Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Teremko turpina gūt vārtus, „Smiltene/ BJSS” atņem punktus spēcīgajai "RFS"

Toms Markss
Toms Markss

Sestdienas pievakarē Smiltenē esošajā Tepera stadionā norisinājās Latvijas Futbola čempionāta „Syform” 1. līgas čempionāta 24. kārtas spēle, kurā vietējais futbola klubs „Smiltene BJSS” aizraujošā cīņā nospēlēja neizšķirti 2:2 pret turnīra tabulas trešajā vietā esošo „Rīgas Futbola skolu”. Mājinieku labā abus vārtus guva Elvis Teremko.

Turpinot savu atgriešanās sezonu Latvijas Futbola čempionāta 1. līgā, „Smiltene/ BJSS” sestdien savā laukumā uzņēma spēcīgo „Rīgas Futbola skolu”. Šī cīņa svarīga bija abām komandām. Smiltenieši vēlējās reabilitēties par neveiksmi pret „Saldu”, kamēr „Rīgas Futbola skolai” panākums bija nepieciešams, lai būtu droši par savu trešo pozīciju turnīra tabulā (Rīdziniekiem un papēžiem min Valmieras un Liepājas komandas).

Mājinieki turnīra tabulā ar izcīnītajiem 15 punktiem atradās 14. vietā, kamēr priekšā esošie „Saldus” iekrājuši par trim punktiem vairāk.Smiltenes komandai šajā spēlē palīdzēt nevarēja virkne vadošo spēlētāju. Dzelteno kartiņu limita pārsniegšanas dēļ laukumā nedevās Dāvis Gaigals, kamēr citu iemeslu dēļ nespēlēja arī vārtsargs Dagnis Sausais, kā arī Jānis Priede, Dairis Zariņš, Eduards Deičs un Aivis Junkers. Vārtus šajā spēlē sargāja pieredzējušais Gvido Ķikāns, priekšējā līnijā spēlēja Elvis Teremko un Edgars Jansons, bet komandas spēlējošais treneris Raimonds Dūmiņš vairāk spēlēja aizsarga pozīcijā.

Spēles pirmās minūtes parādīja to, kas jau bija sagaidāms pirms mača sākuma. Bumbu vairāk kontrolēja rīdzinieki, kuri arī pirmie izveidoja vairākus momentus, tomēr tie, pateicoties Smiltenes aizsargu pūlēm un pašu brāķiem, tika likvidēti. Ik pa brīdim laukuma otrā galā ar pretuzbrukumiem atbildēja arī smiltenieši. Piespēles tika adresētas gan Teremko, gan arī Jansonam. Lai arī smiltenieši izturēja pirmās 15 minūtes, tomēr tad, pēc viena no viesu uzbrukumiem, bumba pa zemi atrada ceļu mājinieku vārtos. Nonākot zaudētājos, Smiltenes komandas futbolisti neapstājās un turpināja meklēt veidus, kā vairāk uzturēties rīdzinieku laukuma pusē. Drīz vien tas deva augļus. Pēc lieliskas partneru piespēles, Edgars Jansons ielauzās viesu soda laukumā, kur spēja noturēt bumbu un uzreiz pēc tam tika arī nogāzts. Tiesnesis nevilcinoties nozīmēja 11 metru soda sitienu. To lieliski realizēja komandas rezultatīvākais spēlētājs Elvis Teremko, panākot 1:1.

Pretinieki ar šādu pavērsienu nebija mierā. Jau nākamajā uzbrukumā futbola skola nopelnīja tiesības izpildīt stūra sitienu. Cīņā par pozīciju savā soda laukumā pretinieku raženo spēlētāju Alekseju Rosohu neatļauti kavēja viens no „Smiltene/BJSS” futbolistiem. Viesi savu iespēju garām nepalaida un ātri vien atguva vadību. Puslaika atlikušajā daļā spēle jau kļuva krietni vien līdzīgāka. Smiltenes spēlētāji nekautrējās aizvien biežāk apdraudēt galvaspilsētas komandas vārtus. Puslaiks gan noslēdzās nelabvēlīgi – 1:2.

