Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss iegūst ģenerālsponsoru, fināls notiks Jelgavā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas kauss iegūst ģenerālsponsoru, fināls notiks Jelgavā
"Riga" futbolisti priecājas par triumfu Latvijas kausā. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Par Latvijas kausa izcīņas futbolā ģenerālsponsoru kļuvis bukmeikeru uzņēmums "11.lv", tāpēc turnīru šogad sauks "Viensviens" Latvijas kauss. Fināls gaidāms 26. oktobrī Jelgavā, bet trešdien izlozē tika izlozēti pirmā posma pāri.

Pirmā posma izlozē bija 27 komandas, kuras ikdienā spēlē Latvijas otrās līgas čempionātā vai ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri - 16 no tām aizvadīs spēles, bet 11 uzreiz tika uz otro posmu, kur sacensībās iesaistīsies arī pirmās līgas vienības. Pēc tam 28 komandas otrajā posmā aizvadīs divas kārtas, noslēgumā noskaidrojot septiņas vienības, kuras iekļūs astotdaļfinālā, kurā jau iesaistīsies arī "Optibet" Virslīgas komandas.

Veiksmīga izloze trešdien izrādījās "Alberts", "Lielupe", "Līvāni"/"LīvMet", "Tente"/SFS, KEIKO, "Madona", "Nikers", "Ghetto", Mārupes SC, Albatroz SC un "Lubāna"/"Degumnieki"/MBJSS komandām, kurā pirmajā posmā nebūs jāsacenšas.

Pērn finālspēle notika Nacionālajā stadionā "Daugava", pirmoreiz vēsturē triumfējot "Riga" komandai, kas pēcspēles sitienu sērijā uzveica "Ventspili". Visu laiku titulētākā Latvijas kausa komanda ar astoņiem tituliem ir "Skonto", bet tai ar septiņiem tituliem seko "Elektrons", "Ventspils" un "ASK Rīga". No vēl eksistējošajām vienībām trešā labākā ir četras reizes uzvarējusī "Jelgava".

Līdz šim vienīgo reizi kausa fināls Jelgavā tika izspēlēts 2014. gadā.

"Viensviens" Latvijas kausa pirmās kārtas pāri:

Mājinieki - ViesiMājinieki - Viesi
"Caramba Rīga" - "Limbaži""Riga United" - "Karosta"
"LDz Cargo"/DFA - "Monarhs""Salaspils" - "Jūrnieks"
"Traktors" - "Krimulda""Olaine" - "Kalupe"
"Talsi"/"Laidze" - "Aliance""Jaunība"/"Upesciems" - Jūrmalas SS

  -1 [+] [-]

, 2019-05-08 15:08, pirms 5 gadiem
Ko lai saka - jau pirmajā kārtā pārītis ar "labu reputāciju". Ies vaļā Moneyball Daugavpilī

  +2 [+] [-]

, 2019-05-08 15:25, pirms 5 gadiem
Dažām 2. līgas komandām jāuzvar nieka 6 spēles un EL kvalifikācija ir kabatā! Nekas neiespējams.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 22:42, pirms 5 gadiem
Kur ''Balvi''?