Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bufons un Mesi - futbola zvaigžņu pirmā satikšanās

Rolands Eliņš

Bufons un Mesi - futbola zvaigžņu pirmā satikšanās
Džanluidži Bufons un Lionels Mesi
Foto: LaPresse/pixxmixx/PIXATHLON/SIPA/Scanpix

Šovakar paredzētais Čempionu līgas fināls iezīmēs kādu liktenīgu reizi - Itālijas leģendārā vārtsarga Džanluidži Bufona ceļi futbola laukumā pirmoreiz šķērsosies ar Argentīnas superzvaigznes Lionela Mesi slavas gaitām.

Džanluidži Bufons savas ilgās un spožās karjeras laikā Eirokausos aizvadījis 130 spēles, savukārt izlasi pārstāvējis 147 reizes. Viņš piedalījies piecos Pasaules kausa finālturnīros un stājies pretim neskaitāmām futbola zvaigznēm, taču vēl ne reizi savā karjerā nav stājies aci pret aci pret Lionelu Mesi.

To pašu gan var pateikt arī citādi - Mesi Eirokausos aizvadījis 101 spēli, bet izlasē drīz sasniegs simts maču jubileju (pagaidām 97). Šajā laikā Mesi spējis izrēķināties ar teju visiem pasaules elites vārtsargiem, taču Bufons ir viens no retajiem, kurš joprojām nepārspēts, jo gluži vienkārši nav satikts futbola laukumā. Protams, abi visu karjeru spēlē dažādās nacionālajās līgās, taču abu "izvairīšanās" vienam no otra, regulāri spēlējot Čempionu līgā un augstākā līmeņa izlašu turnīros, ir iespaidīga sakritība.

Piemēram, pret Mesi partneriem Neimāru un Luisu Svaresu Bufons spēlējis salīdzinoši bieži - trijās spēlēs Svaress "Ajax" un Urugvajas sastāvā Bufonu tā arī nepārspēja, Neimārs Brazīlijas rindās guva vienus vārtus divās spēlēs. Savukārt vairāki "Barcelona" vietējie spēlētāji Spānijas izlases rindās kopš 2011. gada tikušies ar Bufonu četras reizes, kamēr Mesi savas profesionāļa karjeras desmit gados to nav darījis ne reizi, arī ne pārbaudes vai labdarības spēlēs. Labākā iespēja to paveikt bija 2013. gada Itālijas un Argentīnas draudzības mačā Romā, taču toreiz Mesi traumas dēļ nespēlēja.

Čempionu līgas finālā īpašu motivāciju nevajag nevienam spēlētājam, taču gan Mesi, gan Bufonam ir papildus mērķi, uz ko tiekties. Mesi trīsreiz jau uzvarējis Čempionu līgā un var kļūt par pirmo futbola vēsturē, kurš spējis gūt vārtus trijos ČL finālos, kamēr Bufons beidzot cer pievienot ČL triumfu savai titulu kolekcijai. Kopā ar "Juventus" viņš bija tam tuvumā 2003. gadā, taču finālā piekāpās "Milan".

"Mesi ir citplanētietis, kurš spēlē futbolu kopā ar mums, parastajiem cilvēkiem," Bufons pirms spēles izvēlējās interesantu Mesi raksturojumu. "Mums atliek vien cerēt, ka sestā jūnija vakarā viņš atgriežas uz zemes un pārtop par cilvēku."

Bufons savā ČL karjerā piedalījies 95 spēlēs un 39 no tām noslēdzis bez ielaistiem vārtiem, vidēji ielaižot tikai 0.94 vārtus. Pret Spānijas klubiem viņš Čempionu līgā aizvadījis 20 spēles, kurās "Juventus" gan nav klājies pārāk spoži - sešas uzvaras un septiņi neizsķirti, turklāt šovakar viņam nebūs viennozīmīga atbalsta arī savā ģimenē. "Man ir viens dēls, kurš ir liels Mesi fans, un otrs dēls, kurš atbalsta Neimāru," preses konferencē sacīja Bufons. "Viņi nu nezina, ko finālā atbalstīt. Domāju, ka viņi būs bēdīgi, ja "Juventus" zaudēs, jo tomēr ir arī Turīnas līdzjutēji. Droši vien viņi vēlētos finālā redzēt citu komandu, piemēram, Madrides "Real" vai Mančestras "United'."

Mesi savukārt pēdējā laikā par savu rezultativitāti spēlēs pret A Sērijas komandām nevar sūdzēties, proti, viņš guvis septiņus vārtus pēdējās piecās spēlēs. Viņa komandas biedrs Žerārs Pikē norādījis, ka gūt vārtus pret Bufonu būtu īpašs notikums: "Bufons ir lielisks vārtsargs, viens no labākajiem futbola vēsturē. Agrāk mēdzu spēlēt kā viņš savā "Playstation" videospēle"'. Esmu liels Bufona fans, taču tik un tā - būtu forši gūt vārtus pret viņu."

Vēsturiskās spēles sākums šovakar 21:45 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Football News and Scores - ESPN FC

     [+] [-]

, 2015-06-06 11:55, pirms 9 gadiem
Tad jau Bufonu arī var uzskatīt par citplanētieti,kurš beidzot ir pārtapis par cilvēku.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-06 12:17, pirms 9 gadiem
Mani arī Messi vēl nav pārspējis.

  -3 [+] [-]

, 2015-06-06 12:32, pirms 9 gadiem
Nu, ja jau Mesi regulāri Kasiljasam iesit (vienīgais spēlētājs no tā vilku bara, kuru cienu), tad jau Bufonam iesist ar nevajadzētu būt nekādām problēmām.

     [+] [-]

, 2015-06-06 12:39, pirms 9 gadiem
ka vecas tantes saka: laj uzvar stiprakais

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 13:06, pirms 9 gadiem
Inokenty rakstīja: Mani arī Messi vēl nav pārspējis.
Daiļdirshanā nekad arī nepārspēs

  -3 [+] [-]

, 2015-06-06 13:15, pirms 9 gadiem
Čehs joprojām sausā pret punduri! Pat pendeli aizlika garām Čeham!
Novēlu Bufonam Čeha meistarību.

  -4 [+] [-]

, 2015-06-06 13:17, pirms 9 gadiem
Ar teju visiem pasaules elites vārtsargiem
Lohiem gan ir sasitis. Īstam vīram iesist nav spējis!

  -1 [+] [-]

, 2015-06-06 13:30, pirms 9 gadiem
Bufonam taisnība- citplanētietis. Vai viņš varēs saviem mazbērniem stāstīt,ka tikai ČL finālā pirmoreiz ielaidis golu no ārpus zemes civilizācijas pārstāvja Messi?