Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Kā sezonai gatavojas 1. līgas klubi? 3. daļa

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kā sezonai gatavojas 1. līgas klubi? 3. daļa
Foto: AFP

eSports.lv lasītājiem piedāvā trešo un pēdējo no paredzētajām trim daļām par Latvijas futbola 1. līgas klubu gatavošanos jaunajai sezonai. Šoreiz par vēl piecu klubu gatavošanos jaunajai sezonai - "Jelgavu", "Tukums-2000/TSS", "Metta/LU", "Zibens/Zemessardze" un "Jaunību".

1. līgas čempionāts (šogad bez ģenerālsponsora) startēs 27. aprīlī, kad savā starpā tiksies Liepājas metalurga otrā komanda un Smiltenes "Abuls". Pārējās komandas 1. kārtas spēles aizvadīs 1. maijā. Tā kā līdz čempionāta sākumam atlicis mazāk nekā mēnesis, sazinājāmies ar visu klubu galvenajiem treneriem vai citām amatpersonām, lai sīkāk uzzinātu par komandu sastāviem, izmaiņām starpsezonā, pārbaudes spēļu rezultātiem, mērķiem, prognozēm par citām komandām, kā arī gatavību jaunajai sezonai.

Lai neviens netiktu apdalīts, visiem uzdevām aptuveni vienus un tos pašus jautājumus. Apskata trešajā daļā daļā (pirmās divas daļas skatieties 1. līgas sadaļā) piedāvājam iepazīties ar "Jelgava", "Tukums-2000/TSS", "Metta/LU", "Zibens/Zemessardze" un "Jaunība" komandu amatpersonu teikto.

FK Jelgava

Par gatavību sezonai stāsta komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs: "Ja runājam par spēlētāju komplektāciju, tad komandas kodols būtībā ir palicis tāds pats kā iepriekšējā sezonā. Pēc pērnās sezonas no komandas aizgājis centra aizsargs Valērijs Redjko, kurš tagad spēlē "Blāzmā". Vēl pirms tam - sezonas vidū - Gints Freimanis pārgāja uz "Jūrmalu", bet tagad viņš spēlē "Rīgā". Pārējie visi spēlētāji ir saglabāti - gan pamatsastāva futbolisti, gan tuvākie rezervisti. Klāt nākuši divi, trīs spēlētāji, kas jau agrāk spēlējuši pie mums, bet dažādu iemeslu dēļ pēdējās divās sezonās nespēlēja - tie ir brāļi Bormakovi un Aivars Ķeris. Visi trīs iepriekš jau spēlēja pie mums, ir jelgavnieki un visai pieredzējuši futbolisti. Brāļiem jau ir 31 gads, Aivars ir mazliet jaunāks. Vēl varu piebilst, ka komandu papildinājusi vesela grupa jauno spēlētāju - gan mūsu pašu jelgavnieku, gan no tuvākās apkārtnes - Olaines, Dobeles utt. Tie gan pārsvarā ir futbolisti, kas šogad vēl startēs mūsu otrajā komandā 2. līgā. Varbūt viens vai divi izcīnīs vietu 1. līgas komandā - tas būs maksimums. Jaunie futbolisti ņemti ar domu par nākotni.

Pārējais viss paliek pagājušās sezonas līmenī - gan treneru personāls, gan darba organizācija. Vienīgā izmaiņa ir tāda, ka savas mājas spēles plānojam rīkot Ozolnieku stadionā. Tagad Jelgavā sāka būvēt jaunu stadionu, kas būs gatavs uz 2010. gada sezonu. Tiek plānots 2009. gada septembrī atklāt jauno stadionu, bet zāliens droši vien būs gatavs tikai 2010. gada sezonā. Mūsu vecais stadions diemžēl ir nekvalitatīvs - vairāk līdzekļus ieguldām jaunā laukuma būvniecībai. Esam nolēmuši, ka labāk 1. līgas spēles aizvadīt Ozolniekos.

