Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Lietotāja viedoklis: Tīrīšana jeb tīrais futbols (2.daļa)

Lietotāja viedoklis: Tīrīšana jeb tīrais futbols (2.daļa)
Foto: ITAR TASS/Scanpix

Otrdien, 23. martā norisināsies, Biedrības "Latvijas Futbola federācija" ikgadējā biedru kopsapulce, kurā pulcēsies lielākā daļa Latvijas futbola organizāciju pārstāvji. Gadu no gada LFF kopsapulces ir izcēlušās ar to, ka tā ir izrāde ar viena aktiera iestudējumu. Katru gadu LFF prezidents Guntis Indriksons ir vienīgais, kas runā no LFF valdes sastāva un pasniedz, ka viņš ir vienīgais, kas strādā Latvijas futbola labā. Līdz ar to rodas jautājums, ar ko nodarbojas LFF Valdes locekļi, no kuriem liela daļa nekad nav uzstājušies un bieži pat nav redzēti valdes sēdēs. Ja iepriekšējos gados visi biedri novicināja savas delegātu kartiņas par visu, ko LFF vadība lika priekšā, tad šobrīd domas dalās un ne visi ir apmierināti ar LFF valdes locekļu darbību.

Šo gadu laikā LFF Valdes lēmumi ir izraisījuši futbola sabiedrības sašutumu par vairākām lietām:
1. Lēmums par jauniešu futbolistu pārejām un kompensāciju, kurš ir pretstatā FIFA un UEFA regulām.
2. UEFA projekta “HatTrick 1” "Mini-Pitch" programmas nerealizēšana.
3. UEFA "Solidarity payment" (UEFA Solideritātes maksājumi bērnu un jauniešu klubu materiālās bāzes uzlabošanai) nepilnvērtīga realizācija.

LFF kopsapulcēs reti runā un informē biedrus par dažādiem iespējamiem projektiem un kopīgiem attīstības veidiem. Lielākā daļa sarunās tiek uzsvērta nespēja sagatavot konkurētspējīgus futbolistus, bet par to, kur šos futbolistus gatavot neviens neieminās. Gadu no gada tiek uzskaitīti dažādi punkti, kas ir vajadzīgs - 4 halles, liels stadions un mistiskas zemes, kur var sabūvēt 15 futbola laukumus. Rodas tāds iespaids, ka LFF vadība dzīvo citur. Jau sen ir novērots, ka lielai daļai šo kungu, kuriem esam akli uzticējušies, pateikt nozīmē izdarīt tikai savā galvā. Vispirms ir jārealizē tie projekti, kurus piedāvā UEFA un FIFA. Pēc izpildīta mājas darba atradīsies arī cilvēki, kas būs gatavi palīdzēt, lai izveidotu sapņu pilis. Uz doto brīdi mums nav nekā.

Par iepriekš minētajiem nerealizētajiem projektiem atbildīgs ir LFF viceprezidents Juris Gorkšs. No 2009. gada beigām šis darbonis ir atstādināts no tiešas šo projektu uzraudzības un tagad par UEFA "Solidarity payment" atbild Latvijas Jaunatnes futbola līgas vadība ar Daini Gudermani priekšgalā, kura paredzētos maksājumus izdalīja Latvijas Jaunatnes klubiem. Tika izdalītas naudas kartes no 100-1000 Ls vērtībā, inventāra iegādei, izvērtējot katrā organizācijā iesaistīto bērnu skaitu un līdzdalību Latvijas Jaunatnes futbola līgā. 2010. gads ir pirmais, kad šāda veida maksājumi sasniedz jaunatnes klubus. No 2004. - 2009. gadam katram klubam tika izsniegtas vien 2-5 bumbas, kas ir gandrīz nekas.
Par “Mini-Pitch” programmas galveno uzraugu ir iecelts Vladimirs Žuks un arī šeit lietas ir aktivizējušās, bet jāmin, ka tas ir sakarā ar UEFA uzstādīto ultimātu.

