Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Vicečempione "Ķekava" pirmo reizi pārspēj čempioni "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vicečempione "Ķekava" pirmo reizi pārspēj čempioni "Rubeni"
Ķekaviešu prieks pēc Viktorijas Kuročkinas uzvaras vārtu guvuma. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ceturto reizi šajā sezonā spēkiem mērojās ELVI florbola līgas sievietēm divas vadošās komandas – vicečempione "Ķekava" savā laukumā uzņēma čempioni "Rubeni" (Kocēni). Ja trīs pirmajos savstarpējos mačos pārākas bija kocēnietes, tad šodien pie pirmā panākuma tika ķekavietes, kuras uzvarēja pēcspēles metienos – 7:6. Izšķirošo "bullīti" iemeta Viktorija Kuročkina.

"Rubene" un "Ķekava" šajā sezonā nūjas bija krustojušas jau trīs reizes, turklāt visos trijos mačos pārliecinošas un ļoti pārliecinošas uzvaras bija guvušas kocēnietes. Čempionāta atklāšanas spēlē, kas notika Kocēnos, "Rubene" bija pārāka ar 10:3. Arī nākamā cīņa norisinājās Kocēnu sporta namā, tajā mājinieces uzvarēja ar 9:5. Trešajā mačā, kas notika Ķekavā, čempiones savas pretinieces sakāva ar 13:5.

Šīsdienas cīņas gaita izvērtās pavisam citāda un daudz spraigāka. 14.minūtē rezultātu tablo vēstīja, ka vadībā ar 3:0 izvirzījušas mājinieces ķekavietes. Pa golam FK "Ķekava" labā bija iemetušas Viktorija Kuročkina, Ieva Bušmane un Elīza Elizabete Bērziņa. 16.minūtē "Rubenes" nulli no rezultātu tablo ar precīzu raidījumu nodzēsa aizsardze Lība Daija Mikova – 1:3. Pēc pirmā perioda laukuma saimniecēm bija vairs tikai vienu vārtu pārsvars – 4:3. 36.minūtē Mikova atjaunoja neizšķirtu rezultātu (4:4), bet uzreiz pēc tam pusminūtes laikā pa vārtiem guva ķekavietes Ieva Bušmane un Kristiāna Elizabete Krūmiņa – 6:4. Pēdējā trešdaļā kocēnietēm vēlreiz izdevās atjaunot neizšķirtu – 6:6, pa vārtu guvumam Simonas Grāpēnas un Lauras Gaugeres kontā. Ar pamatlaika 60 minūtēm gan nepietika, lai noskaidrotu uzvarētājas. Arī pēc papildlaika rezultāts joprojām bija neizšķirts (6:6), bet pēcspēles metienu sērijā triumfēja Ķekavas komanda, kuras labā savus "bullīšus" realizēja Elīza Elizabete Bērziņa, Aurēlija Zariņa un Viktorija Kuročkina.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Viktorija Kuročkina, kuras kontā ne tikai izšķirošais pēcspēles metiens, bet arī 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Ar "hat-trick" izcēlās viņas komandas biedrene Ieva Bušmane, bet rezultatīvākā ar 4 (1+3) punktiem bija kapteine Elīza Elizabete Bērziņa. Labākās spēlētājas balvu Kocēnu komandā saņēma aizsardze Samanta Bērziņa, kura ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Viņas komandas labā pa diviem vārtiem guva Lība Daija Mikova un Simona Grāpēna, bet 2 (1+1) punkti Laurai Gaugerei. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā 16 punktu un 3.vieta, bet Kocēnu "Rubene" ar 22 punktiem ir līderes godā.

FK "Ķekava" – "Rubene" - 7:6 PS (4:3, 2:1, 0:2, 0:0, 1:0)
Metienu attiecība:
40:39 (13:14; 18:19; 5:13, 4:3)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Elīza Elizabete Bērziņa 4 (1+3), Ieva Bušmane 3 (3+0), Viktorija Kuročkina 2 (1+1), Kristiāna Elizabete Krūmiņa 1 (1+0), Klinta Martiņjēkaba 1 (0+1), Aurēlija Zariņa 1 (0+1).
"Rubene" – Lība Daija Mikova 2 (2+0), Simona Grāpēna 2 (2+0), Laura Gaugere 2 (1+1), Jūlija Rozīte 2 (0+2), Emīlija Salaciete 1 (1+0), Evita Knopa 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...