Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Nekārtībās pēc futbola spēles Ēģiptē gājuši bojā vairāk nekā 70 cilvēki

Jānis Pārums

Nekārtībās pēc futbola spēles Ēģiptē gājuši bojā vairāk nekā 70 cilvēki
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Portseidā pēc Ēģiptes Premjerlīgas spēles futbolā starp "Al Marsy" un valsts čempiones "Al Ahly" komandām (3:1) izcēlās masu nekārtības, kurās dzīvību zaudējuši vairāk nekā 70 cilvēku, bet savainoti aptuveni 1000, no kuriem 180 ir kritiskā stāvoklī.

Saspringtas attiecības starp abu komandu līdzjutējiem bijušas jau ilgāku laiku un bez fanu incidentiem nav iztikts arī "Al Marsy" un "Al Ahly" iepriekšējās tikšanās reizēs. Šoreiz gan viss izvērties traģiski... Tikai dažas sekundes pēc mača beigām "Al Marsy" fani izskrēja laukumā un uzbruka "Al Ahly" spēlētājiem un tehniskajam personālam, aizsākot masu nekārtības, kurās līdzjutēji meta viens otram ar akmeņiem, pudelēm, dažādiem pirotehnikas priekšmetiem. Savainojumus guvuši arī vairāki futbolisti. Starp bojā gājušajiem, kuru skaits sasniedzis 73, ir ne tikai fani, bet arī apsardzes darbinieki.

Tiesa, futbolisti, kas no nekārtībām patvērās ģērbtuvēs, kritizējuši drošības spēkus, kas nav īsti iesaistījušies konfliktā un nav centušies to novērst. "Al Ahly" spēlētājs Mohameds Abu Treika, kurš pēc notikušā paziņojis par futbolista karjeras beigām, sacīja: "Drošības spēki mūs atstāja, viņi mūs neaizsargāja. Viens līdzjutējs nomira ģērbtuvē manā acu priekšā."

"Cilvēki ir miruši, mēs redzam daudz līķus. Šeit nav drošības spēku vai armijas personāla, kas mūs aizsargātu. Līgas vadība baidās atcelt sacensības, jo tai rūp tikai nauda, nevis cilvēku dzīvības," sacīja pussargs Mohameds Barakats.

Cita Ēģiptes Premjerlīgas spēle starp "Al-Ismailiya" un "Zamalek", kurai drīz pēc tam bija jāsākas Kairā, tika atcelta. Līgas prezidents Samirs Zahers paziņojis, ka čempionāts tiek pārtraukts uz nenoteiktu laiku. Divas komandas – "Ittihad" un "Smouha" – paziņojušas par izstāšanos no čempionāta.

CNN sižets par nekārtībām Ēģiptē

Izmantotie resursi:
keirradnedge.com
sports.yahoo.com