Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" ar futbola rezultātu pārspēj "Lekringu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" ar futbola rezultātu pārspēj "Lekringu"
Jānis Salcevičs (Lielvārde/Fat Pipe)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Florbolā sen neredzēts rezultāts šovakar fiksēts ELVI florbola līgas vīriešiem spēlē, kas notika Cēsīs. Tur turnīra līdere "Lielvārde/Fat Pipe" ar 1:0 pieveica titulēto "Lekringu". Uzvaras vārtu autors - Antons Žuks, bet visus cēsnieku metienus atvairīja lielvārdiešu vārtsargs Jānis Salcevičs. Citās spēles uzvarēja mājinieki: "Valmiera" ar 10:7 pieveica "Talsu NSS/Krauzeru", "Kurši/Ekovalis" ar 6:5 - "Pārgauju", "Betsafe/Ulbroka" ar 12:6 - "Ogres Vilkus", bet "Ķekava" ar 11:10 - "Rubeni".

Cēsu sporta kompleksā šovakar nūjas krustoja divas ELVI florbola līgas vīriešiem komandas ar garākajām uzvaru sērijām - "Lekrings" (6) uzņēma "Lielvārdi/Fat Pipe" (10). Interesanti, ka abu komandu vārtus sargāja Lielvārdes florbola audzēkņi - lielvārdieši savu "cietoksni" bija uzticējuši Jānim Salcevičam, bet cēsnieki - Normundam Krūmiņam. Pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, bet, kad otrās trešdaļas vidū Lielvārdes komandas aizsargs Antons Žuks beidzot atklāja mača rezultātu (1:0), nez vai kāds varēja paredzēt, ka viņš arī kļūs par uzvaras vārtu autoru. Un tomēr - arī pēc otrā perioda rezultāts bija 1:0. Cēsnieku izmisīgie pūliņi gūt kaut vienus vārtus ar panākumiem nevainagojās arī pēdējā trešdaļā. Uzvaru ar 1:0 svinēja "Lielvārde/Fat Pipe", kam tas bija jau 11 panākums pēc kārtas.

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta vārtsargam Jānim Salcevičam, kurš šosezon ir pirmais ELVI florbola līgā vīriešiem, kas savus vārtus nosargājis neieņemtus. Šovakar Salcevičs atvairīja 21 pretinieku metienu. Par labāko starp cēsniekiem tika atzīts Gints Bērtulis. Pēc šīs uzvaras lielvārdieši ar 32 punktiem joprojām ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Cēsniekiem 20 punktu un piektā vieta.

"Lekrings" - "Lielvārde/Fat Pipe" 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Metienu attiecība:
21:18 (6:4, 7:7, 8:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" - Antons Žuks 1 (1+0),

"Valmiera" rezultatīvā mačā pārāka par talsiniekiem

"Valmiera", kas Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma "Talsu NSS/Krauzeru", pret kurzemniekiem nebija īpaši viesmīlīga, jo jau nepilnu deviņu minūšu laikā pēc Mārtiņa Kājiņa, Ivo Baloža un Mārtiņa Broka metieniem izvirzījās vadībā ar 3:0. Tiesa, drīz vien sekoja talsinieku atbilde - Oskars Bergmanis un Mareks Stančiks mājinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam - 2:3. Pēc pirmā perioda valmieriešiem bija divu vārtu handikaps - 4:2. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieku savu pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem (6:3), bet pēdējā periodā "Talsu NSS/Krauzers" izmisīgi centās atspēlēties. Tomēr Valmieras florbolistiem visu laiku izdevās uz pretinieku vārtu guvumiem atbildēt ar saviem goliem, noturot viesus divu - triju vārtu atstatumā. Kurzemniekus neglāba arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju - "Valmieras" aizsardzība viņu spiedienu izturēja un mājinieki varēja svinēt uzvaru ar 10:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Ričards Eglītis, kurš abus savus golus iemeta ļoti svarīgā brīdi - pēdējā periodā. Rezultatīvākie starp valmieriešiem ar četriem punktiem katram bija Mārtiņš Broks un Arnijs Kuratņiks, divi goli Ivo Baloža kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Krišs Lužinskis un Lauris Alvis Stiprais. Par labāko starp talsiniekiem atzina komandas kapteini Arti Raitumu, kurš guva divus vārtus. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandas biedriem Oskaram Bergmanim un Tomam Bitmanim.

Liepājnieki nosargā uzvaru pār "Pārgauju"

Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", kam šī ir ne tā veiksmīgākā sezona, savā laukumā uzņēma ar mainīgiem panākumiem spēlējošo Stalbes "Pārgauju". Mača rezultātu atklāja un dubultoja mājinieki, kuru rindās ar precīziem metieniem izcēlās Markuss Jurjevs un Ingars Jansons (2:0), bet līdz pirmajam pārtraukumam viņiem ar vienu golu atbildēja stalbietis Oskars Balodis - 1:2. Otrā trešdaļa tika aizvadīta bez vārtu guvumiem, bet 53. minūtē liepājnieki ieguva savu lielāko pārsvaru šajā spēlē - 6:3. Tomēr mierīgi aizvadīt spēles galotni Liepājas komandai neizdevās, jo pamatlaika pēdējo pāris minūšu laikā "Pārgauja" spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam - 5:6. Viesiem vēl bija 29 sekundes laika, lai pacīnītos par punktiem, tomēr šoreiz tas neizdevās - nervozu uzvaru ar 6:5 svinēja "Kurši/Ekovalis".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Ingars Jansons. Divi goli arī Ivo Popovam, bet Mihails Kostusevs guva 2 (1+1) punktus. Par labāko starp stalbiešiem atzina divus vārtus guvušo Emīlu Eglīti, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija spēlējošais treneris Ingus Laiviņš.