Trenējamies visai nopietnā režīmā. Treniņi ir piecreiz nedēļā, sestajā reizē aizvadām pārbaudes spēli. Tā tas sanāk gandrīz katru nedēļu. Esam aizvadījuši kādas 15 draudzības spēles - tas gan ir kopā pirmajai un otrajai komandai. Pārbaudes maču bilance ir neitrāla - aptuveni puse ir uzvarētas, puse zaudētas spēles. Cenšamies tomēr maksimāli eksperimentēt ar sastāvu un atrast labāko variantu. Rezultāts vienmēr ir svarīgs, bet šajās pārbaudes spēlēs tas nav bijis primārais.

Par mērķiem - sakarā ar to, ka esam vieni no 1. līgas ilgdzīvotājiem, ja tā var teikt, mūsu mērķis ir būt tabulas augšdaļā starp labākajām piecām, sešām komandām. Pagājušajā sezonā līdz tam pietrūka nedaudz. Labvēlīgu apstākļu sakritības gadījumā ceram cīnīties par pirmo trijnieku. Uzdevuma iekļūt Virslīgā šobrīd nav, jo gan infrastruktūrā, gan citās jomās tam neesam gatavi. Ja nu gadījumā tāda situācija izveidotos, tad domāsim un risināsim jautājumu, vai tur spēlēt. Pagaidām gan par to nedomājam, un mūsu uzdevums tāds nav. Dziļi zemapziņā tāds variants pastāv, bet šogad, manuprāt, būs ļoti interesants čempionāts, jo solās būt vesela grupa līdzvērtīgu komandu. Nedomāju, ka šogad ir izteikti favorīti.

Ja runājam par šiem favorītiem, tad esmu redzējis gandrīz visas 1. līgas dalībnieces starpsezonu periodā. Varu teikt, ka būs piecas, sešas komandas, kas iesaistīsies cīņā par medaļām un pirmo vietu. Viena no tām noteikti būs "Valmiera/Viktorija", kas ir sakārtojusi svarīgākās lietas un pastiprinājusies. Noteikti labas būs Ventspils "Tranzīts" un "Liepājas metalurgs-2" komandas - it īpaši ventspilnieki, kam, cik zinu, ir visai nopietni mērķi un stipra komanda. No pārējām viennozīmīgi "Metta/LU", domāju, arī mēs būsim kaut kur turpat, kā arī "Daugava" un "Jaunība" - tās varētu būt komandas, kam vajadzētu pretendēt uz pirmo trijnieku.

Par turnīra organizāciju - domāju, ka tā ir normālā līmenī. Ļoti pozitīvi, ka paplašinājusies ģeogrāfija, parādījušās komandas no Gulbenes, Jēkabpils. 1. līga ir pietiekami kvalitatīvs turnīrs, lai iespēlētu tieši jaunos spēlētājus. Tiesāšana ir labā līmenī. Ko varbūt gribētos vairāk attīstīt - tā ir informācijas plūsma, sadarbība ar masu mēdijiem - lai tiktu biežāk un daudz kvalitatīvāk atspoguļota 1. līga presē un internetā. Tas ir organizatoru darbs - sniegt savlaicīgi informāciju un normālā apjomā.

Soli pa solim, katru gadu prasības pret klubiem un organizētājiem aug, arī līmenis aug, pie kā arī šosezon nopietni strādājam. Lielu uzsvaru liekam uz to, lai piesaistītu vairāk līdzjutējus tribīnēs. Mēs pagājušajā sezonā pēc statistikas bijām otrā apmeklētākā komanda 1. līgā. Gribam kļūt par visapmeklētāko komandu! Domāju, ka spēļu aizvadīšana Ozolniekos tam daudz nekaitēs, jo ir ļoti laba sadarbība ar mūsu fanu organizāciju - ar viņiem bija arī tikšanās pirms sezonas. Šosezon varam tikai augt- būs labāki apstākļi tribīnēs, laukumā un spēles līmenī. Centīsimies neaizmirst, ka ārpus futbola ir svarīgi uztaisīt zināmas aktivitātes faniem, lai viņiem nebūtu tikai pliks futbols, bet arī interesanti nākt uz stadionu un vērot gan spēli, gan arī šovu ap futbolu. Cik tas būs mūsu iespēju robežās, noteikti par to neaizmirsīsim."

