Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Trīs Krimas klubi uzņemti Krievijas pēc spēka trešajā līgā

Agris Suveizda

Oficiāli: Trīs Krimas klubi uzņemti Krievijas pēc spēka trešajā līgā
Pārbaudes spēle starp Sevastopoles SKČF un Jaltas "Zhemchuzhina" beidzās ar neizšķirtu 1:1
Foto: fcskchf.com

Krievijas Futbola savienības (RFS) Izpildkomiteja oficiāli apstiprinājusi Simferopoloes TSK, Sevastopoles SKČF un Jaltas "Zhemchuzhina" 2. Divīzijas Dienvidu zonas dalībnieku sastāvā, vēsta paziņojums savienības mājaslapā. Izpildkomitejas sēdē tika nolemts Krimas klubiem nepiemērot īpašus noteikumus saistībā ar to licencēšanu vai dalību sacensībās.

Krimas klubi reģistrēti Krievijā
Kā vēsta R-Sport rīcībā esošā informācija, Krimas un Sevastopoles futbola klubi kā juridiskas personas esot reģistrētas Krasnodarā un Rostovā pie Donas. Šie trīs klubi gan nebija vienīgie, kas cerēja saņemt atļauju startēt Krievijas čempionātā – pie tās netika, piemēram, Simferopoles SKIF, kas tika izveidota kā reālā Simferopoles "Tavriya" pēcnācēja. Gan "Tavriya", gan "Sevastopol" iepriekšējā sezonā piedalījās Ukrainas Premjerlīgā. "Sevastopol" rindās spēlēja arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Fertovs.

Simferopoles TSK (pilnā nosaukumā ""Tavriya" Simferopole Krima") un Sevastopoles SKČF ("Melnās jūras flotes sporta klubs") ir šogad dibinātas jaunas organizācijas, kuras sevi no paša sākuma pozicionēja kā Krievijas, nevis Ukrainas klubus. Kamēr Simferopolei un Sevastopolei bija klubi Ukrainas Premjerlīgā, Jaltu 2010. gadā dibināts klubs "Zhemchuzhina" pārstāvēja Ukrainas pēc spēka trešajā līgā, līdz pirms gada tam tika atņemts profesionāla kluba statuss.

RFS prezidents: "Sporta ministrija akceptēja Krimas klubu uzņemšanu"
"Krimas republikas galva nosūtīja mums vēstuli, kurā lūdza pieņemt noteiktus klubus Krievijas sacensībās," dienu pirms oficiālā lēmuma paziņošanas tika citēts Krievijas Futbola savienības prezidents Nikolajs Tolstihs. "Analoģisks lūgums mums ir no Sevastopoles pilsētas vadības. Atklājām savu pozīciju FIFA un UEFA, ziņojām par paveikto darbu un pavēstījām, ka Ukrainas puse pēdējā brīdī atteicās no piedalīšanās četru pušu pārrunās."

"Sezona jau ir sākusies, bet 2. Divīzijas Dienvidu zona vēl nav startējusi," Tolstihs turpināja. "Vērsāmies pie Sporta ministrijas ar lūgumu sniegt padomu par tālākām darbībām. Un saņēmām atbildi: RFS ir viena no Krievijas sporta federācijām, bet atbilstoši Krievijas Federācijas likumdošanai Krimas sporta klubiem un organizācijām visās federācijās ir vienlīdzīgas tiesības ar pārējiem reģioniem būt biedra statusā."

Ukrainas FF viceprezidents: "Neļausim Krimā aizvadīt citas valsts čempionātu"
Ukrainas Futbola federācijas viceprezidentam Anatolijam Popovam tika vaicāts, vai federācija iebildīs par to, ka Krimas klubi ir reģistrēti Krievijā, vai vēl nogaidīs, kad tie bez Ukrainas atļaujas Krimas pussalā aizvadīs pirmās spēles: "Tiksim skaidrībā vienreiz un par visām reizēm: Krima pagaidām ir okupēta, bet tā ir Ukrainas teritorija. To ir atzinušas visas starptautiskās sabiedrības ANO Ģenerālās asamblejas līmenī. Tādējādi arī viss futbols Krimā atrodas Ukrainas Futbola federācijas jurisdikcijā. Ar visām no tā izrietošajām sekām. Mūsu valsts darīs visu, lai atgūtu Krimu, bet mēs – lai Krimas futbolu atgrieztu Ukrainā."

"Ja kaimiņvalsts tā rīkojas, tad ir jāzina sekas. FIFA un UEFA pozīcija ir neapšaubāma – vienas asociācijas klubi nedrīkst spēlēt citas asociācijas turnīros bez pirmās asociācijas ziņas. Un citu federāciju klubu spēles mūsu teritorijā nedrīkst notikt bez Ukrainas Futbola federācijas atļaujas. Bet mēs šādā situācijā piekrišanu nedosim," Popovs turpināja. "Tagad izpētīsim un detalizēti aplūkosim, ko ir izdarījusi RFS. Bet to, kā tieši rīkosimies, lemsim federācijas izpildkomitejā."