Čempioni paņem trīs punktus no pastarīšiem

ELVI florbola līgas čempione "Betsafe/Ulbroka" šovakar uzņēma debitanti "Ogres Vilki". Nebija aizvadītas vēl pilnas desmit minūtes, kad mājinieki pēc Rolanda Kovaļevska, Kristera Eglīša un Kaspara Šķēla metieniem bija paspējuši izvirzīties vadībā ar 3:0. 13. minūtē ar vārtu guvumu atzīmējās Kārlis Krastiņš (1:3), bet radīt intrigu viesiem neizdevās. Pēc pirmā perioda Ulbrokas komandai bija četru vārtu pārsvars - 5:1. Otrās trešdaļas laikā mājinieki panāca jau 11:3 par labu sev. Pēdējā periodā viesi iemeta tris vārtus pēc kārtas (6:11), tomēr pārliecinošu uzvaru ar 12:6 varēja svinēt "Betsafe/Ulbroka".

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta Rolandam Kovaļevskim, kurš ar četriem vārtu guvumiem bija rezultatīvākais. Trīs golus iemeta Kaspars Šķēls, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Kristers Eglītis, Juris Gribusts un Matīss Kristians Morozovs. Par labāko starp ogrēniešiem atzina Stefanu Robertu Dimzu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Divi goli viņa komandas biedra Edgara Birkenfelda kontā, bet 2 (1+1) punktus guva Markuss Januševskis. Pēc šīs uzvara "Betsafe/Ulbroka" ar 31 punktu turnīra tabulā ieņem sev jau pierasto otro vietu, bet "Ogres Vilkiem" līdz pirmajiem punktiem vēl jāpaciešas.

"Betsafe/Ulbroka" - FK "Ogres Vilki" 12:6 (5:1, 6:2, 1:3)
Metienu attiecība:
44:26 (17:7, 13:8, 14:11)
Rezultatīvākie:
"Betsafe/Ulbroka" - Rolands Kovaļevskis 4 (4+0), Kaspars Šķēls 3 (3+0), Kristers Eglītis 2 (1+1), Juris Gribusts 2 (1+1), Matīss Kristians Morozovs 2 (1+1), Kārlis Jānis Petrovskis 2 (0+2), Ainārs Juškēvičs 2 (0+2), Edgars Zeidlers 1 (1+0), Ulvis Mētra 1 (1+0), Kārlis Vitkovskis 1 (0+1), Māris Ronis 1 (0+1), Kaspars Miķelsons 1 (0+1), Emīls Birķis 1 (0+1).
FK "Ogres Vilki" - Edgars Birkenfelds 2 (2+0), Markuss Januševskis 2 (1+1), Elvijs Jankovskis 1 (1+0), Kārlis Krastiņš 1 (1+0), Rihards Zvirgzdiņš 1 (1+0), Toms Rislings 1 (0+1), Igors Ivanovs 1 (0+1).

Ķekavas Jansoni pieveic Kocēnu Matisonu

Pie "Ķekavas" šovakar viesojās Kocēnu "Rubene", kas savā iepriekšējā mačā spēja atņemt punktu turnīra līderei "Lielvārde/Fat Pipe". Tiesa, kocēnieši ne tuvu nebija savā labākajā sastāvā, tāpēc laukuma saimnieki noteikti to gribēja izmantot. Mača rezultātu gan atklāja viesi Ata Stepāna personā, kuri jau 2. minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0. Ķekavas komanda ar atbildi nekavējās - Kristaps Laugalis, Henrijs Uzraugs un Klāvs Jansons līdz tās pašas trešdaļas vidum ar 3:1 vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Divu vārtu pārsvars "Ķekavai" bija arī pirms pirmā pārtraukuma - 5:3. Otrajā periodā "Rubenei" uz brīdi izdevās atgūt vadības grožus (8:6), tomēr trešdaļas izskaņā divus vārtus guva ķekavieši, panākot neizšķirtu - 8:8. Pēdējo trešdaļu ar trim pēc kārtas iemestiem goliem sāka "Ķekava" - 11:8. Pamatlaika pēdējās minūtēs, spēlējot bez vārtsarga, Kocēnu komandai divus vārtus izdevās atgūt, tomēr uzvaru ar 11:10 varēja svinēt ķekavieši.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aivis Hammers, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās, toties viņa komandas biedrs Klāvs Jansons viens pats guva 7 (5+2) punktus. 4 (2+2) punkti Matīsa Jansona kontā, bet ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Kristaps Laugalis. Labākā spēlētāja balvu "Rubenes" sastāvā saņēma piecu vārtu autors Ingars Matisons, 4 (2+2) punkti Ata Stepāna kontā, ar "hat-trick" izcēlās Matīss Celms, bet trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Ritvars Bērziņš. "Ķekavai", kam pēc šīs uzvaras ir 14 punktu, turnīra tabulā pakāpās uz 7. vietu, bet "Rubenei" joprojām 21 punkts un 4. vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...