FK Tukums-2000/TSS

Par komandas gatavību sezonai stāsta komandas galvenais treneris Artjoms Grudcins: "Salīdzinot ar pagājušo sezonu, pārmaiņas sastāvā ir visai lielas. Ritvars Rugins pārcēlies uz "Ventspili", Vjačeslavs Kondakovs, kurš pagājušajā sezonā guva astoņus vārtus, aizgājis uz "Jūrmalu", aktīvās futbolista gaitas beidzis ir Mareks Ķere, kurš turpmāk būs tiesnesis. Viņš pagājušajā sezonā mūsu labā guva 25 vārtus. Savainojumu guvis Toms Aizgrāvis, kurš bija aizrunāts uz "Vindavu", taču šī liksta izjauca visus viņa plānus. Šie četri spēlētāji bija vieni no labākajiem pagājušajā sezonā. Viņu vietā nāk jaunie futbolisti, kas dzimuši 1992. gadā. Šogad uzbūvēts mākslīgais futbola laukums - tas vēl nav nodots, bet uz tā varam jau darboties. Laukums ir devis savu labumu jau tagad -spēlējam ārā, izjūtam plašumu, aizvadām draudzības spēles utt.

Par pārbaudes spēlēm - tās mums ir smagas. Zaudējām visiem 1. līgas klubiem, ar ko aizvadījām draudzības mačus - divreiz spēlējām pret "Liepājas metalurgs-2", vienreiz pret "Kauguri/Multibanka", "Jelgavu", "Spartaku". Esam pieveikuši tikai 2. līgas klubus - "Lapmežciemu" un "Mērsragu". Tā ka sezona būs smaga, kamēr iejutīsies sastāvā jaunie spēlētāji. Neesam vairāk tik naivi - redzam, ka ies smagi, bet ceram, ka 2. aplī būs izārstējies un atgriezīsies Aizgrāvis un jaunie iespēlēsies. Tomēr ir smagi, ka starpsezonā aiziet gandrīz pussastāvs vadošo pamatsastāva futbolistu - nevaram viņus noturēt, situācija līdzīga kā "Audai".

Sezonas mērķi ir aptuveni tādi paši kā iepriekšējā gadā - nekrist zemāk par pagājušās sezonas sniegumu. Tātad nevajadzētu tabulā ierindoties zem 12. vietas. Trūkst vārtu guvēju - aizgāja prom futbolisti, kas kopā pagājušajā sezonā iesita 33 vārtus. Jaunatne vēl nav gatava spēlēt tik labi - jāaudzina viņi! Pagaidām mums ir problēmas ar uzbrukumu. Vēl gan rit pārrunas ar dažiem spēlētājiem - ja izdosies viņus iegūt, tad ar uzbrukumu problēmu nebūs tik daudz. Meklējam papildinājumu. Grūtības ir, bet kam tad viņu nav?

Savu misiju redzam tādu, ka viens, divi spēlētāji katru gadu aiziet uz Virslīgu - tā kā Rugins, Kondakovs un aizrunātais Aizgrāvis, kurš gan tā savainojuma dēļ "Vindavā" nebūs. Savu mazās pilsētas funkciju izpildām. Tie, kas paliek, kļūst stiprāki. Ceram pa trim, četriem gadiem nomainīt visu veco paaudzi uz jauno. Piramīda mums ir izveidota - ir spēcīgas jaunatnes komandas no 1991. gadiem uz leju.

Domāju, ka šogad par 1. vietu cīnīsies "Tranzīts", "Daugava", "Metta/LU", un sprunguļus viņiem pabāzīs "Jelgava" un "Jaunība"."

FS Metta/LU

Par gatavību sezonai stāsta komandas treneris Andris Riherts: "Salīdzinot ar pagājušo sezonu, treniņu apstākļi noteikti ir uzlabojušies. Šogad aukstajā laikā - janvārī, februārī - tikām patrenēties siltumā Olimpiskajā centrā Rīgā. Pārējais viss ir tāpat kā pagājušajā gadā - pēc pērnā plāna viss notiek arī tagad. Par spēlētājiem - futbolisti ir palikuši gandrīz tie paši, pāris cilvēki gan komandu atstājuši, bet viņi tik nozīmīgu lomu nespēlēja. Viss kodols palicis tas pats - ko gribējām saglabāt, tas ir izdevies, ieskaitot visus līderus. Klāt nācis Raitis Grablovskis no "Audas", Juris Skabārdis, kurš spēlēja "Valmierā", kā arī jaunieši, kas nākotnē var būt tuvākās rezerves.

