Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione "Dinamo Rīga" izstājas no ČL, Baltijas līgas un Sieviešu līgas

Rolands Eliņš

Latvijas čempione "Dinamo Rīga" izstājas no ČL, Baltijas līgas un Sieviešu līgas
"Dinamo Rīga". Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija apstiprinājusi, ka aizvadītās sezonas Latvijas Sieviešu futbola līgas čempionvienība „Dinamo Rīga” savu dalību no turnīra atsaukusi. „Dinamo Rīga” nespēlēs arī Baltijas līgā un UEFA Sieviešu Čempionu līgā.

Par lēmumu atsaukt savu dalību no SFL sacensībām FK "Dinamo Rīga" klubs informēja Latvijas Futbola federācija (LFF) dienu pirms 18. februārī notikušajām sieviešu futbola turnīru 2020. gada kalendāra izlozēm. Tāpat rīdzinieces mainījušas savus sākotnējos plānus un nestartēs arī Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sacensībās, kur līdz ar to, visticamāk, startēs tikai viens Latvijas pārstāvis. Saistībā ar kluba iegūto ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas sievietēm kvalifikācijas sacensībām LFF šī jautājuma apzināšanā un risināšanā ir uzsākusi sarunas ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA).

"Lai arī mēs ļoti labi apzināmies šīs situācijas specifiku, klubam šķiroties no vairākām savām līderēm, kuras karjeru turpina ārzemēs, ir jāsaprot, ka nebūs iespējams pamatoti gaidīt sieviešu futbola kopējo izaugsmi un tiekšanos uz izcilību, ja par to vienoti nerūpēsies visas iesaistītās puses. Attīstība slēpjas sadarbībā. Mēs kā LFF nosakām attīstības virzienu un cenšamies klubus motivēt iet šo attīstības ceļu, taču tam ir jābūt procesam, pret kuru visi attiecas vienlīdz atbildīgi. Pretējā gadījumā tam, ka katru gadu turpina augt futbolā iesaistīto meiteņu un sieviešu skaits, nebūs cerētās jēgas," pauž LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Sieviešu augstākā līga ar četriem dalībniekiem nav ilgtspējīgs projekts, tāpēc LFF strādā pie sieviešu futbola sacensību restrukturizēšanas ar mērķi jauno sistēmu, kas SFL paredz astoņas dalībnieces, ieviest 2021. gada sezonā. Jaunajai kārtībai ir jāparedz sportisko principu ievērošana ar komandu izkrišanas un paaugstināšanas iespējām līgu sistēmas ietvaros, kā arī, kā rāda prakse, daudz stingrākām sankcijām gadījumos, ja klubi savas saistības nepilda."

FK "Dinamo Rīga" komanda pērn savā debijas gadā SFL turnīrā kļuva par valsts čempionvienību, apturot Rīgas Futbola skolas sešus gadus ilgo triumfu sēriju.

Pērn SFL turnīrā startēja sešas komandas, pēdējās vietas ieguvējai BFC "Daugavpils" šogad pārceļoties uz 1. līgas turnīru. Savukārt pagājušās sezonas 1. līgas čempionvienība Rēzeknes BJSS nav izmantojusi tai pienākošās tiesības šosezon atgriezties SFL apritē, kas paredz attiecības disciplinārās sankcijas. Līdz ar to šosezon SFL turnīrā četros apļos spēkiem mērosies daudzkārtējās čempiones no Rīgas Futbola skolas un pērnās bronzas medaļnieces FS "Metta", kā arī iepriekš sacensībās startējušās "Riga United FC Ladies" un FK "Olaine" komandas.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgas dalībnieku skaits palielinājies no 11 līdz 13 komandām. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu turnīrā FK "Dinamo Rīga-2" vienības vietā piedalīsies kluba pirmā komanda, sacensībās nestartēs Rēzeknes novada BJSS, FK "Iecava" un FK "Jelgava" apvienotās komandas vietā sacensībās piedalīsies ar individuālām vienībām, bet BFC "Daugavpils" 1. līgā atgriežas pēc pērn ieņemtās pēdējās vietas SFL sacensībās. Dalībnieku rindas šogad papildinās FB "Gulbene 2005", bet tāpat kā pagājušajā sezonā arī gaidāmajā turnīrā cīņā dosies Liepājas Futbola skola, FK "Laidze"/Talsu NSS, SK "Super Nova", Rēzeknes BJSS, Rīgas Futbola skola-2, FK "Priekuļi", FK "Auda" un SK "Imanta".

Pēc viena apļa sacensībām 1. līgas komandas sezonas izskaņā vēl vienā savstarpējā aplī izspēlēs 1.-7. un 8.-13. vietu, ņemot līdzi pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus.

Savukārt Latvijas kausa izcīņas jaunajā sezonā piedalīsies abu sieviešu turnīru komandas. Ar izlozes palīdzību desmit 1. līgas dalībnieces ielozētas piecos pirmās kārtas pāros, bet trīs 1. līgas pārstāves tikušas pie automātiskas ceļazīmes uz otro kārtu. Četras otro kārtu pārvarējušās vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā turnīrā iesaistīsies arī SFL komandas.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs spējis izplesties nu jau līdz 17 vienībām, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Visās sešās līdzšinējās sezonās par turnīra uzvarētāju kļuvusi Rīgas Futbola skola, pērn finālā aizraujošā cīņā 11 metru sitienu sērijā pārspējot FK "Dinamo Rīga".

Turnīru spēles norisināsies no marta beigām līdz oktobra sākumam. Spēļu kalendāri tiks publicēti atsevišķi.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12472/izmainas...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-18 18:02, pirms 4 gadiem
Bleidelim kkas nogājis greizi ar aprēķiniem

     [+] [-]

, 2020-02-18 20:53, pirms 4 gadiem
Būs mazāk sagrāvju.