Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Frunze: ''Uzvarēs mentāli labāk sagatavotā komanda''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Frunze: ''Uzvarēs mentāli labāk sagatavotā komanda''
Foto: fkventspils.com

FK ''Ventspils'' galvenais treneris Viorels Frunza intervijā Latvijas futbola federācijai (LFF) pirms gaidāmā Latvijas kausa finālspēles, kas 8. novembrī Ventspilī notiks starp ventspilniekiem un FK ''Liepāja'', dalījās pārdomās ar kluba ceļu līdz izšķirošajai spēlei un prognozēja izšķirošos rakstura iezīmes, kas kādai no komandai nodrošinās titulu.

Jau šo svētdien 8. novembrī Ventspilī tiks noskaidrots šīs sezonas Latvijas kausa īpašniece, izšķirošajā spēlē savā starpā cīnoties divām Kurzemes komandām - ''Ventspils'' un ''Liepājas''. Pusfinālā ventspilnieki bija pārāki pār RFS, kamēr ''Liepāja'' pieveica ''Valmieras'' klubu.

Pirms gaidāmās spēles ''Ventspiils'' galvenais treneris Viorels Frunza intervijā Latvijas futbola federācijai (LFF) izteicās, ka šī būs sezonas svarīgākā spēle: "Laikam jau šī būs sezonas svarīgākā spēle, jo pirmssezonā izvirzītais uzdevums bija iekļūt Eirokausos. Un svētdienas mačs būs spēle, kurā šo uzdevumu var atrisināt. No otras puses, uz kārts ir ne tikai Eirokausu ceļazīme. Tā tomēr ir spēle par trofeju, par kluba prestižu un godu. Jebkurš iegūts tituls ļauj futbolistiem ierakstīt savus vārdus kluba vēsturē, tā ka par mača svarīgumu nav iespējams pārspīlēt," sacīja ventspilnieku treneris.

Spēle tiks aizvadīta ventspilnieku stadionā, tādējādi ''Ventspils'' būs mājinieku statusā, taču uz šo spēli skatītājiem ierasties būs liegts Covid-19 pandēmijas dēļ: "Skaidrs, ka šis faktors var nākt par labu, jo mēs tomēr šajā laukumā pazīstam katru centimetru. Protams, patīkamāk būtu bijis spēlēt ar līdzjutējiem, it sevišķi finālā, taču situācija ir tāda, kāda tā ir. Ceram uz to, ka spēlēšana savā laukumā mums palīdzēs izcīnīt trofeju. Varbūt tikai nomināls, taču tas ir bonuss."

Līdz finālam Frunzes vadītie futbolisti uzvarēja Daugavpils ''Lokomotiv'', ''Jelgavu'' un RFS, taču treneris uzskata, ka visas spēles bijušas grūtas: "Te tiešām jāsaka, ka visi trīs mači bija sarežģīti. Ar to pašu "Lokomotiv Daugavpils" nemaz nebija tik vienkārši uz mākslīgā seguma laukuma ar viņiem cīnīties. Pēc tam sekoja 120 minūtes pret "Jelgavu", lai gan pamatlaikā mums, manuprāt, bija diezgan ievērojams pārsvars. Galu galā viss izšķīrās tikai pēcspēles sitienu sērijā. Tā bija emocionāla spēle. Un, visbeidzot, RFS - viena no spēcīgākajām komandām čempionātā. Spēle bija spraiga, nopietna."

Tikmēr pretiniekus finālā ''Liepājas'' komandu Frunze vērtē kā nopietnu pretinieku: "Liepājniekiem ir laba komanda, kas augusta beigās trāpīgi pastiprināja sastāvu ar labiem, kvalitatīviem izpildītājiem, ko var redzēt arī pēc spēles kvalitātes uzlabošanās. Pēc transfēru loga viņi iekrāja arī daudz punktu, tā ka pretinieks tiešām spēcīgs, bet finālmačā izredzes vērtēju kā 50 pret 50. Kas būs aukstasinīgāks, kas būs mentāli labāk gatavs, tas arī izcīnīs trofeju."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12954/v-frunza...

     [+] [-]

, 2020-11-06 12:24, pirms 3 gadiem
Nu tad sagatavo savu komandu mentāli labāk Manuprāt tagad labāk paklusēt,bet runāt varēsim pēc fināla,jo tikpat svarīgs tas fināls ir arī liepājniekiem.Vieni būs zirgā,otri zirgu mēslos