Trenējamies regulāri - pieci treniņi nedēļā, un sestā reize ir pārbaudes mačs. Šobrīd jau spēlējam divas spēles nedēļā, lai uzņemtu ritmu. Treniņus atsākām 7. janvārī, līdz martam nospēlējām kādas 12 spēles ar dažādiem sastāviem variējām, skatījāmies, kas labāk izskatās. Diezgan daudz vajāja traumas, bet, tfu, tfu, tfu, šobrīd gandrīz visi cilvēki ir atgriezušies. Tagad iespēlēsim pamatsastāvu. Pēdējā spēle, kad visi bija ierindā, notika februārī... Esam spēlējuši pret lietuviešu "Kruoja" - zaudējām ar 1:2. Tad spēlēja 70% pamatsastāva. Šonedēļ spēlēsim ar vienu 2. līgas komandu. Bija plānots cīnīties pret "Skonto" dublieriem, bet šī spēle nenotiks, meklēsim citu pretinieku. Ceram, ka izdosies beidzot sākt kārtīgi iespēlēt visus pamatsastāva spēlētājus. Iepriekšējās spēlēs mainījām arī pozīcijas, skatījāmies, kā viss izskatās - uzmanību komandas darbībai nepievērsām tik daudz kā tagad. Fiziskie treniņi beigušies, tagad trenējamies tikai ar bumbām "Arkādijas" laukumā.

Nesen aizvadījām saliedēšanās nometni Vidrižos - tur pavadījām trīs dienas. Šis bija tāds kā otrais posms - ja pagājušajā sezonā veidojām komandu, tad šogad uzzinājām daudz jauna un svarīga - kā jūtas spēlētāji pie liela noguruma - kāda rodas spriedze, kā varam sadzīvot viens ar otru utt. Vairākiem spēlētājiem pēc nometnes radusies lielāka mērķtiecība un disciplīna. Vērtīgi pavadīts laiks gan spēlētājiem, gan mums, treneriem - mēs ar Ģirtu [treneri Mihelsonu] nebijām kā treneri, bet gan kā vienlīdzīgi ar futbolistiem. Izjutām uz ādas to visu - teikšu godīgi - trešajā dienā visā pasākumā piedalījos tikai morāli, jo biju beigts, viss sāpēja, brīnos par čaļiem - cik daudz viņiem ir iekšā. Patiešām ir potenciāls - tas jāparāda arī laukumā! Nebija arī daudz problēmu - kļūstam nobriedušāki, viss būs kārtībā!

Mums plānots vēl savākties un uztaisīt sapulci, lai izvirzītu konkrētus mērķus sezonai. Ja ņem vērā mūsu organizāciju - vadību, spēlētājus, trenerus, darba kārtību utt. - mums nevajadzētu būt zemāk par 5. vietu. Tāds arī ir mūsu mērķis - ierindoties ne zemāk par pagājušajā sezonā iespēto. Nedaudz palasīju internetā, ka iepriekš aptaujātie treneri mūs atzīst par vieniem no potenciālajiem līderiem. Patlaban, šķiet, komandā nedaudz virmo eiforija, tas var mūs nedaudz izsist no līdzsvara, bet domāju, ka viss būs kārtībā. Ja grib kaut ko sasniegt, jārēķinās, ka tas ir ne tikai tīrais futbols, bet arī mēdiji un uzmanība no ārpuses. Skatīsimies, kā būsim psiholoģiski gatavi. Protams, vēlme uzvarēt 1. līgā ir. Kā sanāks, redzēsim laukumā.

Par Virslīgu - tas nav pliks futbols. Ja aizejam uz turieni ar tukšu stadionu un atbalstītājiem, tad nekā nesanāktu. Tagad neko nevar pateikt un prognozēt - ja nu tiešām būs reāli uzvarēt, tad lemsim un sezonas gaitā par to spriedīsim. Ja pieaugs finanses, atbalstītāju pulks un paši jutīsim, ka varam to pavilkt, tad, protams, neatteiksimies no dalības tur. Pašreizējā līmenī mums tur nav, ko darīt. Virslīgai ir jāsagatavojas - uzvarot 1. līgā, nevar domāt, ka izdosies noturēties Virslīgā. Sponsoru un skatītāju lietas - par tām jau jādomā laikus.

