Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupas: Valensijai un Dortmundei vairs nav, kur atkāpties

Agris Suveizda

E un F grupas: Valensijai un Dortmundei vairs nav, kur atkāpties
Dortmundes "Borussia" pussargs Sindzi Kagava
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar astoņām spēlēm atsāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. Ceturtās kārtas mači tiks aizvadīti arī E un F grupās, kur mājinieku lomā iejutīsies Beļģijas "Genk", Spānijas "Valencia", Londonas "Arsenal", kā arī Dortmundes "Borussia", savukārt šīm komandām pretī stāsies attiecīgi Londonas "Chelsea", Leverkūzenes "Bayer", Marseļas "Olympique" un Pirejas "Olympiakos". Visu cīņu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

"Chelsea" un "Bayer" iespēja nodrošināt vietu astotdaļfinālā

E grupas centrālā spēle tiks aizvadīta "Mestalla" stadionā, kur vietējā "Valencia" uzņems Leverkūzenes "Bayer". Savstarpējā mačā Sikspārņi pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā, taču pēc pārtraukuma "Bayer" guva divus bezatbildes vārtus un uzvarēja ar 2:1. Tā kā "Valencia" no vācu kluba atpaliek par četriem punktiem, Spānijas trešajai spēcīgākajai vienībai saglabāt cerības uz izslēgšanas spēlēm var vienīgi uzvara (teorētiski arī neizšķirts, taču, visticamāk, tikai teorētiski).

"Valencia" šobrīd vietējā čempionātā ar 21 punktu desmit spēlēs ieņem ceturto vietu, savukārt "Bayer" ar 17 punktiem 11 mačos Vācijas Bundeslīgā pagaidām ir tikai astotā – līdz labāko trijniekam gan ir vien trīs punkti. "Valencia" šosezon veiksmīgi spēlējusi mājās – septiņās spēlēs četras uzvaras, trīs neizšķirti (ieskaitot pret "Barcelona" (2:2) un "Chelsea" (1:1)) un neviena zaudējuma. Mājiniekiem šovakar palīdzēt nevarēs Serhio Kanaless, kurš nule guva smagu savainojumu un nespēlēs aptuveni pusgadu, kā arī Hedvigs Maduro. Savukārt viesiem lazaretē atrodas Trankvilo Barneta, Renē Adlers un Renatu Augustu. Toties Mihaels Ballaks, kurš nedēļas nogalē guva uzvaras vārtus Freiburgā (1:0) un salauza degunu, būs spējīgs piedalīties spēlē - veterāns treniņā piedalījās ar speciālu aizsargmasku.

Otrā grupas mačā kvarteta favorīte Londonas "Chelsea" viesosies pie kvarteta pastarītes "Genk. Aristokrāti, kas Londonā izcīnīja pārliecinošu panākumu (5:0, četri vārti tika gūti pirmajā puslaikā), uzvaras un izdevīga otras spēles iznākuma gadījumā jau pēc ceturtās kārtas var nodrošināt iekļūšanu izslēgšanas spēlēs – otrā mačā londoniešiem nepieciešams neizšķirts vai vāciešu uzvara (tāpat kā "Bayer" iekļūs astotdaļfinālā, ja uzvarēs paši, bet "Chelsea" vismaz nezaudēs). Starp "Chelsea" un "Genk" šīs sezonas bilancēm vietējos čempionātos var atrast daudz līdzību (turnīru kvalitāte gan nav tik līdzīga kā komandu rezultāti).

Abi klubi izcīnījuši pa 19 punktiem ( "Chelsea" gan to paveicis tikai desmit spēlēs, bet "Genk" – 12) un no līdervienībām (Mančestras "City" un "Anderlecht") jau atpaliek visai daudz – attiecīgi deviņus un desmit punktus. "Chelsea" jau trīs mačus pēc kārtas nav spējis uzvarēt pamatlaikā (tiesa, pret "Everton" Carling kausā tomēr tika svinēta uzvara – pagarinājumā), bet "Genk" līdz nedēļas nogales spēlei sešās cīņās bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, kas bija sliktākā sērija pēdējo trīsarpus gadu laikā. Tāpat abas komandas Čempionu līgai iesildījās ar ļoti rezultatīviem mačiem – "Chelsea" mājās pēc puslaika atradās vadībā ar 2:1, taču beigās ar 3:5 zaudēja "Arsenal". Arī "Genk" nespēja noturēt pirmajā puslaikā iekrāto pārsvaru (arī 2:1) – jau 67.minūtē rezultāta tablo vēstīja 4:2 pretinieku labā. Taču, atšķirībā no "Chelsea", beļģi spēja izcīnīt uzvaru - izbraukumā 5:4 pret "Gent". Mājiniekiem šovakar nespēlēs Daniels Pudils, Abels Masuero, Mārvins Ogundžimi un Davids Ibērs, bet "Chelsea" rindās - Didjē Drogbā, kuram nule tika izdarīta rokas operācija.