Pēc pārtraukuma Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītie spēlētāji, lai arī sākuma daļā spēlēja vairāk kā otrais numurs, tomēr arī viesiem nebija pārāk labas iespējas palielināt savu pārsvaru. Rīdzinieki daudz kontrolēja bumbu laukuma vidusdaļā, bet kopīgiem spēkiem viņu pūliņi tika atspēkoti vēl pirms soda laukuma. Vairākkārt pārliecinoši spēlē iesaistījās vārtsargs Gvido Ķikāns. „Smiltene/ BJSS” sastāvā laukumā devās Toms Vīvuliņš un arī Mārtiņš Zernis, kuri nomainīja labu spēli aizvadījušos - Edgaru Jansonu, kā arī Kristapu Rakšteli. Tuvojoties spēles izskaņai smiltenieši izveidoja vienu uzbrukumu pēc otra. Lieliskas iespējas panākt izlīdzinājumu bija gan Vīvuliņam, gan arī Dūmiņam. Vārtus gūt varēja arī viesi, kuri sita pa vārtu stabu no sāniem. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām teju 100 sanākušajiem skatītājiem uzgavilēt otro reizi šajā spēlē lika Elvis Teremko. Pateicoties partneru piespēlei, paša meistarībai un visai lielajai „RFS” vārtsarga kļūdai, 19 gadus vecais spēlētājs raidīja bumbu jau tukšos vārtos, panākot izlīdzinājumu 2:2. Pēdējās minūtēs smilteniešiem bija vēl vairākas iespējas pacīnīties par labām vārtu gūšanas iespējām. Tomēr punktu spēlei pielika nesekmīgs pretinieku izpildītais stūra sitiens. Aizraujošā cīņa noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2. Lieki piebilst, ka apmierinātāki ar šādu iznākumu bija mājinieki, kuri atdeva visus spēkus un izpelnījās aplausus par cīņas sparu līdz pēdējai minūtei. Jāpiebilst, ka abu komandu pirmā apļa spēlē Rīgā noslēdzās ar vietējās komandas uzvaru 6:0.

„Smiltene/ BJSS” komandas vārtsargs Gvido Ķikāns: „Šodien visu izteica rakstura cīņa. Mums sastāvs uz papīra bija ļoti novājināts. Vienu spēlētāju no savas komandas vispār redzēju tikai pirmo reizi. Tomēr lielu lomu rezultātā spēlēja mūsu cīņas spars. Salīdzinot ar citām spēlēm, man šodien darbs nebija pārlieku daudz. Koncentrācija un spriedze bija, tomēr sitieni pa vārtiem maz. Vairāk gatavojāmies uz viņu centrējumiem. Kad ir spēcīgs pretinieks, labāk neskrieties ar viņu, bet gan gaidīt savus momentus, ko mēs arī lieliski sagaidījām. Bez tam vēl vairākas labas iespējas palika neizmantotas. Pirmie vārti principā bija mana kļūda. Iesildoties tieši to trenējām, tomēr laikam vēl par maz. Es pats īsti neredzēju pārkāpumu, pēc kura uz maniem vārtiem bija piešķirts 11 metru soda sitiens, tomēr mūsu treneris teica, ka tāds ir bijis.”

„Rīgas Futbola skolas” kapteinis Edgars Strautiņš: „Esmu ļoti neapmierināts ar šīs spēles gala iznākumu. Paši kļūdījāmies un atvedām divus vārtus, kas izšķīra visu spēli. Pretinieks ar neko nepārsteidza. Pievīla pašu kļūdas. Lai nosargātu trešo vietu nepieciešams uzlabot attieksmi un koncentrāciju. Augstāk pakāpties vairs īsti nevaram.”
Savu nākamo spēli „Syform” 1. līgas čempionātā „Smiltene/ BJSS” aizvadīs nākamsestdien, kad pulksten 14:00 savā laukumā uzņems „Preiļu BJSS” vienību, kas šodien negaidīti ar 0:2 kapitulēja „Saldus” priekšā.