Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

A un B grupa: favorītes – Francija un Argentīna

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

A un B grupa: favorītes – Francija un Argentīna
Francijas izlases treneris Raimons Domeneks
Foto: AFP/Scanpix

Papildus savām piezīmēm par PK2010 finālturnīra dalībniecēm uzsāku arī nelielu četru blogu sēriju par visām astoņām grupām un izlašu izredzēm, balstoties uz bukmeikeru viedokli. Pirmajā blogā – A un B grupu apskats. Favorītes tajās – Francija un Argentīna.

A grupa

Izlašu cerības izkļūt no grupas bukmeikeru vērtējumā (bwin.com)

IzlaseCerības
Francija69.8%
Meksika49.1%
Urugvaja49.1%
DĀR32.0%

Bukmeikeri uzskata, ka spēcīgākā izlase šajā grupā ir pasaules vicečempione Francija. Interesanti, ka šī izlase finālturnīra izlozē bija pēdējā grozā (toreiz gan 2.-4. grozs tika veidots pēc reģionālā principa). Mazākās cerības ir mājiniecei DĀR – bukmeikerus nespēj ietekmēt pat fakts, ka līdz šim visā PK vēsturē mājinieki nekad vēl nav beiguši turnīru pēc 1. fāzes (vai tas būtu grupu turnīrs vai „play-off” spēle). Ja tic tam, ka Francija ir grupas favorīte un DĀR – pastarīte, tad otro ceļazīmi savā starpā dalīs Meksika un Urugvaja.

Starp citu, meksikāņi un urugvajieši tiksies tieši pēdējā kārtā. Pašam man negribētos ticēt, ka otrs šīs grupas pēdējās kārtas mačs starp Franciju un DĀR vairs neko neizšķirs (proti, ka Francija jau būs nodrošinājusi vietu 1/8 finālā, bet DĀR jau būs zaudējusi visas cerības). Taču jāpiekrīt tiem, kas uzskata – ja DĀR vēlas tikt ārā no grupas, tad noteikti jāņem punkti atklāšanas cīņā pret Meksiku. Zaudējuma gadījumā mājiniekiem beigās vēl paliek ļoti smags mačs ar frančiem un diez vai pietiks ar, piemēram, vienu uzvarētu spēli pret Urugvaju. Viena no visgrūtāk paredzamajām grupām, tomēr mēģināšu prognozēt: 1. Francija, 2. Meksika, 3. DĀR, 4. Urugvaja.

B grupa

Izlašu cerības izkļūt no grupas bukmeikeru vērtējumā (bwin.com)

IzlaseCerības
Argentīna84.0%
Nigērija47.7%
Grieķija40.3%
Dienvidkoreja28.0%

Argentīna ir pārliecinoša grupas favorīte – krietni pārliecinošāka nekā Francija savā A grupā. Pēc bukmeikeru domām varbūtība, ka argentīniešiem turnīrs beidzas jau pēc trim spēļu dienām, ir tikai 16%. Pastarīšu loma (līdzīgi kā A grupā DĀR) atvēlēta Dienvidkorejas izlasei. Mani pārsteidz, ka par otro spēcīgāko izlasi šajā grupā bukmeikeri uzskata Nigēriju... Pašam gan grieķi, gan korejieši šķiet bīstamāki. Varbūt Nigērijas pluss ir tāds, ka pirmā spēle tai ir ar Argentīnu? Vienlaikus laba iespēja gan pārsteigt „neiesildījušos” Argentīnu, gan (pat ja 1. kārtā sanāk zaudēt Mesi &Co vienībai) ieskrieties pirms savām svarīgākajām cīņām pret Grieķiju un Dienvidkoreju. Tādā ziņā smagāk grieķiem – pēdējā kārtā jāspēlē ar Argentīnu, līdz ar to jādara viss, lai pirmajos divos mačos tiktu vismaz pie četriem punktiem. Mana prognoze: 1. Argentīna, 2. Grieķija, 3. Dienvidkoreja, 4. Nigērija.

Kādi būs 1/8 finālu pāri?

A grupas divas labākās izlases 1/8 finālā spēlēs ar divām labākajām izlasēm no B grupas. Varens pāris priekš 1/8 fināla būtu Francija – Argentīna, vai ne? Ja nu tomēr abas šīs savu grupu favorītes izcīna 1. vietu, tad nekā. Frančiem varētu tikt, piemēram, Nigērija vai Grieķija, bet Argentīnai - Meksika vai Urugvaja.

