Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Celtic" tiek atzīta par Skotijas pārtrauktās sezonas čempioni

Rolands Eliņš

"Celtic" tiek atzīta par Skotijas pārtrauktās sezonas čempioni
Glazgovas "Celtic" futbolisti. Foto: PA/Scanpix

Skotijas futbola Premjerlīgas (SPFL) valde šodien oficiāli nobalsoja par sezonas neizspēlēšanu līdz galam un apstiprināja vietu sadalījumu. Devīto gadu pēc kārtas par čempioniem kronēti Glāzgovas „Celtic” futbolistis, kamēr „Heart of Midlothian” izkritusi no augstākās līgas.

Skotijā vienošanās par sezonas pārtraukšanu un neatsākšanu bija pieņemta jau iepriekš, bet tagad līgas valde apstiprinājusi to oficiāli un vienojusies par vietu sadalījumu. Visi 12 Premjerlīgas klubi piekrita, ka sezonas pabeigšana nav reālitisks scenārijs, taču viedokļi atšķīrās par izkrišanu no līgas. Pēdējā vietā esošā „Hearts” vienība iepriekš bija draudējusi ar tiesāšanos, ja pārtrauktā sezonā noslīdēs uz pirmo līgu, taču šodien pieņemts tieši šāds lēmums.

„Hearts” atradās 12. vietā līgā, par četriem punktiem atpaliekot no priekšpēdējās vietas un par sešiem punktiem – no devītās vietas.

SPFL valde nolēma vietu sadalījumu noteikt pēc vidēji spēlē gūtā punktu skaita, kas gan turnīra tabulu, salīdzinot ar to sezonas pārtraukšanas brīdī, izmainīja minimāli – „St. Johnstone”, kas bija aizvadījusi vienu spēli mazāk, pacēlās no septītās uz sesto vietu, apsteidzot „Hibernian”.

Savukārt Skotijas čempiones tituls atkal nonācis Glāzgovas „Celtic” rīcībā. „Celtic” sezonas pārtraukšanas brīdī bija 13 punktu pārsvars pār savu sīvāko konkurenti „Rangers”, kura savukārt ieņēma pārliecinošu otro vietu.
„Celtic” šis ir devītais Skotijas čempiones tituls pēc kārtas un kopumā 51. tituls kluba vēsturē.

Skotijas līgas vadība pieņemto lēmumu komentēja, norādot, ka visas futbola sacensības Skotijas teritorijā ir aizliegtas vismaz līdz desmitajam jūnijam koronavīrusa pandēmijas dēļ, kamēr UEFA ir aicinājusi nacionālās futbola līgas par savu sezonu un turpmākajiem plāniem tikt skaidrībā līdz 25. maijam.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...