Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies izcilais latviešu futbolists Gunārs Ulmanis

Andrejs Siliņš

Mūžībā devies izcilais latviešu futbolists Gunārs Ulmanis
Gunārs Ulmanis
Foto: lff.lv

2010.gada 17.jūlijā 71 gada vecumā mūžībā aizgājis viens no izcilākajiem latviešu futbolistiem, Rīgas "Daugava" meistarkomandas labāko gadu kapteinis - labās malas pussargs Gunārs Ulmanis.

LFF kolektīvs izsaka visdziļāko līdzjūtību Gunāra radiniekiem un draugiem. Par G.Ulmaņa izvadīšanas datumu, laiku un vietu tiks paziņots vēlāk.

Skolas laikā G.Ulmanis nodarbojies gan ar basketbolu, gan futbolu, tomēr leģendārais Latvijas treneris Vadims Ulbergs ierādīja viņam tieši futbola ceļu. Savā pirmajā komandā "Rīgas tekstilā" pilsētas čempionātā G.Ulmanis guva 60 no komandas 78 vārtiem, pēc kā tika izsaukts uz leģendāro meistarkomandu Rīgas "Daugavu". Ar milzīgu vēlmi parādīt sevi augstākā līmenī jau savā otrajā spēlē "Daugavas" rindās - starptautiskajā mačā pret Polijas vienību "GKS Katowice" Ulmanis iesita trīs vārtus.

G.Ulmanis iemantoja Latvijas futbola fanu uzticību ar savu brīžiem "slinko" un atslābināto spēles manieri, mijot to ar negaidītiem enerģijas uzplaiksnījumiem, tehniskām darbībām, spēcīgiem sitieniem un lieliskiem centrējumiem. Viņa lielā popularitāte bija saistīta arī ar uzvārda sakritību ar bijušo Latvijas valsts prezidentu Kārli Ulmani, kas vienlaicīgi tolaik arī izraisīja vairākas nesaskaņas ar padomju varas augstākajām amatpersonām.

Gunārs Ulmanis "Daugavas" meistarkomandas rindās pavadīja lielāko daļu savas karjeras. Laikā no 1955.-1969.gadam viņš kļuva par komandas kapteini un guva daudzus neaizmirstamus un svarīgus vārtus. Rīgas "Daugava" gan neiekļuva PSRS čempionāta augstākajā līgā, lai arī kārotais mērķis bija ļoti tuvu.

Pēc "Daugavas" G.Ulmanis pavadīja divus gadus kā spēlējošais treneris "Rīgas Radiorūpnīcas" komandā, vēlāk trenēja bērnus klubā "Pārdaugava" un Rīgas Futbola skolā. Latvijas Futbola federācija iedibinājusi Smirnova un Ulmaņa kausa izcīņu veterānu komandām, un šīs sacensības notiek visu triju Baltijas valstu mērogā.