Pieņemot, ka Francija un Argentīna tiek tālāk, kurām no pārējām izlasēm ir lielākās cerības turpināt cīņu 1/8 finālā?

  • 19

  • 178

  • 42

  • 26

  • 35

  • 14


1 2 39 komentāri

 +93 [+] [-]

, 2010-05-31 22:56, pirms 14 gadiem
Ceru, ka grieķi netiks tālāk!

 +28 [+] [-]

, 2010-05-31 22:58, pirms 14 gadiem
Transporter rakstīja: Ceru, ka grieķi netiks tālāk!
Tas par Latvijas apspēlēšanu kvalifikācijas turnīrā?

 +25 [+] [-]

, 2010-05-31 22:59, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Tas par Latvijas apspēlēšanu kvalifikācijas turnīrā?
Protams! Kā arī par tiesnešu pietiesāšanu par labu viņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-31 23:13, pirms 14 gadiem
Tak nav jau taa Dienvidkoreja arii tik ljoti vaajaaka par Griekjiju un Nigeeriju.VAreetu vien vismaz vienus no vinjiem panjemt ar komandas speeli,kura,pienjemu,Nigeerijai pieklibo.To es spriezhu peec ĀNK.

 +18 [+] [-]

, 2010-05-31 23:15, pirms 14 gadiem
Franči īstenībā arī varētu "palikt" grupā (Grieķija , protams, arī), viņiem ir tādi spēlētāji, bet treneris nejēdz viņus izmatot...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-05-31 23:25, pirms 14 gadiem
Franchi netiks aaraa no grupas, tas nu ir toch..karstasiniigie latiinjamerikaanji (mexika, urugvaja) izbaaziis vinjus

  +9 [+] [-]

, 2010-05-31 23:28, pirms 14 gadiem
Par Grieķiju tad jau. Nesaprotu, kā var ienīst grieķus tikai tāpēc, ka Ovrebo ir (nu jau bija) debīls tiesnesis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-31 23:34, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: grieķus var ienīst par viņu spēles stilu jau vien...
stils, kā stils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-31 23:47, pirms 14 gadiem
Urugvajas uzbrukums(Suaress, Forlans) izskatās interesanti, nevajag šo izlasi nenovērtēt!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-06-01 00:06, pirms 14 gadiem
Par Meksiku

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 00:38, pirms 14 gadiem
anjo rakstīja: Tas par Latvijas apspēlēšanu kvalifikācijas turnīrā?
arī man negribētos lai Grieķi tiek talāk, jo tā komanda nepatīk pēc tam kad uzvarēja šķiet Eiropas čempionāta.. iesit pāris golus un tik sēž aizsardzībā.. vispār nav ko redzēt no futbola

  -1 [+] [-]

, 2010-06-01 00:39, pirms 14 gadiem
vispār.. kapēc Francijai tik lieli procenti.. domāju Urugvaja un iespējams arī Meksika var pieveikt Franciju

     [+] [-]

, 2010-06-01 00:40, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Franči, domāju, ka tiešām pat varētu nebūt pirmie un no grupas neiziet, bet atkal- man nepatīk, ka tiek d**sts uz treneri- nu nosuc kas tad ir tāds frančiem, ka viņiem tagad būtu jāspēlē obligāti kaut 1/4 finālā? Kas tad??? Kādas superzvaigznes viņiem ir, ka viņiem būtu jābūt paar angļiem, spāņiem, brazīļiem, to pašu Holandi, Vāciju, Argentīnu, Portugāli, itāliem labākiem...

bars melnu ni***u viņiem, atvainojos par izteicienu, pārsvarā ir... Riberī un daži penši labi...
nu ko nu darī? tādas jau ir tās koloniālisma politikas sekas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-01 09:10, pirms 14 gadiem
Katram ir tiesības uz savu viedokli, arī autoram, taču spriežot pēc redzētā atlases ciklā un pārbaudes spēlēs, ne Francija, ne Argentīna nav favorītes savās grupās. Manuprāt, abām ir ļoti reālas iespējas netikt nākamajā kārtā.

     [+] [-]

, 2010-06-01 09:19, pirms 14 gadiem
Francija favorīte?

