Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Igaunijā no 18. maija drīkstēs rīkot sporta sacensības

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijā no 18. maija drīkstēs rīkot sporta sacensības
Tukšas "Skonto" stadiona tribīnes. Foto: "Riga" FC, Zigismunds Zālmanis

Igaunijas premjerministra birojs šodien paziņojis par vairāku sociālās distancēšanās ierobežojumu samazināšanu. Priekšlikumi tiks iekļauti valdības ceturtdienas darba kārtībā. Ja tie tiks atbalstīti, no nākamās pirmdienas valstī atkal drīkstēs rīkot sporta sacensības.

Ja valdība ceturtdien atbalstīs priekšlikumu, no 18. maija spēkā stāsies noteikumi, kas ļaus atkal izmantot sporta klubus un aizvadīt treniņus svaigā gaisā. Tiks atvērti arī peldbaseini, kamēr atpūtas centriem vēl jāpaliek slēgtiem.

Tāpat no nākamās pirmdienas Igaunijā atkal varēs rīkot sporta sacensības, taču jāņem vērā trīs nosacījumi – sacensībām jānotiek svaigā gaisā, tās nedrīkst apmeklēt skatītāji un kopējais dalībnieku skaits nedrīkst pārsniegt simts cilvēkus.

Jāatgādina, ka Latvijā no šodienas atļauts aizvadīt treniņus grupās līdz 25 cilvēkiem, ievērojot savstarpējo divu metru distanci, plus treniņiem telpās noteikts laika ierobežojums. Par sacensību atsākšanos pagaidām nekādi lēmumi nav pieņemti. Spekulāciju līmenī ticis runāts, ka tas varētu notikt maija beigās vai jūnija sākumā, bet pirms tam Latvija vēlas novērtēt citu valstu pieredzi.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.ee/news/paevauudi...