Par galvenajiem 1. līgas favorītiem. Īpaši par pretiniekiem neuztraucos, bet interesanta komanda noteikti būs "Daugava" - viņi varbūt ir nedaudz par jaunu, kas varētu radīt problēmas, bet, kas to zina - treneris ir pieredzējis, gan jau saliks pa plauktiņiem. Vēl? Noteikti "Jelgava", "Valmiera/Viktorija", ja spēlētāji varēs savākties uz spēlēm. "Jaunība" būs spēcīga! Noteikti arī "Tranzīts" un "Liepājas metalurgs-2" būs labas komandas - jaunieši ar ambīcijām kopā ar veterāniem, kas varēs rādīt piemēru."

Zibens/Zemessardze

Par komandas gatavību sezonai stāsta galvenais treneris Ēriks Grigjans: "Sastāvs, salīdzinot ar pagājušo sezonu izmainījies visai būtiski. Klāt pienākuši vairāki Daugavpils jaunatnes sporta skolas audzēkņi. Kopumā nomainījies aptuveni 60% sastāva.

Nopietnu gatavošanos sezonai uzsākām tikai aprīlī. Mūsu uzdevums 2008. gada sezonai ir gatavot jaunos futbolistus un rūpēties, lai viņi progresētu. Tik un tā cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē.

Par konkurentiem - kurš uzvarēs šīgada čempionātā, pateikt ir ļoti grūti. Šogad nebūs tādu izteiktu favorītu, kā pagājušajā gadā bija "Vindava" un "Blāzma". Pašlaik neredzu komandas, kas varētu konkurēt ar Virslīgas komandām. 1. līgā šogad uzvarēs tā komanda, kas visas sezonas garumā spēs parādīt stabilu spēli."

FK Jaunība

Par gatavību sezonai stāsta komandas administrators Oļģerts Aleksāns: "Nekādas būtiskas izmaiņas komandā, par laimi, vai diemžēl nav notikušas. Vismaz pirmo turnīra pusi - līdz nākamajam spēlētāju pārejas periodam - būtiskas sastāva izmaiņas nav paredzamas - daži spēlētāji ir aizgājuši uz citām komandām, daži ir pienākuši klāt, bet pamatsastāvs paliek iepriekšējais. Nekādas izmaiņas treneru un administrācijas sastāvā nav notikušas. Galvenais treneris būs Sergejs Davidovs.

Gatavojoties sezonai, caurmērā katru nedēļu notiek viena pārbaudes spēle, tajā skaitā arī atsevišķas spēles ar Virslīgas komandām. Runājot par mērķiem, viss paliek apmēram iepriekšējā gada līmenī - 5. - 7. vieta, bet tas nenozīmē, ka mēs nemēģināsim iegūt augstāku vietu. Ideālais variants - būt trijniekā vai vismaz tuvu tam.

Par citiem klubiem pagaidām pāragri spriest. To varēs darīt pēc pirmajām 3 - 5 turnīra spēlēm. Domāju, ka nopietni pretendenti uz pirmajām vietām varētu būt Ventspils "Tranzīts" un "Liepājas metalurgs-2" klubi, protams, ja nesagādās kādu pārsteigumu kāda cita komanda. Tāpat no pretendentu saraksta nedrīkst izslēgt "Jelgavas" un "Metta/LU" komandas."

"Jaunība" bija viena no retajām komandām, kas saskatījusi kādu trūkumu turnīra organizatoriskajā ziņā: " Saskaņā ar 2008.gada Latvijas 1. līgas čempionāta reglamentu sacensības sāksies 2008. gada 1.maijā, bet spēlētāju pieteikumi un pārejas kartes ir jāiesniedz līdz 31. martam ieskaitot - vienu mēnesi iepriekš. Tajā pašā laikā saskaņā ar 2008. gada Latvijas LMT Virslīgas čempionāta reglamentu sacensības šajā līgā sākas 2008. gada 5.aprīlī un spēlētāju pieteikumi un pārejas kartes, tāpat kā 1. līgā, ir jāiesniedz līdz 31. martam, tas ir tikai piecas dienas pirms čempionāta sākšanās.

