Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga soda "Crystal Palace" par sastāva spiegošanu

Premjerlīga soda "Crystal Palace" par sastāva spiegošanu
Foto: www.bbc.co.uk

Anglijas futbola Premjerlīga sodījusi "Crystal Palace" par godīgas spēles principu pārkāpšanu. Ļoti ticams, ka pie vainas bijis pagājušās sezonas spiegošanas skandāls.

Pagājušā gada aprīlī "Crystal Palace" un "Cardiff City" aizvadīja savstarpēju Premjerlīgas maču, Kārdifas kluba futbolistiem piekāpjoties ar 0:3. Spēle gan atmiņā vairāk paliks ar skandālu, kas tai sekoja.

"Cardiff City" apgalvoja, ka "Crystal Palace" labu laiku pirms spēles esot ieguvis informāciju par Velsas kluba sākumsastāvu mačam. Aizdomas bija par "Crystal Palace" direktora Iana Mūdija dalību sastāva spiegošanā – Mūdijs pirms tam bija strādājis "Cardiff City", kur viņam acīmredzot vēl bija pieejama informācija.

"Cardiff City" iesniedza sūdzību Premjerlīgā, un šodien tika izziņots līgas vadības lēmums. "Crystal Palace" tika piespriests naudas sods, oficiālais iemesls – noteikuma B16 pārkāpšana. Konkrētais noteikums paredz, ka klubi ar līgu saistītās darbības veiks pēc vislabākās sirdsapziņas un ievēros godīgas spēles principus gan pret saviem konkurentiem, gan pret līgas organizāciju. Naudas soda apmērs netiek atklāts, taču maksimāli iespējamā summa ir 25 tūkstoši britu mārciņu (~ 31,25 tūkstoši eiro).

Neviens no iesaistītajiem klubiem oficiālus komentārus šajā jautājumā nesniedz (aprīlī "Crystal Palace" noliedza iespējamo spiegošanas faktu). Iepriekš saistību ar spiegošanas skandālu noliedz gan Mūdijs, gan arī bijušais "Crystal Palace" galvenais treneris Tonijs Pjuliss, kurš šovasar pameta klubu. Jāpiebilst, ka "Cardiff City" pagājušajā sezonā zaudēja savu vietu Premjerlīgā.

Izmantotie resursi:
Barclays Premier League football news,...
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2014-08-18 21:03, pirms 10 gadiem
Tikmēr Kurtuā šovakar debitēs premjerlīgā!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-18 21:10, pirms 10 gadiem
Crystal Palace spēlē premjerlīgā!

  +2 [+] [-]

, 2014-08-18 21:16, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Tikmēr Kurtuā šovakar debitēs premjerlīgā!!!
Par sausu spēli un Koštas hat-rick.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja