Grieķija), "Galatasaray" (Turcija), "Roma" (Itālija), "Borussia" M (Vācija), "Wolfsburg" (Vācija), "Gent" (Beļģija).

  -1 [+] [-]

, 2015-08-06 00:12, pirms 9 gadiem
MU - Rapid
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-06 01:20, pirms 9 gadiem
HMB
Tu gribi, lai uz CL nedodas divas komandas no MU, AS Monaco, Valencia un Lazio? Es gan kaut ka visas gribu redzet

     [+] [-]

, 2015-08-06 01:22, pirms 9 gadiem
Maccabi un Malmo čempionu zarā starp neizsētajiem izskatas labi. Domaju, ka tie var arī panemt BATE, ja atceras peerno CL

     [+] [-]

, 2015-08-06 09:17, pirms 9 gadiem
MU - CSKA tas būtu jautri

     [+] [-]

, 2015-08-06 09:19, pirms 9 gadiem
BATE pat zaudējot "play-off" kārtā un piedaloties "tikai" Eiropas līgas grupu turnīrā, garantējusi sev gandrīz sešus miljonu eiro prēmiju no UEFA. Lūk, ko var panākt ar labiem sportiskiem rezultātiem!

to cerams nelasīs Latvijas futbola īpašnieki un darboņi, a to ar veselību var problēmas veidoties
Slēpts komentārs: FUNS

  -2 [+] [-]

, 2015-08-06 10:53, pirms 9 gadiem
Ja skatāmies pēc izredzēm pārvarēt play-off kārtu, tad CSKA vislabāk būtu dabūt Sporting, kas gan arī nav vāja. Ja pieredzes ziņā, tad Cauņu, protams, gribētos redzēt pret MU spēlējam. Dubram izredzes šajā ziņā daudz labākas un jācer, ka tiks albāņi vai kazahi, kuri gan arī līdz šim normālu pārsteigumu uzcepuši, aizkļūstot tik tālu.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-06 10:56, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Čempionu līgā lai iekļūtu grupu turnīrā Latvijas klubam pietiek pārvarēt 2 kārtas (ar noteikumu, ka 1.kārtā nepiedalās, kā tas bija līdz šim). Ja pārvar 2 kārtas tad Eiropas līgas grupu turnīrs, ja 3 kārtas, tad čempionu līgas grupu turnīrs.
Eiropas līgā līdz grupu turnīram ir jāpārvar 4 kārtas. Ir kādreiz cerības, ka Latvijas čempions pārvarētu vismaz 2 kārtas (Ventspils to jau vienu reizi paveica) un tiks kādā grupu turnīrā.
Diemzel LV klubi cer tikai uz veiksmi nevis biznesa aprekinu, kur tiekot grupu turniros ir liels finansials ieguvums. Nu vajag norisket kadu gadu - salasit pieklajigu sastavu un pameginat CL vai EL tikt lidz grupam.

     [+] [-]

, 2015-08-06 11:36, pirms 9 gadiem
Atgādinām, ka Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrs sastāv no trim kārtām, bet "play off" kārta jau ir Čempionu līgas pamatturnīrs.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-06 11:58, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Ja skatāmies pēc izredzēm pārvarēt play-off kārtu, tad CSKA vislabāk būtu dabūt Sporting, kas gan arī nav vāja. Ja pieredzes ziņā, tad Cauņu, protams, gribētos redzēt pret MU spēlējam. Dubram izredzes šajā ziņā daudz labākas un jācer, ka tiks albāņi vai kazahi, kuri gan arī līdz šim normālu pārsteigumu uzcepuši, aizkļūstot tik tālu.
Varbūt labāk tikt grupu turnīrā un iespējams tur uzspēlēt pret MU un vēl kādu grandu pieredzei?

     [+] [-]

, 2015-08-06 12:29, pirms 9 gadiem
Nesaprotu kaa var nebut iztulkots Skënderbeu ....kur palikusi sc valodnieki?
Skenderberija ir pareizais

     [+] [-]

, 2015-08-06 14:06, pirms 9 gadiem
Seterberijs rakstīja: Nesaprotu kaa var nebut iztulkots Skënderbeu ....kur palikusi sc valodnieki?
Skenderberija ir pareizais
Ar savu īso prātiņu labāk hokeja komentāros būtu plātījies, tur vairāk domu biedru atrastu.

     [+] [-]

, 2015-08-06 16:26, pirms 9 gadiem
Es te kko līdz galam nesaprotu, vai arī tas ir totāls sviests, ka vienā grupā visi stiprie sitās par tikšanu ČL, bet otrā visi vājākie. Kāda tam loģika? Pa manam loģiskāk būtu, ja tas "čempionu zars'' kaut vai kā izsētie arī spēlē pāros pret to "nečempionu zaru" komandām. Šitā sanāk tā, ka kamēr grandi kritīs, krietni vājāki spēlēs grupu turnīrā.

     [+] [-]

, 2015-08-06 17:38, pirms 9 gadiem
yankeezulu rakstīja: Es te kko līdz galam nesaprotu, vai arī tas ir totāls sviests, ka vienā grupā visi stiprie sitās par tikšanu ČL, bet otrā visi vājākie. Kāda tam loģika? Pa manam loģiskāk būtu, ja tas "čempionu zars'' kaut vai kā izsētie arī spēlē pāros pret to "nečempionu zaru" komandām. Šitā sanāk tā, ka kamēr grandi kritīs, krietni vājāki spēlēs grupu turnīrā.
Neaizmirsti, ka turnīra nosaukums ir Čempionu līga! Un čempions arī Albānijā ir čempions!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja