Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Īru treneris izceļ "Skonto" uzbrucējus, tiešo spēles stilu un presingu

Agris Suveizda

Īru treneris izceļ "Skonto" uzbrucējus, tiešo spēles stilu un presingu
Līems Baklijs
Foto: RTE.ie

Jau rītvakar plkst. 19:00 Rīgas "Skonto" aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmo spēli. Pretī stāsies Īrijas trešais spēcīgākais klubs, kā galvenais treneris Līems Baklijs pirmsspēles preses konferencē "Skonto" hallē dalījās iespaidos un iegūtajās zināšanās par Latvijas vicečempioniem.

"Esam redzējuši vairākas "Skonto" spēles no pēdējām sešām nedēļām. Gan "Skonto", gan mums tā būs grūta spēle. Domāju, ka tā būs diezgan līdzvērtīga. "Skonto" ir savs spēles stils – viņi spēlē ar tālām piespēlēm un diezgan tieši. Spēle būs grūta," sacīja īru galvenais treneris Līems Baklijs.

Kādas, jūsuprāt, ir "Skonto" stiprās un vājās vietas? Varbūt kādi futbolisti, kuri izceļas?
- Priekšējās līnijas spēlētāji, divi uzbrucēji [acīmredzot domāti Karašausks un Gutkovskis – A.S.] ir labi. Kopumā [izceļas] spēles plāns – bumbas izspēle brīžiem ir ļoti tieša, arī labs presings. "Skonto" mājas spēle būs svarīga, tāpēc sagaidām, ka viņi spēlēs ļoti agresīvi.

- Pirms diviem gadiem spēlējāt ar Lietuvas "Žalgiri". Kā varat "Skonto" salīdzināt ar šo komandu?
- Izbraukumā nospēlējām neizšķirti 2:2 un pēc tam mājās zaudējām ar 1:2. Arī "Žalgiris" bija laba komanda. Ja pareizi atceros, tad toreiz viņi sasniedza Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtu, kur zaudēja "Salzburg" [0:5, 0:2]. "Žalgiris" daudz vairāk spēlēja piespēļu futbolu, nekā to, manuprāt, dara "Skonto".

- Vai komandā ir kādi savainojumi?
- Pagājušajā nedēļā mums bija divi savainojumi. Tādēļ šos futbolistus neizmantojām pēdējā līgas spēlē pret "Longford" [3:0, runa acīmredzot ir par Krisu Feigenu un Killienu Brenanu]. Taču tagad ar viņiem viss ir kārtībā, un rīt viņi būs gatavi.

- Cik lielas, jūsuprāt, ir jūsu izredzes rītdienas spēlē un divu spēļu summā kopumā?
- Gaidām spēli, un mums ir izredzes. "Skonto" ir laba komanda, mēs esam laba komanda. Gaidām grūtu un sarežģītu spēli, taču esam cerību pilni.

- "Skonto" treneris teica, ka neesat tipiska britu un īru komanda un spēlējat nevis fizisku, bet gan tehnisku futbolu. Kā raksturotu savu komandu?
- Cenšamies saspēlēties. Vienu dienu darām to veiksmīgi, citu dienu – ne tik veiksmīgi [smejas]. Taču, jā, mēs cenšamies saspēlēties, mums ir virkne tehnisku spēlētāju. Esam labi aizvadījuši pēdējās izbraukuma spēles Eirokausos. Nospēlējām neizšķirti Islandē [patiesībā gan uzvarēja - 1:0 pamatlaikā un derīgais 2:1 pagarinājumā pret IBV], nospēlējām neizšķirti Lietuvā, nospēlējām neizšķirti Bosnijā [1:1 pret "Široki Brijeg"], pirms gada nospēlējām neizšķirti ar Varšavas "Legia" [1:1]. Ceram, ka rīt aizvadīsim labu spēli. Ja mums tas izdosies, mūs būs ļoti grūti uzvarēt.

- Centīsieties spēlēt no aizsardzības un visu atstāt uz mājas spēli vai jau rītvakar vēlaties izšķirt pāra likteni?
- Rītvakar centīsimies uzvarēt. Katru nedēļu cenšamies uzvarēt. Katrā spēlē, kurā ejam laukumā, cenšamies uzvarēt. Ir sarežģīti spēlēt [uz rezultāta noturēšanu], mēs tā nedarām. Centīsimies rīt uzvarēt.

- Izlozē bijāt starp izsētajām komandām. Vai esat apmierināti ar izlozi vai vēlējāties vājāku pretinieku?
- Vēlos komandu, kuru varam uzvarēt. Nezinu, vai uzvarēsim "Skonto", taču darīsim visu, ko spēsim. "Skonto" ir laba komanda. Līgā tā atrodas trešajā vietā, vai ne? Jā, trešajā vietā. Iepriekšējā nedēļā "Skonto" spēlēja pret "Ventspili", un mans asistents vēroja šo maču. "Skonto" šobrīd klājas labi, tāpēc tā būs grūta spēle.

- Kādi bija jūsu asistenta iespaidi no spēles pret "Ventspili"?
- Viņš uzrakstīja ziņojumu par spēli, un tas papildināja informāciju, ko bijām ieguvuši no video analīzes no iepriekšējām spēlēm, kuras bijām redzējuši. "Skonto" [salīdzinājumā ar tām spēlēm] mainīja spēlētāju izvietojumu. Nezinu, vai izvietojums tiks mainīts arī rītvakar. Taču nedomāju, ka mainīsies komandas stils. "Skonto" divi uzbrucēji ir ļoti labi, un viņi to izmanto kā savu spēku. Lai arī kāds sastāvs rītvakar dotos laukumā, domāju, ka spēles zīmējums no tā nemainīsies.

- Vai zināt, cik aptuveni daudz īru līdzjutēju ieradīsies uz spēli?
- Domāju, ka kādi 10 tūkstoši [smejas]. Aptuveni 100 līdzjutēju.

  -3 [+] [-]

, 2015-07-01 22:43, pirms 9 gadiem
Kas par koeficientu! Zinot, kā Skonto parasti aizvada Eirokausu spēles, te ir jābūt viennozīmīgai uzvarai!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-01 22:55, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kas par koeficientu! Zinot, kā Skonto parasti aizvada Eirokausu spēles, te ir jābūt viennozīmīgai uzvarai!
Pēdējo 10 gadu laikā 3 uzvaras, 1 neizšķirts, 4 zaudējumi mājas spēlēs 1. kārtā.

Pret Īrijas un Ziemeļīrijas komandām viens zāģis un viena niča.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-01 23:06, pirms 9 gadiem
Ieraugot bildi nodomāju ka viņus vecene trenē