Tas, ka LFF ir spērusi soļus pareizā virzienā ir tikai apsveicami, bet tos, kuri klaji ņirgājās par Latvijas futbola organizācijām un tajās esošajiem cilvēkiem ir jāsauc pie atbildības. Jo tīrāka būs futbola saimniecība, jo tīrāki, dzidrāki un meistarīgāki būsu mūsu futbolisti.

Latvijas jaunatnes klubi tiek aicināti atbalstīt iesniegtos priekšlikumus un parādīt, ka jaunatnes vidū valda vienotība un nevienaldzība pret notiekošo!!!

LFF valdē ir saņemts iesniegums no biedriem ar lūgumu dienas kārtībā iekļaut sekojošas tēmas:
1. Sniegt informāciju par UEFA HatTrick programmas (Mini pitch, Solidarity payment) realizācijas kavēšanās iemesliem un nepilnvērtīgu norisi no 2004. – 2009.gadam.

2. Balstoties uz Biedrības “Latvijas Futbola Federācija” Reģ. Nr 50008022101 statūtos minētā punkta 8.7.3. (ievēlēt un atsaukt no amata un iecelt amatā vai atcelt Valdes locekļus, Biedrības prezidentu, viceprezidentus, ģenerālsekretāru un revīzijas komisijas locekļus, lemt par prasību celšanu pret viņiem vai par atteikšanos no tās;) pamata un neproduktīvo darbību Biedrības labā, ierosināt LFF Valdes locekļa Jura Gorkša atsaukšanu no amata.

3. Sniegt atskaiti biedriem par katra LFF Valdes locekļa paveikto 2009.gadā, par to darbības plāniem 2010. gadā, ļaujot biedriem izvērtēt to lietderību biedrības labā.

LFF valde darba kārtībā minētās tēmas iekļaut atteicās, bet biedri rosinās kopsapulces laikā iekļaut minētos punktus. Šāda attieksme vēlreiz pierāda, ka LFF vadība nerēķinās ar biedru interesēm un komunikācija ar futbola sabiedrību ir vienaldzīga.

Pagaidu dienas kārtība:
1) iepriekšējās kopsapulces protokola (Nr.01/2009) apstiprināšana;

2) LFF Valdes atskaite par federācijas darbību 2009.gadā;

3) LFF ģenerālsekretāra atskaite par federācijas darbību 2009.gadā;

4) LFF Revīzijas komisijas ziņojums;
5) gada pārskata apstiprināšana par 2009.gadu;

6) debates.

P.S. Pēdējā brīdī LFF vadība nomainījusi kopasapulces vadītāju. Iepriekš paredzētā Edgara Pukinska vietā kopsapulci vadīs vēl viens aizdomīgs darbonis - Kārlis Villerušs.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-20 16:36, pirms 14 gadiem
Raksta autors ir FS Meta parstavis? Ja, ari tas davanu kartes ir interesantas....tas var realizet TIKAI adidas veikala, kura cenas ir idiotiski augstas... Bet sapurinat to midzeni (LFF) vajag!

     [+] [-]

, 2010-03-20 18:51, pirms 14 gadiem
jaaaaaaaaaa, interesanti gan

  +1 [+] [-]

, 2010-03-20 19:30, pirms 14 gadiem
Tikai uz priekšu! Jau sen esmu teicis, ka Latvijā futbols tādā, atvainojiet, pak* ir tikai tāpēc, ka ir tāda vadība un tādi darbinieki, kas tur ir iesūnojuši. Ņemot vērā tās iespējas ko dod UEFA un FIFA ...sorī, bet mēs patiešām dēļ viņiem zuadējam.
Atbalstu raksta autorus un viņa domubiedrus!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-21 09:14, pirms 14 gadiem
ja arī Mettas pārstāvis,vienalga kurš tā teiktu,tam pilnīga taisnība!Tikai vai pēc konferences kaut kas mainīsies....Strādā daži,citi salikti pa blatu amatos un saņem naudu.