Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Liepājā un "Skonto" stadionā tiks noskaidrotas Latvijas kausa finālistes

Agris Suveizda

Liepājā un "Skonto" stadionā tiks noskaidrotas Latvijas kausa finālistes
Ceturtdaļfinālā par varoni kļuva rezerves vārtsargs Roberts Ozols, kurš ielaida tikai vienu pendeli. Vai "Riga" otro reizi šogad iekļūs kausa finālā?
Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Šovakar Latvijas kausa izcīņā futbolā tiks noskaidrotas finālistes. "Liepāja"/"Mogo" uzņems RFS, savukārt "Riga" savā laukumā tiksies ar Jūrmalas "Spartaku". Abu spēļu sākums plkst. 19:00, un tās tiešraidē būs vērojamas portālā Sportacentrs.com.

Kausa reformas dēļ šogad tiks izcīnīts vēl viens Latvijas kauss, turklāt izšķirošo stadiju izloze bija praktiski identiska 2016./17.g. sezonai. Arī pavasarī vienu kausa pusfinālu veidoja "Riga" un Jūrmalas "Spartaks", bet otrā kausa pusfinālā RFS šoreiz tiksies ar citu Kurzemes klubu – "Liepāju"/"Mogo", nevis "Ventspili". No šā kvarteta finālā spēlēja vienīgi "Riga", kas "Skonto" stadionā dramatiskā cīņā pendelēs atzina "Ventspils" pārākumu (2:2, 5:6).

"Riga" un "Spartaks" šā kalendārā gada ietvaros savā starpā tiksies jau sesto reizi. Ja kausa pusfinālā rīdzinieki bija pārāki ar 2:0 un 2:1, tad Virslīgā viņi trīs mačos ieguvuši tikai punktu – 0:2, 1:1 un 0:2. Tieši "Spartaks" ir pēdējā komanda, kas spējusi uzvarēt "Riga", bet Slavišas Stojanoviča padotie pēc 5. augusta neveiksmes bez zaudējumiem ir piecas spēles – četras uzvaras, neizšķirts un vārtu bilance 11:5. Viens no šiem panākumiem bija nesenajā kausa ceturtdaļfinālā, pret "Jelgavu" izlaižot divu vārtu pārsvaru, tomēr uzvarot pendelēs (2:2, 3:1). Astotdaļfinālā rīdzinieki uzvarēja Preiļos (5:0).

Savukārt "Spartaks" pašlaik nav labākajā posmā sezonā, jau divas spēles pēc kārtas paliekot bez gūtiem vārtiem un izcīnītiem punktiem – 0:3 pret "Ventspili" un 0:1 pret RFS. Kausa iepriekšējās kārtās jūrmalnieki pārspēja vienu no 1. līgas līdervienībām "Grobiņu" (2:0), bet ceturtdaļfinālā tikai pagarinājumā savā laukumā salauza Virslīgas pastarītes "Mettas"/LU pārākumu (1:0). "Riga" pusfinālā spēlēs otro reizi vēsturē, bet "Spartaks" – jau ceturto reizi pēc kārtas.

Trešo reizi pusfinālā spēlēs "Liepāja"/"Mogo", kas 2014. gadā tajā gan debitēja, pateicoties Liepājas "Metalurga" izcīnītajai ceļazīmei. Iepriekšējās sezonās allaž izstājušies izbraukumā – 2014. un 2015. gadā pusfinālā Jelgavā (0:1 pagarinājumā, 0:2) un iepriekšējās sezonās ceturtdaļfinālā Ventspilī (0:1, 0:3), šoreiz liepājniekiem izdevās noņemt lāstu un mazākumā Ventspilī izraut uzvaru ar 2:1. Par varoni pēdējās minūtēs toreiz kļuva uz maiņu iznākušais Kristaps Grebis, bet šovakar laukumā nedrīkstēs doties senegāliešu centra aizsargs Sadī Gejs. Viņam par asu pārkāpumu pret Alekseju Aleksejevu tika piespriesta divu spēļu diskvalifikācija, tā ka, ja "Liepāja"/"Mogo" iekļūs finālā, Gejs nedrīkstēs spēlēt arī tajā. Astotdaļfinālā liepājnieki tikai spēles izskaņā izrāva uzvaru Daugavpilī (1:0).

Jau otro reizi šajā kausa sezonā uz Liepājas "Daugavas" stadionu dosies RFS, kurai paveicās ar izlozi ceturtdaļfinālā – 2. līgas komanda "Karosta", kas tika sagrauta ar 7:0. Astotdaļfinālā cīņa gan bija krietni smagāka, vienu no 1. līgas favorītēm "Olaini"/"Progress" sakaujot vien pagarinājumā (4:0). RFS pašreiz ir viena no karstākajām komandām Virslīgā, iepriekšējos mačos uzvarot Ventspilī (2:1) un mājās pārspējot gan "Jelgavu" (3:0), gan "Spartaku" (1:0). Pēdējo zaudējumu RFS gan piedzīvoja tieši Liepājā, šā vakara pretiniekiem 12. augustā piekāpjoties ar 0:2.

  -4 [+] [-]

, 2017-09-20 11:20, pirms 7 gadiem
FC Riga !!!

  +5 [+] [-]

, 2017-09-20 11:24, pirms 7 gadiem
Nu ko, Liepājai izcila iespēja revanšam "škoļņikiem" ar uzviju. Par Liepāju!! Galvenais, lai Tamazs atkal nesa.isās savā meistarībā.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 12:47, pirms 7 gadiem
par vietu eirokausos 18/19 tik Jūrmala var būt droša, pārējiem šovakar jākapā !
laika apstākļi arī spēlētājiem , skatītājiem par labu, Liepājā vakarā tik prognoze ne visai, bet cerams būs labi

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 14:31, pirms 7 gadiem
Fināls Liepāja - Spartaks

     [+] [-]

, 2017-09-20 17:06, pirms 7 gadiem
Cik maksā biļetes uz Riga FC spēlēm?