Sakarā ar to, ka pieteikumu un pārejas dokumentu iesniegšanas termiņš ir viens un tas pats abām līgām - 31. marts, neskatoties uz to, ka sacensību sākums atšķiras par vienu mēnesi, ir izveidojusies situācija, ka daudzi spēlētāji, kuri dažādu iemeslu dēļ nav tikuši pieteikti LMT Virslīgas vai to dublieru komandu sastāvā, ir praktiski palikuši bez saviem klubiem. Rezultātā šiem spēlētājiem, lai saglabātu savu sportisko formu, līdz nākamajam pārejas periodam ir liegta iespēja spēlēt sev atbilstoša līmeņa (1. līgas) turnīros, kas galarezultātā daudziem perspektīviem un it īpaši jauniem futbolistiem var izrādīties par iemeslu to futbola karjeras pārtraukšanai. Vai tiešām LFF šeit nevarētu paredzēt kādas izmaiņas 1. līgas reglamentā?"

Šis bija trešais un pēdējais no paredzētajiem trim 1. līgas klubu apskatiem pirms 2008. gada sezonas. Lasītājus par 1. līgas klubu aktivitātēm turpināsim informēt arī turpmāk.

Saistītie raksti:
Kā sezonai gatavojas 1. līgas klubi? 1. daļa
Kā sezonai gatavojas 1. līgas klubi? 2. daļa

2008. gada 1. līgas dalībnieces

Nr. Komanda
1. FK "Jelgava "
2. "Liepājas Metalurgs-2"
3. "Valmiera/Viktorija"
4. "Spartaks" (Jūrmala)
5. FK "Auda" (Rīga)
6. FB "Gulbene 2005"
7. "Jēkabpils" SC
8. FK "Daugava" (Rīga)
9. FK "Tukums-2000/TSS"
10. FK "Tranzīts" (Ventspils)
11. FS "Metta/LU"
12. JFC "Kauguri/Multibanka" (Jūrmala)
13. "Zibens/Zemessardze"
14. FK "Abuls" (Smiltene)
15. FK "Jaunība" (Rīga)

(treknrakstā komandas, kuras aprakstījām šajā apskatā)

1. kārtas spēles

Datums Laiks Spēle
27.04.2008. 17:00 Liepājas Metalurgs-2 - FK Abuls
01.05.2008. 14:00 FK Daugava - Tukums 2000/TSS
01.05.2008. 15:00 Valmiera/Viktorija - Zibens/Zemessardze
01.05.2008. 15:00 FK Auda - JFC Kauguri/Multibanka
01.05.2008. 16:00 FK Jaunība - FK Jelgava
01.05.2008. 17:00 FS Metta/LU - FB Gulbene 2005
01.05.2008. 17:00 Jēkabpils SC - FK Tranzīts

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 21:44, pirms 16 gadiem
FK JELGAVA šogad noteikti cīnīsies par pirmo vietu un atbalsts no fanu kluba būš liels, mēs ceram uz aizraujošu un interesantu sezonu! FK - SPĒKS!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 21:49, pirms 16 gadiem
laikam būs jāsāk iet uz FK JELGAVA spēlēm!
Priecē, ka Jelgavā attīstās klubi gan ZEMGALE, gan FK JELGAVA, tagad vēl varētu SPL līmenī pacelt hokeja klubu ''Zemgale'', tad vispār būtu ideāli!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 22:00, pirms 16 gadiem
Arī Jelgavas lījdzjutēju komanda cīnīsies par mundiera uzspodrināšanu trībīnēs! turpināsim iesākto darbu pie biedru skaita (kvalitatīvā) vairošanas un sniegsim futbolistiem motivāciju spēlēt ne tikai sev, bet arī MUMS. Gaidam 15. aprīļa kausa izlozi.
+ treneriem , kuri izteikuši atbalstu un kritiku skatītāju piesaistei arī 1. līgā!
Sveicieni Mettai un valmierai - tiksiemies
FK