     [+] [-]

, 2010-06-01 09:34, pirms 14 gadiem
Pandora rakstīja: Katram ir tiesības uz savu viedokli, arī autoram, taču spriežot pēc redzētā atlases ciklā un pārbaudes spēlēs, ne Francija, ne Argentīna nav favorītes savās grupās. Manuprāt, abām ir ļoti reālas iespējas netikt nākamajā kārtā.
Spriežot pēc pārbaudes spēlēm? Atlases ciklā abas spēlēja ļoti slikti, bet ne jau pārbaudes spēlēs. Francijia pret Kostariku pēc ļoti ilgiem laikiem aizvadīja ļoti labu spēli, un šis mačs un taktikas maiņa vieš cerības, ka beidzot Francija Domeneka vadībā sāks spēlēt. Tāpat ar Argentīnu. Lai arī pretī bija Kanāda, varēja manīt, ka uzbrukuma potenciāls ir vienkārši graujošs. Gan Francija, gan Argentīna neapšaubāmi ir grupas favorītes, tur nav divu domu. Cita lieta vai abas spēles izmantot potenciālu un arī play-offos tālu aizkļūt, bet no grupas abas noteikti tiks ārā.

  +8 [+] [-]

, 2010-06-01 09:44, pirms 14 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: nu pasaki kas viņiem ir reāli- Anrī, Anelkā, kam labākie gadi aiz muguras, vēl kāds... un tad bars talantu no franču līgas (kas neskaitās tomēr pati top līga)... un viss.
Ar Spānijas, Brazīlijas un Anglijas sastāvu tur pat ko salīdzināt nav, Argentīnai ir Messi, Portugālei Krištiano, vāciem klubs tikko ČL finālā spēlēja... Holandei vesels bariņš finālā ČL spēlēja.
Varbūt vēl vienīgi itāļi šobrīd ar pārāk ne pārāk izskatās.

Protams, uz ne top izlašu fona sastāvs ir ok, bet mēs EURO 08 redzējām kādas frančiem ir izredzes pret lielajām komandām uz šo brīdi... var novelt vainu uz treneri, bet var arī objektīvi paskatīties uz sastāvu- tas, ka kāds kruti spēlē franču līgā, nenozīmē, ka viņu uzreiz tā var pielīdzināt LaLiga un Premjerligaas grandiem
Atvaino, bet, ja tu nezini spēlētāju un neseko līdzi līgai, nenozīmē, ka viņš ir slikts. Spēlētāja meistarību nenosaka pēc viņa zvaigznes statusa. Tu neko nezini ne par Lorisu, ne Gurkufu, ne Tulalānu, tāpēc tiešām iesaku nerunāt, jo viņi visi ir pasaules klases futbolisti. Aizsardzībā Francijai ir Abidāls un Evrā, vidējā līnijā ir Maludā, uzbrukumā Riberī - uzvārdi, kas neprasa komentārus. Saprotu, ka tu visus mēri pēc superzvaigžņu statusa un skaita, tad jau tevis pieminētajai Anglijai arī nekā nav - "kaut kādi" Džonsoni, Lenoni, Heskiji, Hārti, Džeimsi, Krauči...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-01 10:52, pirms 14 gadiem
Ja njem veeraa izlases potenciaalu, tad Francijai vajadzeetu kaut ar aizsietaam aciim iziet no grupas. Izlase ir ljoti speeciiga, pat bez L.Diarras, Benzemas un Nasri. Bet, speeleejot Domeneka vadiibaa, taa mocaas un nevar attaisnot savu potenciaalu. Ceru, ka, man nemanot, viss iet uz labo pusi, savaaadaak, Meksika ar Urugvaju var mieriigi aiziet garaam. Ja Francija nesaaks speeleet taadaa liimenii, uz kaadu taa ir speejiiga.

Un, kas attiecaas uz Nigeeriju, vinjus es gan nemaz taa nenorakstiitu. It iipashi, ja turniirs notiek Aafrikaa. Uzskatu, ka Dienvidkoreja un Griekjija buus daudz bezzobainaaka par Nigeeriju.

Manas prognozes: No A grupas iziet Francija un Meksika. No B - Argentiina un Nigeerija! Francija ar Argentiinu savaac pirmaas vietas grupaas.

     [+] [-]

, 2010-06-01 11:22, pirms 14 gadiem
ES uzskatu,ka Francija netiks lauka nogrupas un Urugvaja.
B grupa talāk netiks Niģērija un Griekija.