"Vai to var saukt par Ukrainas un Krievijas futbola kara sākumu? Diemžēl šodien esam nevis futbola, bet gan īsta kara liecinieki no mūsu ziemeļu kaimiņa puses. Tajā mirst bērni, veci cilvēki un jauni puiši. Lūk, kur ir traģēdija. Par laimi, futbola karā cilvēki nemirst. Bet futbols patiesi ir kļuvis par šīs situācijas ķīlnieku. Un mēs, kā savas valsts pilsoņi, pieturēsimies valsts pozīcijai."

Krievijas sporta ministrs: "Krima un Sevastopole ir Krievijas subjekti"
Iepriekš presē bija izskanējusi informācija, ka gadījumā, ja Krimas klubi pievienosies Krievijas čempionātam, Krievijas futbolam draud bargas sankcijas no UEFA un FIFA, ieskaitot izslēgšanu no Eirokausiem. Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko gan neuzskata, ka sankcijas varētu tikt piemērotas un ka Ukrainai būtu pamats protestēt: "Nav jēgas runāt par FIFA un UEFA. Krima un Sevastopole – divi Krievijas Federācijas subjekti. Tiem ir tiesības pēc mūsu likumiem piedalīties, kur vien vēlas. Kam zvanīt? Ko prasīt? Tā ir mūsu iekšējā teritorija un mūsu iekšējā lieta. Tā ir Krievija, bet Krievija ir FIFA un UEFA biedre."

"Pats galvenais, kāda pozīcija ir FIFA un UEFA," sacīja Krievijas Futbola savienības goda prezidents Vjačeslavs Koloskovs. "Ja šāds lēmums ir pieņemts, tad ir pamats pieņemt, ka sankciju nebūs. Izpildkomiteja nebojātu RFS reputāciju un neapdraudētu klubus, kuri spēlē Eirokausos."

Tikmēr kāds vārdā nenosaukts FIFA pārstāvis sarunā ar R-Sport atklājis, ka FIFA šobrīd vēl neesot informēta par Krievijas Futbola savienības pieņemto lēmumu: "Šobrīd FIFA rīcībā nav nekādu dokumentu par pieņemto lēmumu, par kuru runājat. Reakcija var sekot tikai pēc tam, kad tiks saņemta oficiāla vēstule un skaidrojums, tāpēc runāt par sankcijām ir pāragri."

Izmantotie resursi:
Итоги Бюро Исполкома РФС. РФС. Новости....
РФС ожидает три клуба Крыма
и Севастополя в...

Виталий Мутко: "В вопросе крымских клубов
нет...

Клубы Крыма и Севастополя зарегистрированы в...
Можно полагать, что санкций к РФС из-за...
ФИФА не в курсе решения РФС по крымским клубам,...
Анатолий Попов: «Если Россия так поступает с...

Vai atbalstāt Krimas klubu spēlēšanu Krievijas čempionātā?

  • 52

  • 149

  • 5


1 2 54 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 02:47, pirms 10 gadiem
Par Krimu ne krievijas sastāvā!

 +12 [+] [-]

, 2014-08-01 03:04, pirms 10 gadiem
Gazprom ir viens no lielajiem UEFA sponsoriem. Katrs pats var izdomāt, vai šī organizācija gribēs strīdēties ar Krieviju.

  +7 [+] [-]

, 2014-08-01 03:12, pirms 10 gadiem
Uzņemiet beidzot arī oficiāli Savicka Dinamu un Jaunupa VEFu kādā nebūt RUS līgā

Nav ko šiem slapstīties zem " nevajagjauktsportuarpolitiku"

 +10 [+] [-]

, 2014-08-01 03:13, pirms 10 gadiem
Kāpēc skonta nepaņēma? Nepareizi uzrakstīja pieteikumu? Ja spēlētu, uzreiz būtu pilns stadions ar saviem "boļelām". Nevajadzētu nekādu "Ga-said".

  +4 [+] [-]

, 2014-08-01 03:15, pirms 10 gadiem
spēlmanis rakstīja: Uzņemiet beidzot arī oficiāli Savicka Dinamu un Jaunupa VEFu kādā nebūt RUS līgā

Nav ko šiem slapstīties zem " nevajagjauktsportuarpolitiku"
Šie jau spēlē. Nekur neslapstās. malači!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 03:19, pirms 10 gadiem
zefons rakstīja: Šie jau spēlē. Nekur neslapstās. malači!
Neesmu pasekojis kādu brīdi , beidzot ir pateikuši " mēs spēlējam Krievijas līgās " ?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 03:21, pirms 10 gadiem
Nožēlojami.

     [+] [-]

, 2014-08-01 04:00, pirms 10 gadiem
Tas jau ir par traku !