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea32108:17
2.Bayer32014:36
3.Valencia30212:32
4.Genk30120:71

Vācijas čempioniem beidzot jāsāk uzvarēt

Pēc pagājušajā sezonā demonstrētā snieguma un pelnīti izcīnītā Vācijas čempionu titula no Dortmundes "Borussia" šosezon tika gaidīts visai daudz. Tomēr dortmundiešu spēle pirmajā aplī bijusi viena liela vilšanās, un nu "Borussia", lai turpinātu cerēt uz izkļūšanu no grupas vai Eirokausu sezonas turpināšanu vispār, jāsāk vākt punktus. Turklāt "Borussia" Marseļā un Pirejā ne tikai piedzīvoja zaudējumus, bet piedzīvoja visai lielus zaudējumus – attiecīgi 0:3 un 1:3. Līdz ar to šajā aplī, visticamāk, būs nepieciešamas vismaz tikpat lielas uzvaras.

Jirgena Klopa trenētajai komandai labāku iespēju, lai atgrieztos spēlē, šķiet, grūti iedomāties – lai arī "Olympiakos" pēdējās divas reizes, kad sasniedza grupu turnīru, allaž iekļuva astotdaļfinālā, grieķu klubi tradicionāli visai vāji spēlē izbraukumā. "Olympiakos" pēdējās sešās Čempionu līgas grupu turnīra un astotdaļfināla izbraukuma spēlēs tikai vienreiz ielaidis mazāk par diviem vārtiem un tikai vienreiz izbēdzis no zaudējuma (0:0 Alkmārā). Pie tam "Borussia" mājas spēļu bilance Bundeslīgā un Čempionu līgā ir teicama – sešās spēlēs četras uzvaras un tikai viens zaudējums, kā arī vārtu attiecība 16:4. Dortmundes klubam ilgāku laiku savainojuma dēļ laukumā nav devušies Mohameds Zidans, Mārvins Bakalorcs un Patriks Ovomojela, uz jautājuma zīmes ir Svena Bendera dalība mačā, bet Mario Gēce, par spīti izlaistam treniņam, acīmredzot varēs spēlēt. Viesiem savainoti ir Fransisko Jeste un Davids Fusters.

Tikmēr otrā grupas spēlē tiksies abas pašreizējās līdervienības Londonas "Arsenal" un Marseļas "Olympique". Abām komandām jaunās sezonas sākums bijis ļoti smagnējs, bet ar rāpšanos ārā no bedres pagaidām labāk veicas "Arsenal" - Lielgabalnieki nedēļas nogalē ar 5:3 viesos pieveica "Chelsea", un tā viņiem bija jau piektā uzvara pēc kārtas (visos turnīros). Savukārt marseļiešiem pēdējos trīs mačos ar jauno formāciju (uz uzbrukumu tendēts 4-4-2, Londonā Didjē Dešāns gan acīmredzot atgriezīsies pie taktikas ar vienu uzbrucēju) izdevās izcīnīt trīs uzvaras, taču šis veiksmes brīdis var būt mānīgs – panākumi izcīnīti pret potenciāli daudz vājākām komandām.

Kamēr "Olympique" atrodas pat ļoti smagā krīzē (gan laukumā, gan ārpus tā), vismaz Čempionu līgā francūžiem bija, par ko pasmaidīt - marseļieši pirmo apli varēja noslēgt pat kā grupas līderi, taču kompensācijas laikā izlaida punktu pret "Arsenal" (0:1). Nu franču kluba pozīcijas vairs nav tik saulainas – gaidāmi grūti izbraukumi uz Londonu un Dortmundi, bet mājās jācīnās vien pret "Olympiakos".

"Olympique" Francijas čempionātā izdevies pakāpties uz devīto vietu ("Arsenal" Anglijā ir septītais), tomēr izkrišanas zona joprojām ir tuvāk nekā Čempionu līgas. Lielākas sastāva problēmas ir mājiniekiem. Kamēr Marseļas "Olympique" noteikti nespēlēs tikai Stefans Mbija, londoniešiem savainojumu ārstē Kīrans Gibss, Maruāns Šamaks, Džeks Vilšīrs, Bakarī Sanja un Abū Diabī.

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Arsenal32104:27
2.Marseille32014:16
3.Olympiakos31024:43
4.Dortmund30122:71

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2011-11-01 11:38, pirms 13 gadiem
Par Valencia. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2011-11-01 16:41, pirms 13 gadiem
Arsenal-Marseille solaas buut interesants machs!