Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bekhema komanda Maiami "Inter" 2020. gadā pievienosies MLS

Emils Ozerinskis

Bekhema komanda Maiami "Inter" 2020. gadā pievienosies MLS
Foto no Deivida Bekhema Instagram profila.

Angļu futbola leģenda Deivids Bekhems kļuvis par ASV augstākās futbola līgas (MSL) komandas Maiami "Inter" īpašnieku. Jaunizveidotā Floridas futbola komanda pievienosies turnīram 2020. gadā.

Angļu futbola zvaigzne Deivids Bekhems 2007. gadā uzlika MLS turnīru uz pasaules futbola kartes, kļūstot par pirmo internacionālo superzvaigzni ASV futbola augstākajā līgā. Losandželosas "Galaxy" rindās Bekhems pavadīja sešas sezonas. Pēcāk Eiropas futbola zvaigznēm karjeras norietā ceļš uz MLS kļuva par teju standarta praksi. Bekhema pēdās sekoja Tjeri Anri, Andrea Pirlo, Zlatans Ibrahimovičs, Veins Rūnijs, Bastians Švainstaigers, Kakā, Dāvids Vilja un daudzi citi.

2007. gadā, pievienojoties Losandželosas "Galaxy" komandai, Bekhems vienojās par līgu par iespēju pēc spēlētāja karjeras beigām kļūt par MLS komandas īpašnieku ar ievērojamu atlaidi - 25 miljoniem. 2013. gadā tika sākts darbs, lai izveidotu jaunu komandu, kuras īpašnieks būs Bekhems. Komandas mājvieta noskatīta Floridas štatā - Maiami.

Darba gaitā tika izskatīti dažādi varianti komandas nosaukumam, tostarp Maiami "Vice", Maiami "Current" un Maiami "Fusion", kas bija bijušais komandas nosaukums kura spēlēja MLS turnīrā līdz 2002. gadam. Par oficiālo vienības nosaukumu pieņemts "Club Internacional de Futbol Miami", jeb īsāk Maiami "Inter". Komandas krāsas būs melna un rozā.

Bekhems jaunizveidotajā Maiami "Inter" komandā būs viens no sešiem lielākajiem īpašniekiem. Kopā ar angļu futbola zvaigzni klubs piederēs arī bijušajam popgrupas "Spice Girls" menedžerim Saimonam Fūleram, bolīviešu miljonāram Marselo Klurē, Floridas uzņēmējiem Džordžam un Hosē Masiem un japāņu bankas šefam Masajoši Sonam.

Bekhems un Maiami "Inter" īpašnieku grupa iecerējusi uzcelt 25 000 ietilpīgu stadionu, kurā komandai aizvadīt savas mājas spēles. Taču Maiami Brīvības parkā, kur iecerēts celts stadionu, jāveic dārgi toksisko atkritumu attīrīšanas darbi, kas neļaus stadiona būvniecību pabeigt līdz 2020. gada sezonas sākumam. Tādēļ tiek izskatītas citas iespējas, kur "Inter" vienībai aizvadīt savu pirmo sezonu. Tostarp Bekhems apmeklēja Maiami "Fusion" veco stadionu, kurš gan ir nolaists līdz kliņķim un attēlos izskatās pēc Černobiļas katastrofas laikā pamesta objekta. Taču Bekhems ir pārliecināts, ka šo pagaidu stadionu var paspēt savest kārtībā līdz 2020. gada sezonas sākumam, lai tieši tur uzsāktu komandas gaitas MLS turnīrā.

Plānos ietilpst arī "Inter" treniņu bāzes un jaunatnes akadēmijas izveidošana, kas varētu izmaksāt ap 45 miljoniem. Kopumā ar lielā stadiona un 750 vietīgas viesnīcas būvēšanu "Inter" izmaksas jau sasniegtu vienu miljardu lielus tēriņus, kuros nav ierēķināta spēlētāju un treneru atalgošana.

Maiami "Inter" pievienosies MLS turnīram 2020. gadā kopā ar otru paplašināšanās komandu no Nešvilas, tādējādi palielinot līgas komandu skaitu līdz 26. Bekhems noteikti vēlēsies atkārtot Atlantas komandas panākumus, kura šajā sezonā triumfēja MLS līgā, tikai divas sezonas pēc iepriekšējās MLS līgas paplašināšanās.

Izmantotie resursi:
https://www.dailymail.co.uk/