Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Cēsu "Lekrings" jau šogad debitēs sieviešu virslīgā

Emils Ozerinskis

Cēsu "Lekrings" jau šogad debitēs sieviešu virslīgā
Foto: Lekrings.lv

"Elvi" florbola līgā sievietēm jaunajā sezonā uzaicināta pievienoties Cēsu "Lekrings" dāmu komanda. Tādējādi cēsnieces papildinās turnīra dalībnieču skaitu, debitējot spēcīgāko sabiedrībā.

Cēsu "Lekrings" sieviešu komandas vadība nav slēpusi ambīcijas uzvarēt 1. līgas turnīrā un kvalificēties Virslīgai, tādējādi ievedot florbola tradīcijām bagātās Vidzemes pilsētas dāmu komandu valsts elites sabiedrībā. Tomēr sportiskā principa solis šoreiz būs jāizlaiž, jo Latvijas florbola savienība apstiprinājusi Cēsu komandu starp "Elvi" līgas dalībniecēm jau 2017./2018. gada sezonā.

"Trīs gadu laikā esam spēruši soli pa solim uz priekšu, bet iepriekšējā sezona parādīja, ka komanda ir gatava iet nākamajā līmenī. Tas būs milzīgs izaicinājums ikvienam no komandas, tomēr šis ir pats labākais ceļš, kā turpināt augt un attīstīties," sacījis "Lekrings" komandas treneris Ēriks Bauers.

Latvijas sieviešu florbola kartē Cēsis parādījās tālajā 1996. gadā. Pirmajos čempionātos cēsnieces divreiz tika pie sudraba medaļām, bet 1999. gada pavasarī kaklā tika kārtas bronzas godalgas. Dažādu apstākļu rezultātā komanda īsi pēc tam arī beidza savu pastāvēšanu. Bija nepieciešami 15 gadi, lai 2014. gada vasarā trenera Ērika Bauera vadībā Cēsīs atjaunotu sieviešu florbola tradīcijas, Florbola klubam "Lekrings" izveidojot arī dāmu komandu.

Pērnajā sezonā Latvijas 1. līgas turnīrā cēsnieces sešu komandu konkurencē regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā aiz "Rubene 1". Tomēr "play-off" spēles lēcējpelēm neizdevās tik sekmīgas. Pusfinālā sērijā ar 0-3 vidzemnieces piedzīvoja zaudējumu pret "Irlava/Tukums", savukārt spēlē par trešo vietu "Lekrings" florbolistes papildlaikā ar 4:5 piekāpās FK "Sala", paliekot ar koka medaļām.

Starpsezonā "Lekrings" komandas sastāvu papildinājusi bijusī Latvijas izlases spēlētāja Madara Akmentiņa, kā arī divas nesenās U-19 izlases spēlētājas Monika Džigure un Liliāna Jakovicka.

Izmantotie resursi:
lekrings.lv

     [+] [-]

, 2017-07-20 15:44, pirms 7 gadiem
LATVIJAS sievießu florbola kartē Cēsis parādījās 1992 vai 1993 gādā, bet ne vēlāk!