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 22:10, pirms 16 gadiem
Jurīt, lai šosezon tiktu uz virslīgu un katrā spēlē spēlētu! "Sporta pazinējs" tur par tevīm īkšķus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-04-11 23:18, pirms 16 gadiem
No manas puses arī sirsnīgs paldies! Manā vērtējumā šis rakstu cikls ir labākais, kas līdz šim šajā portālā bijis lasāms: patstāvīgs, apjomīgs, ar lielu daudzumu jaunas informācijas. Varētu pat teikt, ka līdz šim nekad un nekur nav bijis lasāms tik pamatīgs pirmajai līgai veltīts pirmssezonas apskats.
Nu tikai jānovēl noturēt līmeni un, starp citu, neaizmirst pirmo līgu arī sezonas gaitā!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-12 00:21, pirms 16 gadiem
Pagājušā sezonā no šīm komandām vislabāk izskatījās Metta/LU un cik var noprast,tad vājāki viņi nav kļuvuši.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-12 10:01, pirms 16 gadiem
mettai - skatītāji, jelgavai - fani

  +2 [+] [-]

, 2008-04-12 11:16, pirms 16 gadiem
Neudiviteljno 4to k favoritam pri4isljajut Elgavu!Neudiviteljno po4emu Dainis K. edinstvenny kto hvalit sudeystvo! Otkroju vam glaza,uvazaemye u4astniki foruma.
Potomu4to boss Dainisa-Vasja Botoss-prezident FK"Elgava" odnovremenno javljaetsa deystvujuwim ARBITROM v pervoi lige i budet obsluzivatj mat4i s u4astiem sopernikov SVOEI komandy!!!A pomogatj emu v etom budet ego BRAT-Ruslan!!!
Normaljno li eto,po sportivnomu?
Kone4no ze dva brata -akrobata uprostjat ziznj Dainisu udaljaja lu4wih igrokov konkurentov,nakanune mat4ey so svoimi! Neudiviteljno 4to uvazaemyi D.Kazakevi4 s4itaet sudeistvo-NORMALJNYM?
Uvazaemye u4astniki foruma-4to dumaete po etomu povodu?
Dainis au tebja estj otvet?Liholais,a u tebja?

  +1 [+] [-]

, 2008-04-12 13:11, pirms 16 gadiem
Fjodoram:

Pērn 1.līgā spēlēja FK ''Ilūkste'' (galv.tr. - V.Vinokurovs-vec.) un 1.līgu tiesāja viņa dēli A.Vinokurovs un V.Vinokurovs-jaun.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-12 13:48, pirms 16 gadiem
Spasibo 1!
I ja o tom ze,ne sportivnoe sorevnovanie a 4astnaja lavo4ka!
A LFF zakryvaet glaza,protivno!
Dainis,A-U-U-U...

     [+] [-]

, 2008-04-12 19:45, pirms 16 gadiem
Tukums labaakie,Ritvar-lai veicaas!Aizgraavi-turies!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-04-13 09:00, pirms 16 gadiem
Fedor!
Tu slims cilveks! Botosi tiesaja,bet komanda vins ne ljoti palidz,ka mendzers. Tu vispar zini,kas notiek FK Jelgava???

  +2 [+] [-]

, 2008-04-13 10:01, pirms 16 gadiem
Mozet kak menedzer ne o4enj,no kak sudja dovoljno neploho.A 4to v FKJE tvoritsa znajut vse- u DK jazyk dlinny

     [+] [-]

, 2008-04-13 13:57, pirms 16 gadiem
Fedor!
Tad raksti ko zini. FK "Jelgava" vislielaka problema ka neatbalst pilsetas Dome un spota centri,ka vajadzetu tadai pilsetai,ka Jelgava. A ka stradaja DK tad musu futbols butu vel labaka limeni

  -1 [+] [-]

, 2008-04-13 19:19, pirms 16 gadiem
akadēmiķis rakstīja: Arī Jelgavas lījdzjutēju komanda cīnīsies par mundiera uzspodrināšanu trībīnēs! turpināsim iesākto darbu pie biedru skaita (kvalitatīvā) vairošanas un sniegsim futbolistiem motivāciju spēlēt ne tikai sev, bet arī MUMS. Gaidam 15. aprīļa kausa izlozi.
+ treneriem , kuri izteikuši atbalstu un kritiku skatītāju piesaistei arī 1. līgā!
Sveicieni Mettai un valmierai - tiksiemies
FK

Akadēmiķi, varētu uztaisīt FK talismanu ar biedri!? Man šķiet kostīms jau ir vajag tikai cilvēku