  +4 [+] [-]

, 2014-08-01 05:37, pirms 10 gadiem
spēlmanis rakstīja: Uzņemiet beidzot arī oficiāli Savicka Dinamu un Jaunupa VEFu kādā nebūt RUS līgā
Kur tad šie klubi, tavuprāt, spēlē? Pilnīgi oficiāli Krievijas atklātajā čempionātā.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 06:00, pirms 10 gadiem
Ceru un ticu, ka ap pusdienlaiku te būs pāri simtam komentāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 07:38, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Kur tad šie klubi, tavuprāt, spēlē? Pilnīgi oficiāli Krievijas atklātajā čempionātā.
Oficiāli nav pateikuši ,ka RUS . Kur Cipuļa bildi liki ? Vienmēr Tavi tintuka jautājumi ar to Cipuļa foto asociējušies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-08-01 07:54, pirms 10 gadiem
markiss3 rakstīja: toto depili uz lukasjenko liigu
Baltkrieviem nevajag šitādus meistarus , normāls čempionāts viņiem un te pēkšņi Gavrilovs ar savu kārtību ...

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 08:17, pirms 10 gadiem
"Nav jēgas runāt par FIFA un UEFA. Krima un Sevastopole – divi Krievijas Federācijas subjekti."

Kā tad! Tas Mutko var iet d**** pa taisno!
Slēpts komentārs: Januks
Slēpts komentārs: Januks

  +3 [+] [-]

, 2014-08-01 08:59, pirms 10 gadiem
spēlmanis rakstīja: Oficiāli nav pateikuši ,ka RUS . Kur Cipuļa bildi liki ? Vienmēr Tavi tintuka jautājumi ar to Cipuļa foto asociējušies
Par basketu neko nezinu kas tur kurā līgā spēlē, bet Dinamo pavisam oficiali jau no pirmās dienas spēlē Krievijas čempī.

  +7 [+] [-]

, 2014-08-01 09:23, pirms 10 gadiem
Januks rakstīja: Tev baigi rūp tā Krima? Ukrainas valdība no tās tik sūca naudu un neieguldīja tās attīstībā ne kapieku. Ja Krima vēl skaitās Ukrainas sastāvā, tad kāpēc viņi saviem "tautiešiem" nogrieza ūdens padevi, elektrību un neturpina maksāt algas?
Gudrs, puišeli, tu neesi.
1) lasi rakstu - klubi drīkst spēlēt citu valstu līgās, ja to atļauj konkrētās valsts federācija;
2) No Krimas nav ko sūkt - tas ir dotācijas reģions, kurā Ukraina katru iegulda vairāk nekā no tās saņem;
3) Krima ir okupēta, tai skaitā, atņemti (nacionalizēti) Ukrainas uzņēmumi, līdz ar to Ukrainai nav nekāda pamata maksāt algas. Pensijas un pabalsti tiek maksāti tiem, kas nav pieņēmuši Krievijas pilsonību un nesaņem Krievijas pensijas un pabalstus.
4) Ja tev nozags mobilo telefonu, turpināsi maksāt par zagļa telefonsarunām?

  +6 [+] [-]

, 2014-08-01 09:32, pirms 10 gadiem
Pagaidīsim FIFA un UEFA reakciju. Tikmēr Mutko un pārējie var ļūtīt cik un ko grib.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 09:43, pirms 10 gadiem
>>>Zebiekste007
Loti laba atbilde Janukam,būtu to pašu rakstījis.Mani vairāk interesē UEFA rīcība,jo viņi tagad nostādīti muļķīgā situācijā.Pēc būtības šis jautājums nemaz nav apspriežams,jo kamēr Krimas pievienošana Krievijai nav oficiāli atzīta,nekāda piedalīšanās Krievijas čempionātā nav iespējama.Krievi jau cenšās apiet šo likumu ar līkumu,tāpēc klubi tiek reģistrēti oficiālajā Krievijas teritorijā.Strīdēties ar Krieviju arī viņiem droši vien negribās,tāpēc ļoti interesanti būs pavērot situācijas risinājumu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 10:00, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Pagaidīsim FIFA un UEFA reakciju. Tikmēr Mutko un pārējie var ļūtīt cik un ko grib.
tieshi taa - Krima starptautiski veel aizvien ir Ukrainas sastavdala. Kaa tur ir ar klubu spelesanu citu valstu chempii? Liekas, ka UEFA nebija iipashi pozitiivi noskanota.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 10:02, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Gazprom ir viens no lielajiem UEFA sponsoriem. Katrs pats var izdomāt, vai šī organizācija gribēs strīdēties ar Krieviju.
zini, arii pirms Gazprom taa vieta nebija tuksha... nevajag palikt par kaajslaukji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-01 11:21, pirms 10 gadiem
oi kadi krimas aizstavi, bet tai pasa laika siekalas tecina skatoties krievu hokeju ligu.. Dubultstandarti?

  -1 [+] [-]

, 2014-08-01 11:49, pirms 10 gadiem
Spēlēt citos čempionātos drīkst ar vietējās federācijas atļauju. Piemēram, hokejā RD tādu ir saņēmuši no LHF.
Ukrainas futbola federācija šādu atļauju Krimas klubiem nedod.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-01 12:30, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: krimas klubiem jau vairs nav saistoši UFF lēmumi, bet gan KFF atļauja
Tas, ka Krima šobrīd ir okupēta, neko nemaina. Starptautiskās organizācijās, tai skaitā ANO, tā joprojām ir Ukraina un Krievijas vienpusējie lēmumi un rīcība nemaina šo statusu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 54 komentāri