Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ščegoļeva rezultativitāte neglābj no vēl vienas neveiksmes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ščegoļeva rezultativitāte neglābj no vēl vienas neveiksmes
Linards Ščegoļevs
Foto: assisten.no

Norvēģijas vīriešu florbola čempionātā vēl vienu smagu zaudējumu piedzīvojis "Harstad" ar latviešu kvartetu ierindā. Linards Ščegoļevs kārtējā cīņā guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Ne tā veiksmīgākā cīņa vārtos padevusies Laumai Višņevskai, savukārt Atis Lazdiņš un Miks Sniķeris izstājušies no Vācijas kausa.

Ščegoļevs atkal rezultatīvs, komanda atkal ielaiž pārāk daudz
Vēl vienu neveiksmi Norvēģijas vīriešu spēcīgākajā florbola turnīra piedzīvojis "Harstad" ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā cīņā viesos ar 6:11 (2:4, 2:3, 2:4) nācās piekāpties "Sarpsborg" komandai. Jāpiezīmē, ka komanda atkal vāji darbojās savā laukuma pusē, kapitulējot 11 reizes, kaut gan pretiniekam fiksēti vien 26 metieni pa vārtiem. Uzbrukumā galvenās lomas turpina pildīt latviešu florbolisti, Linardam Ščegoļevam atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli, Toms Niedre guva vārtus un izdarīja vienu piespēli, tiesa, tiekot arī pie diviem mazajiem noraidījumiem. Vienus vārtus guva arī Toms Kirmužs, bet Roberta Līviņa rēķinā rezultatīva piespēle un divu minūšu sods.

Graujošajā uzvarā Višņevska spēlē mača otro pusi
Zviedrijas Allsvenskan līgas turnīrā graujošu 14:2 (4:0, 6:1, 4:1) izcīnīja Laumas Višņevskas pārstāvētais "IBF Falun", kas tā saplosīja "Notvikens IK" vienību. Spēles sākumu Latvijas izlases vārtsardze vēroja no rezervistu soliņa, cīņā iesaistoties otrā perioda izskaņā. Pa to laiku viņa tika traucēta divas reizes un viens no metieniem vārtsardzei izrādījās netverams.

SSRA spēj revanšēties
Otro dienu pēc kārtas aizvadot cīņu ar slavenā "EraViikingit" kluba sieviešu komandu, pie revanša spēja tikt Annas Ankudinovas un Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas savās mājās bija pārākas ar rezultātu 7:6 (4:3, 1:2, 2:1). Latviešu florbolistes bija iekļautas ceturtajā maiņā, spēles protokolā ar kādām darbībām neiekļūstot Pavlovskai spēli noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Pēc šī panākuma SSRA ar 12 punktiem septiņās spēlēs atrodas trešajā vietā, bet nākamo maču vienība aizvadīs 26. oktobrī viesos pret "SB-Pro", kas cīnās bez zaudējumiem, atrodoties tabulas galvgalī.

"BSV Roxel" izstājas no Vācijas kausa
Vācijas florbola kausa izcīņas otro kārtu pārvarēt nav spējis Mika Sniķera un Ata Lazdiņa pārstāvētais "BSV Roxel", kas viesos ar rezultātu 4:12 (0:3, 2:4, 2:5) piekāpās "TSG Fuchse" komandai. Lazdiņam šajā spēlē divi vārtu guvumi, kā arī sešas soda minūtes. Līdz ar to no latviešiem cīņu par kausu turpinās viens Kristaps Vaičis, kura pārstāvētais "Berlin Rockets" kvalifikācijas kārtās nav jāpiedalās, jo vienība nodrošinājusi dalību Final-Four, pateicoties tam, ka finālturnīrs norisināsies tieši viņu mājvietā.

Spēlējot bez Biļinskas, klubs piedzīvo sauso sagrāvi
Zviedrijas spēcīgākajā turnīrā smagu zaudējumu piedzīvojis Latvijas florbolistes Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā nespēja konkurēt ar IKSU, piekāpjoties ar 0:9 (0:5, 0:2, 0:2). Biļinska šajā spēlē nebija komandas pieteikumā. Pēc lieliskā sezonas starta, kad tika izcīnītas uzvaras pirmajos trijos mačos, turpinājums nav bijis tik sekmīgs, jo zaudētas divas spēles pēc kārtas, kas turnīra tabulā licis atkāpties uz sesto pozīciju.