Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas līgu futbolistiem aizliedz piedalīties totalizatoros uz jebkurām spēlēm pasaulē

Andrejs Siliņš

Anglijas līgu futbolistiem aizliedz piedalīties totalizatoros uz jebkurām spēlēm pasaulē
Foto: wageronsports.com

Anglijas Futbola asociācija (FA) pieņēmusi lēmumu pirmo astoņu Anglijas futbola līgu spēlētājiem turpmāk aizliegt izdarīt likmes uz jebkurām futbola spēlēm pasaulē, apstiprinājis FA ģenerālsekretārs Alekss Horns.

"Mums ir liels gods par futbola spēles taisnīgumu un godīgumu šajā valstī un ir ārkārtīgi svarīgi, lai cilvēki ticētu tam, kas notiek laukumā," sacīja Horns. "Ar šo soli mūsu vēsts ir vienkārša - ja esi mūsu futbola spēlētājs, tu nedrīksti izdarīt likmes uz nevienu spēli pasaulē."

Pieņemtās normas attiecas ne vien uz spēlētājiem, bet arī treneriem, klubu darbiniekiem un tiesnešiem. Nedrīkst izdarīt likmes ne tikai uz spēļu iznākumiem, bet specifiskākām lietām kā treneru nomaiņa, spēlētāju pārejas un tamlīdzīgi. Lai iepazīstinātu ar jaunajiem noteikumiem, FA pirmssezonā sākusi vizītes pie klubiem.

Likmes aizliegts izdarīt klātienē, tiešsaistē, pa telefonu vai draugiem, tāpat aizliegts tās izdarīt caur trešajām personām.

Līdz šim spēlētājiem bija aizliegts izdarīt likmes uz savas līgas spēlēm. Jaunie noteikumi stājušies spēkā ar šo dienu.

Izmatotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2014-08-01 17:20, pirms 10 gadiem
Latvijā nevar atklāt, ka kluba prezidenti un spēlētāji liek, diez kā Anglijā atklās, ka spēlētāju paziņas liks?!

     [+] [-]

, 2014-08-01 17:35, pirms 10 gadiem
Basketlv rakstīja: Latvijā nevar atklāt, ka kluba prezidenti un spēlētāji liek, diez kā Anglijā atklās, ka spēlētāju paziņas liks?!
Tādēļ, ka Anglija nav Latvija

Ne sliktāka, ne labāka, bet vienalga... NAV

     [+] [-]

, 2014-08-01 18:13, pirms 10 gadiem
A tā varētu domāt, ka kkāds Premjerlīgas spēlētājs piebrauc pie toto kantora lodziņa ar auto, iznes čemodānu ar naudu un uzliek uz savas komandas kāsienu...

Tā kā tagad tas notiek virtuālā vidē, tad es neredzu nekādu mehānismu kā šī aizlieguma ieviesēji varētu kontrolēt šī likuma izpildi. Nez vai, bez tiesībsargājošo iestāžu dokumenta, toto kantori drīkst izpaust ziņas par spēlētājiem un to no kādiem bankas kontiem ir veiktas likmes.

Nemaz nerunājot, ka var mazliet iespringt un apiet šo sistēmu vai arī iesaistīt trešās personas.