  +5 [+] [-]

, 2010-06-01 11:27, pirms 14 gadiem
Ceru, ka franči netiks tālāk, jo nepamatoti iekļuva viņi PČ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 13:11, pirms 14 gadiem
Franči nemaz tik nevarīgi pārbaudes spēlēs neizskatījās, viņu spēlētāju individuālā meistarība bija uzskatāmi redzama. Savukārt ar 3 centra pussargiem varēs gan pietiekami ierobežot pretinieku uzbrukuma centienus, gan izveidot pietiekami daudz momentu, jo 2 no tiem bija uzbrūkošā stila pussargi (Riberī + Gurkufs/Maludā)
Lai ko sliktu varētu teikt par Domeneku, diez vai Francija paliks grupā. Šo grupu šī komanda arī uz klasi var paņemt. Neveiksmīgais sniegums kvalifikācijā ir pagātne, jāvērtē tomēr, uz ko komanda ir spējīga šobrīd.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-01 13:24, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Franči nemaz tik nevarīgi pārbaudes spēlēs neizskatījās, viņu spēlētāju individuālā meistarība bija uzskatāmi redzama. Savukārt ar 3 centra pussargiem varēs gan pietiekami ierobežot pretinieku uzbrukuma centienus, gan izveidot pietiekami daudz momentu, jo 2 no tiem bija uzbrūkošā stila pussargi (Riberī + Gurkufs/Maludā)
Lai ko sliktu varētu teikt par Domeneku, diez vai Francija paliks grupā. Šo grupu šī komanda arī uz klasi var paņemt. Neveiksmīgais sniegums kvalifikācijā ir pagātne, jāvērtē tomēr, uz ko komanda ir spējīga šobrīd.
Prieks dzirdeet!

  +7 [+] [-]

, 2010-06-01 14:37, pirms 14 gadiem
Gunner rakstīja:
Tev nemanot, Francijai tiešām, iespējams, viss iet uz labo pusi. Droši vien esi lasījis, ka Domeneks Diarā savainojuma dēļ ir pārgājis uz 433, kas pārbaudes spēlēs izskatās tiešām ļoti labs variants. Taču te ir pāris "bet". Pie 433 Francijas uzbrukuma potenciāls ir milzīgs (tiesa, kreisā mala ir izteikti pārāka par labo), taču ir iedragāta jau tā vājā aizsardzība. Agrāk bija divi balsta pussargi, tagad paliek tikai Tulalāns. Ja pret klasē vājākām komandām to nevajadzētu īpaši just, jo Francija varēs "ņemt" uz masu, tad pret grandiem, kur būs daudz grūtāk iegūt pārsvaru laukuma vidusdaļā, nav zināms, kā šī sistēma strādās, jo aizsardzība tiešām ir izteikti vājākais punkts izlasē (par laimi, vārtos ir Loriss). Šobrīd ir divi galvenie nezināmie - aizsardzības centrs un uzbrucēju trio. Izskatās gan, ka Gallass būs gatavs spēlēt, toties priekšējā līnijā trūkst saskaņas starp pussargiem, malējiem uzbrucējiem un izvirzīto (Anelkā vai Anrī). Pagaidām ļoti lielu vezumu uzbrukumā nes Riberī, tādēļ prasās, lai lielāks devums tieši noslēdzošajā daļā būtu izvirzītajam uzbrucējam, ko pārbaudes spēlēs nevarēja redzēt. Tāpat grūti spriest, kādā formā katrs būs PK. Šobrīd lieliskā formā ir Riberī, Gurkufs, Maludā, bet vai viņi tādi būs arī Dienvidāfrikā?

     [+] [-]

, 2010-06-01 17:36, pirms 14 gadiem
Ja godiigi, tad nebiju gan dzirdeejis. Tikai tagad meegjinu kkaa piesleegties taam Pasaules Kausa shtelleem. Vienu briidi pat domaaju, ka vispaar to turniiru vareetu laist garaam.

Nekad nav simpatizeejusi speele ar diviem balsta pussargiem. Uzreiz speele uzbrukumaa kljuust ieveerojami sliktaaka. Bezzobainaaka. Taa kaa no vienas puses, tas ir pluss. Kas attiecaas uz to, ka paliek viens pats Tulalaans - ja Francija prasmiigi pieturees bumbu, nekaadas sekas tas neatstaas. Pret speeciigaakaam vieniibaam, protams, tas tik viegli nebuus, taapeec arii, piem., tam pasham Gurkufam naaksies vien paliidzeet vairaak aizsardziibaa. Kas ir pilniigi pashsaprotama lieta, kas taadaas speelees ir jaadara arii uzbruukoshaa tipa speeleetaajiem - jaapaliidz aizsardziibaa. Vieniigaas bazhas - cik labi vinji to speej izdariit.
Kas, peec tavaam domaam, speelees ar Gallasu aizsardziibas centraa?
p.s. Paldies par informaaciju!
1 2 39 komentāri